Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Cisco pomáha firmám, školám, verejnej správe, zdravotníckym zariadeniam a ďalším inštitúciám bojovať s dopadmi šírenia ochorenia COVID-19. Hlavným opatrením je poskytnutie riešení na komunikáciu a spoluprácu Webex zadarmo. Len za posledné týždne Cisco zaznamenalo 7-násobný nárast prevádzky Webexu, čo potvrdzuje, že ide o nástroj, ktorý má potenciál pomáhať. Nemenej dôležité je v tejto chvíli myslieť na kybernetické riziká, ktoré s presunom veľkého počtu ľudí na home office rastú. 

Videokomunikácia a spolupráca tímov zadarmo pre…

Školy

Školy môžu až do konca školského roku využiť bezplatné licencie Webexu na vyučovanie na diaľku. Učiteľ či prednášajúci sa spojí so študentmi prostredníctvom videokonferencie a zároveň sa s nimi môže deliť o dokumenty alebo na nich v reálnom čase spolupracovať.

Slovenské a české zastúpenie Cisco prichystali pre učiteľov 3x do týždňa pravidelné webináre naživo, na ktorých sa dozvedia, ako môžu využiť Webex na vyučovanie na diaľku.

Webináre sú dostupné od 23. marca nasledovne:

Ďalšie informácie potrebné na využitie Webexu na vyučovanie na diaľku vrátane návodov a rád možno nájsť na webovej stránke https://www.webex.com/webexremoteedu.html.

Firmy

Firmy môžu vďaka Cisco Webex zaistiť svoju prevádzkyschopnosť aj v prípade, že ich zamestnanci, partneri alebo zákazníci pracujú z domu a prepojiť ich pomocou videokonferencie. K dispozícii majú zadarmo nástroj Webex pre jednotlivcov, ktorý je dostupný po registrácii na webe https://cart.webex.com/sign-up-webex, alebo 90-dňovú skúšobnú licenciu Webex Enterprise s plnou funkcionalitou. Na jej aktiváciu treba kontaktovať obchodný tím Cisco SR prostredníctvom e-mailu webexsk@cisco.com.

Štátnu správu a samosprávu

Rovnakým spôsobom dokáže Webex zaistiť prevádzku a riešenie súčasnej situácie v štátnych a štátom zriaďovaných organizáciách alebo v krajoch a samosprávach. V Českej republike napríklad riešenie Cisco Webex na jednoduchšiu koordináciu využíva aj tamojšia vláda, ako o tom informoval na sociálnych sieťach vládny splnomocnenec pre informačné technológie a digitalizáciu Vladimír Dzurilla.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6646704078648864768/

Zdravotníctvo

Na konzultácie s pacientmi a starostlivosť na diaľku môžu Webex zadarmo využiť aj lekári a zdravotnícke zariadenia. Znížia tak množstvo osobných kontaktov a zároveň je akákoľvek komunikácia s pacientmi operatívnejšia a osobnejšia než cez telefón.

Do Webexu sa môžu záujemcovia registrovať tu: https://cart.webex.com/sign-up

Zabezpečenie firemných dát pri práci na diaľku

Organizácie, ktorých zamestnanci teraz využívajú home office, by mali novému spôsobu práce prispôsobiť aj kybernetické zabezpečenie. Cisco preto sprístupnilo zadarmo tri kľúčové bezpečnostné technológie, ktoré pomôžu ochrániť aj zamestnancov, pracujúcich z domova:

  • Cisco Umbrella ochráni zamestnancov pred škodlivými odkazmi či webmi, či už sú pripojení v podnikovej sieti alebo nie. Registrácia na využitie produktu: https://signup.umbrella.com/
  • Duo Security umožňuje organizáciám skontrolovať identitu používateľov a dôveryhodnosť pripojeného zariadenia pomocou pokročilej viacfaktorovej autentifikácie. Registrácia na využitie produktu: https://signup.duo.com/

Ďalšie podrobnosti o možnostiach zabezpečenia a o jednotlivých produktoch nájdete na:

https://blogs.cisco.com/security/cisco-expands-free-security-offerings-to-help-with-rise-in-remote-workers

Značky: