Netreba ich už manuálne konvertovať.

Jednou z dlhoročných pripomienok, ktoré smerovali na čítačky kníh značky Amazon, bola slabá podpora formátov elektronických kníh. Amazon si z toho nerobil veľkú hlavu, pretože jeho biznis plán spočíval v tom, že používatelia si kúpia Kindle a budú si ho plniť obsahom priamo z jeho obchodu. Bez ohľadu na to, lepšia podpora formátov čítačiek kníh ostatných značiek bola často považovaná za ich konkurenčnú výhodu.

Pokiaľ máte doma čítačku Kindle aj vy, máme pre vás dobrú správu. Amazon v tichosti pridal podporu pre formát EPUB, ktorý aktuálne patrí medzi najrozšírenejšie formáty elektronických kníh na trhu. Doteraz to fungovalo tak, že bolo potrebné EPUB knihu manuálne prekonvertovať na iný formát, s ktorým bol Kindle kompatibilný a až potom ste si mohli danú knihu nahrať do čítačky. Odteraz si však môžete EPUB knihu poslať emailom do vašej čítačky priamo.

Posielanie EPUB kníh bude k dispozícii aj cez Send to Kindle

Amazon na zmenu v tichosti upozornil na svojej stránke, kde nájdete zoznam všetkých podporovaných formátov pre službu Kindle Personal Documents Service – tá umožňuje priame posielanie kníh a dokumentov z vopred schválenej emailovej adresy (môžete ich manažovať v nastaveniach Personal Document Settings) do čítačky. Koncom roka 2022 pribudne možnosť posielať EPUB knihy aj cez aplikácie Send to Kindle.

V redakcii sme v rámci testu odoslali 3 knihy vo formáte EPUB do čítačky Kindle Paperwhite. 2 z nich sa bez problémov zosynchronizovali s čítačkou, avšak v prípade jednej knihy sa nám vrátila chybová hláška, čo mohlo byť spôsobené veľkosťou súboru alebo niečím iným. Na základe toho môžeme povedať, že posielanie EPUB kníh emailom už funguje, avšak nie so 100 % spoľahlivosťou.

Ak by ste potrebovali poradiť, ako si nastaviť funkciu na odosielanie kníh do čítačky Kindle pomocou emailu, napíšte nám do komentára a poradíme vám.

Zdroj: Amazon

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit