Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka Citroën sa úžitkovým vozidlám venuje už viac ako 90 rokov. Dnes automobilka predstavuje detaily svojej plne elektrickej kompaktnej dodávky: nového modelu Citroën ë-Jumpy.

Nový model ë-Jumpy dokonale zapadá do stratégie Citroën Inspired by Pro, ktorej zámerom je prinášať riešenia zamerané na potreby firemnej klientely a to ako svojimi produktmi tak aj v rámci celej predajnej a servisnej siete (vytvorenie a rozvoj značky Manufacture, …).

Táto plne elektrická verzia modelu Jumpy prináša podnikateľom konkrétne riešenia pre potreby mobility v mestskom prostredí (sprísňovanie podmienok pre vjazd do centier miest), no vďaka svojmu dojazdu dokáže obslúžiť aj potreby dopravy na vidieku. Model ë-Jumpy umožní každému podnikateľovi, aby prevádzkoval všetky svoje aktivity po novom a zároveň tak prispieval k energetickej zmene.

Bez kompromisov vo vlastnostiach, ktoré vytvárali úspech modelu Jumpy, prináša nový ë-Jumpy doteraz nevídanú úroveň komfortu a každému podnikateľovi dodá potrebnú dávku pokoja:

    • Dojazd, vďaka ktorému sa dá pokojne zvládnuť väčšina každodenných úloh, zabezpečuje možnosť výberu spomedzi dvoch veľkostí batérií:
      • 230 km podľa cyklu WLTP vďaka batérii s kapacitou 50 kWh
      • 330 km podľa cyklu WLTP vďaka batérii s kapacitou 75 kWh
    • Komfort: absencia vibrácií, hluku a mimoriadne plynulý pohyb
    • Príťažlivá jazda v elektrickom režime
    • Jednoduché používanie: voľnosť vjazdu do obmedzených zón s nulovými emisiami CO2
    • Užitočné zaťaženie rovnaké ako verzie so spaľovacími motormi
    • Nižšie prevádzkové náklady.

Nový model ë-Jumpy príde k predajcom v druhom polroku 2020. Doplní ho koncom roka plne elektrická verzia modelu Jumper a budúci rok aj model Berlingo Van. Rovnako od roku 2021 rozšíri ponuku úžitkových vozidiel značky Citroën možnosť voľby elektrických pohonov, ktoré doplnia úsporné spaľovacie motory.

PONUKA INSPIRED BY PRO ZAMERANÁ NA ELEKTRIFIKÁCIU

INSPIRED BY PRO

Citroën patrí medzi najvýznamnejších aktérov na trhu s úžitkovými vozidlami a jeho význam nemožno spochybňovať. Medzi nezabudnuteľné a výnimočné výtvory, ktoré sa nezmazateľne zapísali do histórie značky, patria napríklad automobily ako 2 CV dodávka, Type H, C15 či Berlingo. Medzi veľmi dôležité modely v aktuálnom modelovom rade úžitkových vozidiel a dodávok patria vozidlá Berlingo Van, Jumpy a Jumper, ktoré sa vyznačujú vysokou mierou úžitkových vlastností a ukážkovým komfortom. Vozidlá sa inšpirujú reálnymi používateľmi a ponúkajú široké možnosti úprav, čím dokážu vyhovieť vysokým nárokom firemnej klientely.

Keďže firemní klienti majú iné potreby a požiadavky ako súkromní užívatelia, značka sa rozhodla zriadiť pre nich špeciálne predajné miesta Business Center. Filozofia Inspired by Pro sa tak najnovšie pretavuje aj do spustenia nového konceptu predaja zameraného na firemnú klientelu pod značkou La Manufacture Citroën (momentálne vo Francúzsku, Holandsku, Belgicku a v Španielsku). Značka zároveň vyjadrila záujem ponúknuť svojim klientom špeciálne upravené štandardy v oblastiach ako príjem, osobný prístup či komfort, aby tak vytvorila výnimočný zážitok.

Značka v roku 2020 spúšťa veľkú ofenzívu, ktorá sa zameria na elektrifikáciu modelového radu úžitkových vozidiel. Citroën plánuje firemnej klientele do roku 2021 ponúknuť plne elektrifikovanú modelovú ponuku. Bude pozostávať z práve predstaveného nového modelu ë-Jumpy, z plne elektrickej verzie modelu Jumper, ktorý príde na trh v druhej polovici roka 2020 a v roku 2021 ju doplní 100 % elektrický model Berlingo Van. Tento modelový rad zameraný na firemnú klientelu sa bude vyznačovať vysokým komfortom, nízkymi prevádzkovými nákladmi, možnosťou vstupu do centier miest ako aj schopnosťou zvládnuť nároky na neustále sa rozvíjajúci segment e-commerce.

JUMPY: VZOR MEDZI KOMPAKTNÝMI DODÁVKAMI

Citroën Jumpy, predstavený v roku 2016, má na konte už viac ako 145 000 predaných vozidiel. Momentálne svoju ponuku upravil tak, aby dokázal čo najviac splniť požiadavky firemnej klientely. Spája robustnosť a veľmi dobré schopnosti nabíjania. Citroën Jumpy ponúka veľmi dobre vyváženú modelovú ponuku s piatimi verziami, pričom 3 najnovšie (Worker, Driver a CityVan) presne zodpovedajú trom typom užívateľov: stavebníci (s vyššou svetlou výškou, ochrannými platňami, zvýšeným užitočným zaťažením a so systémom Grip Control), dodávka a distribúcia na dlhšie vzdialenosti (s asistenčnými systémami vodiča zameranými na komfort a bezpečnosť), prípadne rozvážka (s jednoduchším a agilnejším ovládaním). To všetko sú verzie, ktoré dnes ponúka modelový rad Citroën Jumpy, nerozlučný partner firemnej klientely s najrôznejšími požiadavkami.

CITROËN Ë-JUMPY: SCHOPNOSŤ ZVLÁDNUŤ VŠETKO V REŽIME ËLECTRIQUE 

NOVÝ Ë-JUMPY, ÚŽITKOVÝ A 100 % ELEKTRICKÝ

S modelom ë-Jumpy sa značka Citroën plánuje usadiť ako líder na trhu s elektrickými vozidlami poháňanými batériami (BEV) a ponúknuť modelový rad, ktorý sa dokáže naplno prispôsobiť potrebám trhu. Výnimočná verzia v rámci modelovej ponuky Jumpy sa z exteriéru vizuálne vyznačuje nabíjacou zásuvkou umiestnenou na ľavom prednom nárazníku modelu ë-Jumpy. Medzi ďalšie viditeľné identifikačné elementy exteriéru elektrickej verzie vozidla patria plná mriežka prednej časti, nový elektrický monogram ë umiestnený na pravej strane mriežky a na ľavých zadných dverách.

DOJAZD — BATÉRIE

Elektrická verzia modelu Jumpy využíva platformu EMP2 určenú pre viacero druhov pohonu, ktorú vyvinula skupina Groupe PSA. V ponuke sa nachádzajú dve veľkosti batérií spojené s dvoma úrovňami dojazdu. To znamená, že každý užívateľ si v závislosti od svojho rozpočtu a potrieb môže vybrať tú, ktorá mu bude najviac vyhovovať.

  • 230 km podľa cyklu WLTP (dostupné pre karosérie veľkostí XS, M, XL) vybavené batériami s kapacitou 50 kWh, ktorá pozostáva z 18 modulov.
  • 330 km podľa cyklu WLTP (dostupné pre karosérie veľkostí M a XL) vybavené batériami s kapacitou 75 kWh, ktorá pozostáva z 27 modulov.

BEST IN CLASS S dvoma možnosťami dojazdu ponúka ë-Jumpy najlepšie hodnoty vo svojom segmente a dokonale dokáže vyhovieť trhovým nárokom v tejto kategórii (v priemere sa reálne najazdí 300 km denne).

Nový model ë-Jumpy využíva lítiovo-iónové batérie, čo je momentálne najvyspelejšia technológia na trhu. Platforma EMP2 umožňuje zabudovanie batérie priamo do podvozku vozidla, čím sa zachová pôvodný prepravný objem. Batéria uskladňuje a dodáva energiu potrebnú pre fungovanie elektrického motora, vyhrievania a chladenia vzduchu. Jej mieru nabitia ukazuje indikátor a kontrolka rezervy na prístrojovej doske.

Na elektrický pohon a na batérie sa vzťahuje záruka na 8 rokov alebo 160 000 km

VEĽKOSTI

Nový model ë-Jumpy disponuje všetkými výhodami karosérie vozidiel so spaľovacími motormi. Táto dodávka ponúka rozmery, ktoré vyhovujú požiadavkám na variabilitu, ergonómiu, vnútorný priestor, odkladacie priestory či na zvýšenú záťaž, vďaka čomu ide o ideálneho pracovného spoločníka. Model ë-Jumpy sa dodáva v 3-och dĺžkach, spomedzi ktorých sa vyníma veľkosť XS s dĺžkou 4,60 m. Tá umožňuje ešte jednoduchší vjazd do centier miest, najmä do zón s emisnými obmedzeniami a taktiež aj bezproblémové parkovanie. S touto dĺžkou sa spája aj objem nákladného priestoru s hodnotou až do 5,1 m3. Vďaka tomu je ë-Jumpy veľmi kompaktnou a priestrannou dodávkou. Verzia XS s prvkami ako Top Rear Vision, s parkovacími snímačmi vpredu aj vzadu a so sklopnými spätnými zrkadlami umožňuje veľmi jednoduché parkovanie. Pozdĺžne či akékoľvek iné parkovanie tak potom nie je problém.

Väčšina verzií modelu ë-Jumpy dosahuje výšku 1,90 m, čo mu zaručuje bezproblémový vjazd na miesta, kam sa väčšina jeho konkurentov nedostane ako sú napríklad podzemné parkoviská, nákupné centrá či miesta s obmedzeným priestorom.

BEZ KOMPROMISU V ÚŽITKOVÝCH VLASTNOSTIACH

Povolené zaťaženie 1 275 kg* sa nachádza presne uprostred potrieb v rámci tohto segmentu.

XSMXL
Štandardné zaťaženieZvýšené zaťaženieŠtandardné zaťaženieZvýšené zaťaženieŠtandardné zaťaženieZvýšené zaťaženie

 

Pack 50 kWh1 000 kg1 275 kg1 000 kg1 275 kg1 000 kg1 275 kg
Pack 75 kWh  1 000 kg 1 000 kg 

 

*Bez vodiča; hodnoty sa môžu líšiť podľa aktuálnej výbavy a množstva doplnkov vozidla

BEST IN CLASSVšetky verzie odtiahnu za sebou príves s hmotnosťou až do jednej tony.

Prepravný priestor sa oproti verziám so spaľovacími motormi nemení a dosahuje hodnotu medzi 4,6 m3 (XS bez systému Moduwork) až do 6,6 m3 (XL so systémom Moduwork), čo je najlepšia úroveň na trhu.

Využiteľná šírka medzi vnútornými blatníkmi je 1,25 m, čo umožňuje naloženie euro palety.

JAZDA 

Elektrický motor zabezpečuje trakciu podľa zvoleného jazdného režimu a aktuálnych podmienok jazdy.

Dokáže rekuperovať energiu počas brzdenia alebo spomaľovania vozidla.

  • Dosahuje výkon 100 kW (136 k) a krútiaci moment 260 Nm
  • Maximálna rýchlosť 130 km/h je k dispozícii bez ohľadu na jazdný režim (Eco, Normal, Power),
  • Voľba 3 režimov
  • Normal: poskytuje najlepší kompromis medzi dojazdom a dynamickými vlastnosťami,
  • Eco: umožňuje úpravu spotreby energie tým, že zníži výkon kúrenia a klimatizácie, prípadne ich vypne a zároveň obmedzí výkon a krútiaci moment motora,
  • Power: s plne zaťaženým vozidlom na úrovni maximálneho povoleného zaťaženia zabezpečuje rovnakú dynamiku ako poskytuje prázdne vozidlo v režime Normal.            

Na elektrický pohon aj na batériu sa vzťahuje záruka na 8 rokov alebo 160 000 km.

NABÍJANIE

Existujú tri možnosti, ako nabíjať vozidlo. Nabíjacia zásuvka sa nachádza pod krytom v ľavom prednom blatníku modelu ë-Jumpy a nabíjanie je dostupné iba v režime Parking.

  • Domáce nabíjanie si vyžaduje kábel Mode 2 (nabíjanie doma, na pracovisku či na parkovisku)
  • Kompatibilné so štandardnou 8 A zásuvkou,
  • Kompatibilné so zosilnenou 16 A zásuvkou, čo umožňuje skrátiť čas nabíjania na polovicu.
  • Zrýchlené nabíjanie na súkromných alebo verejných miestach pomocou montáže zrýchlenej nabíjačky Wallbox a s káblom Mode 3
  • Kábel 32 A,
  • Wallbox s výkonom od 3,7 do 22 kW,
  • Nabíjanie z 0 na 100 % za menej ako 8 h (Wallbox od 7,4 kW).
  • Super rýchle nabíjanie na verejných nabíjačkách s káblom Mode 4 (kábel je súčasťou nabíjačky)
  • Výkon až do 100 kW
  • Nabitie 80 % batérie s kapacitou 50 kWh za 30 minút a 75 kWh batérie za 45 minút.
              Green’up 16AWallbox 32A jednofázovýWallbox 16A trojfázový Super rýchle nabíjanie
Elektrický výkon3,6 kW7,4 kW11 kW100 kW
Batéria 50 kWh15 h7 h 304 h 4530 min
Batéria 75 kWh23 h11 h 207 h45 min

BEST IN CLASS — Model ë-Jumpy dosahuje najlepšie hodnoty v segmente pokiaľ ide o trvanie zrýchleného nabíjania.

Vďaka aplikácii My Citroën možno ovládať nabíjanie batérií a:

  • Spoznať stav nabíjania batérie a aktuálny dojazd vozidla,
  • Na diaľku si nastaviť teplotu vo vozidle
  • Nastaviť si spôsob nabíjania cez mobilný telefón alebo tablet prostredníctvom aplikácie My Citroën alebo dotykovej obrazovky vo vozidle, prípadne cez online navigáciu v menu Energie. Túto operáciu možno využiť pre domáce (Mode 2) alebo zrýchlené (Mode 3) nabíjanie. Rozdielne nabíjanie sa dá kedykoľvek upraviť. Po vykonaní nastavenia stačí pripojiť vozidlo do elektrickej siete a stlačiť tlačidlo pri nabíjacej zásuvke vozidla.

Pomoc s obstaraním vhodného nabíjacieho zariadenia.

Citroën ide ešte ďalej a pre zákazníkov, ktorí si objednajú model ë-Jumpy, pripravuje ponuku nabíjania na mieru, ktorá obsahuje nabíjacie zariadenie (štandardná zásuvka a zosilnená zásuvka Green Up alebo Wallbox) a jeho inštaláciu v domácnosti alebo na pracovisku. Značka si na to v každej európskej krajine vybrala odporúčaného partnera. Tieto riešenia sú dostupné a vhodné pre súkromných aj firemných klientov ako aj pre rodinné domy či bytové jednotky. Táto služba zahŕňa:

  • Možnosti nabíjania schválené značkou Citroën dostupné v ponuke doplnkov a príslušenstva,
  • Samostatný kontaktný bod pre všetkých klientov,
  • Možnosť online auditu elektrickej siete a potvrdenie realizovateľnosti inštalácie,
  • Inštaláciu nabíjačky kvalifikovanými odborníkmi,
  • Infolinku a špeciálne popredajné služby,
  •  Vybavenie všetkých administratívnych náležitostí a vyžiadanie podpory od partnerov inštalácie.

NA PALUBE

Jednoduchému používaniu modelu ë-Jumpy sa prispôsobilo aj viacero prvkov na palube:

  • Dve možnosti zabudovanej nabíjačky s výkonom 7,4 kW alebo 11 kW,
  • Stredová konzola: otočný ovládač voliča prevodovky ë-Toggle s funkciami Park, Rear, Neutral, Drive a Break.
  • Volič pre 3 jazdné režimy: Eco, Normal a Power.
  • Špeciálna prístrojová doska s ukazovateľom stavu nabitia batérie ako aj spotreby elektrických spotrebičov, ktoré sa starajú o tepelný komfort na palube (kúrenie, klimatizácia).

Elektronika zobrazí aktuálne prúdenie energie a stav nabitia vozidla.

  • Dotyková 7-palcová obrazovka modelu ë-Jumpy poskytuje vo svojom menu úplne novú záložku s označením Energie, ktorá otvára prístup k špecifickým zobrazeniam využívania elektriny vo vozidle: tok energie, štatistiky spotreby, stav a zvolený režim nabíjania.
  • Tok energie zobrazuje aktuálnu prácu elektrického pohonu s aktívnym jazdným režimom, elektrický motor, úroveň nabitia batérie,
  • Štatistiky spotreby, ktoré zobrazujú priemernú spotrebu počas jazdy vyjadrenú v kWh/100 km,
  • Programovanie nabíjania,
  • Prednastavenie teploty vozidla

PONUKA ZAMERANÁ NA ÚŽITKOVÚ HODNOTU

V apríli 2019 vynovil Citroën svoju ponuku modelového radu Jumpy a upravil ho tak, aby dokázal čo najviac splniť požiadavky firemnej klientely. Spája robustnosť a veľmi dobré schopnosti nabíjania. Citroën Jumpy ponúka veľmi dobre vyváženú modelovú ponuku s piatimi verziami, pričom 3 najnovšie (Worker, Driver a CityVan) presne zodpovedajú trom typom užívateľov: stavebníci (s vyššou svetlou výškou, ochrannými platňami, zvýšeným užitočným zaťažením a so systémom Grip Control), dodávka a distribúcia na dlhšie vzdialenosti (s asistenčnými systémami vodiča zameranými na komfort a bezpečnosť), prípadne rozvážka (s jednoduchším a agilnejším ovládaním). To všetko sú verzie, ktoré dnes ponúka modelový rad Citroën Jumpy, nerozlučný partner firemnej klientely s najrôznejšími požiadavkami.

Nový model ë-Jumpy prevzal 4 verzie modelového radu Jumpy a rozšíril ich výbavu tým, že do sériovej výbavy pridal viacero špecifických prvkov tejto verzie: špeciálne nastavenie náprav, ochranu pod motorom, špeciálne uchytenie batérie pod podlahou, vo ponuke dodávanej na želanie sa nachádza výbava pre zvýšené zaťaženie a Grip Control. Jednotlivé verzie obsahujú nasledovné prvky (detaily budú spresnené po otvorení objednávok):

  • Verzia Control obsahuje podstatné základné prvky ako: Rádio RD6 MP3 Bluetooth, elektricky ovládané a vyhrievané spätné zrkadlá, elektronická parkovacia brzda.
  • Verzia Club, najvšestrannejšia a so všetkými podstatnými prvkami verzie Control plus s parkovacím asistentom.
  • Verzia Driver, zameraná na rozvoz a špedíciu, so všetkými podstatnými prvkami verzie Control, s rádiom DAB (novinka) a s balíkom Pack Afil (Výstraha pred neželaným opustením jazdného pruhu, stráženie únavy vodiča, automatické prepínanie diaľkových svetiel, rozšírené možnosti čítania dopravných značiek).
  • Verzia CityVan sa zameriava na používanie v meste a zaručuje obratnosť, komfort a jednoduché parkovanie. Obsahuje rádio DAB, funkciu Top Rear Vision a bezkľúčové odomykanie a štartovanie.

CITROËN Ë-JUMPY: ÚŽITKOVÉ VOZIDLO V REŽIME Ë-CONFORT 

Verzie modelu Jumpy so spaľovacími motormi zosobňujú priekopníkov v oblasti komfortu, za čo vďačia najmä naladeniu odpruženia, ktoré zaručuje vysokú mieru pohodlia jazdy. Zvýšená pozícia sedenia prináša lepší prehľad nad dianím na vozovke, spracovanie sedadiel zaručuje vysoký komfort sedenia a k tomu sa pridávajú ešte aj veľký vnútorný priestor či ergonomická palubná doska.

Zabudovanie prvkov Citroën Advanced Comfort® sa zameriava na široké spektrum firemnej klientely (živnostníci, stavbári, doručovatelia, servisné služby, občianske združenia). Model ë-Jumpy prináša svojej klientele komfortné spolužitie, komfortné jazdné vlastnosti a komfortné pracovné prostredie. Režim ë-confort sa spája s mnohými výhodami.

KOMFORT NA PALUBE

  • Nulové emisie, nulový hluk, nulový stres: absencia vibrácií, hluku, plynulá jazda.
  • Pohodlie jazdy v elektrickom režime s krútiacim momentom dostupným hneď od štartu, absencia preraďovania rýchlostných stupňov. To všetko prispieva k mimoriadnej plynulosti pohybu.
  • Jednoduché používanie: voľný vstup do vymedzených bezemisných zón umožňuje každému majiteľovi, aby sa dostal čo najbližšie k svojim zákazníkom.
  • Prednastavenie teploty interiéru vozidla na diaľku znamená, že vodič si môže ešte pred príchodom k vozidlu na diaľku nastaviť, akú teplotu bude mať vo vozidle. Teplota sa nastavuje prostredníctvom aplikácie My Citroën v mobilnom telefóne, alebo cez dotykovú obrazovku s aktivovanou službou Connect Nav. Vodič môže zároveň ovládať mieru nabíjania podľa ceny a spotreby energie. Ak je vozidlo pripojené na nabíjačku, trvá vyhriatie interiéru na 21° približne 45 minút. Ak vozidlo nie je pripojené, stačí na zohriatie iba 20 minút, batéria však musí byť nabitá minimálne na 50 %.
  • Žiadne kompromisy s odkladacími priestormi, ktoré sú premyslene rozmiestnené v interiéri. Vďaka nim má každá drobnosť svoje presné miesto. Niekoľko príkladov: sieťka umiestnená na konzole v blízkosti elektronickej parkovacej brzdy medzi prednými sedadlami, veľká schránka pred spolujazdcom so zásuvkami Jack a 12 V, USB (v závislosti od verzie), veľký úložný priestor pod lavicou spolujazdca, držiaky na poháre na palubnej doske. Nový model ë-Jumpy ponúka takmer 100 litrov odkladacích priestorov.
  • Odpruženie:
  • Pre zaručenie maximálneho komfortu dostal model ë-Jumpy progresívne pružiny a tlmiče s útlmom závislým od záťaže. Ide o pasívny systém, ktorý umožňuje, aby sa správanie tlmičov menilo v závislosti od aktuálneho zaťaženia vozidla.
  • Nápravy dodávajú modelu ë-Jumpy dobrú presnosť riadenia a držania zvoleného smeru, pričom si udržiavajú veľmi dobré tlmiace schopnosti. Predná náprava využíva zosilnenú konštrukciu Pseudo McPherson so stabilizátorom a zadnú nápravu s trojuholníkovým ramenom, ktorá umožňuje vysoké užitočné zaťaženie hmotnosťou až do 1 275 kg.
  • Funkčná výbava pre zvýšenie komfortu práce

BEST IN CLASS v segmente — Moduwork vo všetkých verziách, ktorý prináša možnosti práce ako v kancelárii

Model ë-Jumpy ponúka vpredu 3 plnohodnotné miesta na sedenie. Vďaka špeciálne vytvorenej stene a možnosti výškového nastavenia sedadla krajného spolujazdca prináša systém Moduwork schopnosť vytvorenia rovnej podlahy. Spolu s protišmykovou úpravou vytvára predpoklady na predĺženie ložnej plochy o dodatočnú dĺžku 1,16 m. Do vozidla sa tak dajú naložiť predmety s dĺžkou až do 4 metrov. Interiér zároveň možno premeniť na plnohodnotnú mobilnú kanceláriu a to najmä vďaka sklonu stredovej konzoly, ktorá, v závislosti od verzie, obsahuje otočnú plošinu. Vďaka tomu sa dá pohodlne pracovať s dokumentmi, prípadne s prenosným počítačom. Súčasťou doplnkov a príslušenstva je potom aj oporná plocha pripevnená v strednej časti palubnej dosky a zároveň pred ňu aj vystupuje. Môžu sa na ňu umiestniť zariadenia s veľkosťou až do 11 palcov, pričom energiu môžu čerpať z USB konektora (v závislosti od verzie), ktorý sa nachádza v blízkosti.

Odkladacie miesto na mobilné telefóny sa nachádza v držiaku na pohár na strane vodiča. Pozostáva z držiaku so zabudovaným nabíjaním a môžu sa sem odkladať prenosné elektronické zariadenia.

ASISTENČNÉ SYSTÉMY A KONEKTIVITA

ASISTENČNÉ SYSTÉMY

Model ë-Jumpy dáva vodičovi k dispozícii 15 asistenčných systémov, ktoré zvýšia bezpečnosť a pohodlie jazdy a užívania.

  • VÝNIMOČNÉ v segmentePrístup s plnými rukami. Funkcia bočných posuvných dverí s bezkľúčovým prístupom (v závislosti od verzie) poskytuje možnosť bezdotykového otvárania a zatvárania bočných posuvných dverí, čo v tomto segmente predstavuje exkluzívny prvok. V prípade, ak má vodič pri sebe kľúč, stačí, aby spravil jednoduchý pohyb nohou pod rohom zadného nárazníka. Následne sa vozidlo odomkne a bočné dvere na danej strane sa automaticky otvoria. Rovnaký postup platí aj pri zatvorení dverí a vzdialení sa od vozidla. Táto funkcia výrazne uľahčuje nakladanie a vykladanie vozidla s plnými rukami.
  • VÝNIMOČNÉ v segmente — Bezkľúčový prístup a štartovanie,
  • Active Safety Brake,
  • VÝNIMOČNÉ v segmenteHead-up displej, ktorý pomáha vodičovi, aby nespúšťal zrak z vozovky a do zorného poľa premieta podstatné informácie potrebné k jazde (rýchlosť, nastavenie tempomatu/obmedzovača rýchlosti, navigácia a výstraha pred možnosťou kolízie),
  • Pomoc pri rozbiehaní sa do kopca,
  • Stráženie únavy vodiča,
  • Výstraha pred neželaným opustením jazdného pruhu,
  • Výstraha pred kolíziou,
  • Parkovacia kamera so systémom Top Rear Vision, ktorá na obrazovku prenáša pohľad na zadnú časť vozidla a jeho okolie zhora vrátane automatického priblíženia obrazu pri ukončovaní parkovacieho manévru, čo uľahčuje ovládanie vozidla,
  • Coffee Break Alert,
  • Automatické prepínanie diaľkových svetiel,
  • Grip Control,
  • Čítanie dopravných značiek a rýchlostných obmedzení,
  • Tempomat/obmedzovač rýchlosti,
  • Sledovanie mŕtveho uhla.

KONEKTIVITA

Model ë-Jumpy ponúka 3 možnosti konektivity pre zvýšenie bezpečnosti a komfortu všetkých, nielen na palube. Táto ponuka služieb tvorí súčasť programu Citroën Advanced Comfort® a jej zámerom je sprístupniť klientom rýchle a intuitívne online služby, ktoré by zodpovedali trom kľúčovým požiadavkám: optimálna bezpečnosť, čo najjednoduchšia navigácia a výrazný zážitok z online služieb.

  • Connect Assist

Pre zvýšenie bezpečnosti vodiča a posádky má model ë-Jumpy systém Assistance & SOS.

Automatické volanie alebo manuálne zvolenie hovoru po stlačení tlačidla Assistance: v prípade potreby táto služba umožňuje vodičovi, aby sa spojil s linkou, ktorá je na to určená. V prípade nutnosti na to slúžia dve možnosti:

  • Ak ide o nehodu s aktiváciou airbagov: automatický hovor sa spojí so záchrannými zložkami a informuje ich o polohe vozidla.
  • Ak ide o ľahšiu nehodu alebo nevoľnosť, môže vodič stlačiť červené tlačidlo SOS a odoslať záchranným zložkám správu s identifikáciou vozidla a s jeho presnou polohou.

Connect Assist umožňuje prostredníctvom aplikácie My Citroën spojenie s vozidlom a tým aj prístup k údajom ako stav batérie, dojazd, naplánované nabíjanie, nastavenie teploty, miesto parkovania, stav kilometrov a najbližšia servisná prehliadka.

  • Connect Nav

Model ë-Jumpy používa technológiu so 7-palcovou dotykovou obrazovkou, ktorá intuitívne spája všetky potrebné funkcie. Dotykovú navigáciu Connect Nav možno ovládať aj hlasovými povelmi a umožňuje reagovať na nasledovné oblasti: Navigácia, Telefón, Rádio.

Súčasťou navigácie sú aj online služby. TomTom Traffic prináša online informácie o dopravnej situácii a pomáha nájsť najlepšiu možnú trasu. Taktiež sa tam nachádzajú informácie o cenách palív a parkovania, predpoveď počasia a vyhľadávanie zaujímavých miest v okolí.

Užívatelia ocenia aj trojročnú bezplatnú aktualizáciu vizuálnych a zvukových výstrah pred nebezpečnými oblasťami (pokiaľ to umožňuje legislatíva daného štátu).

Cez Connect Nav sa ovláda aj prednastavenie teploty interiéru vozidla.

  • Connect Play

Technológia Mirror Screen kompatibilná s rozhraniami Apple CarPlay™ a Android Auto umožňuje pripojenie mobilného telefónu a zobrazenie jeho obsahu na displeji vozidla. Vodič sa tak ľahko dostane k svojmu multimediálnemu obsahu a cez dotykovú obrazovku vozidla môže jednoducho ovládať kompatibilné aplikácie uložené v mobilnom telefóne. Pre čo najvyššiu bezpečnosť vodiča sa dajú ovládať iba aplikácie spojené s jazdou.

ŠPECIÁLNE APLIKÁCIE

  • Aplikácia My Citroën po prihlásení umožňuje, aby mal klient prístup k informáciám a možnostiam ovládania nabíjania batérie (informácie o stave nabíjania, o dojazde, zostávajúcom čase nabíjania a o nastavení času nabíjania) ako aj k aplikácii Free2Move Services zameranej na vozidlá s elektrickým pohonom(umiestnenie nabíjačiek, prejdená vzdialenosť, servisné upozornenia, termíny servisných prehliadok, prednastavenie teploty interiéru vozidla…).
  • Aplikácia Free2Move Services pre zjednodušenie nabíjania a parkovania (vo Francúzsku) prináša služby Charge My Car:
  • Prístup k 160000 nabíjačkám, najväčšej sieti verejných nabíjačiek v Európe,
  • Lokalizácia a dostupnosť nabíjačiek kompatibilných s modelom ë-Jumpy,
  • Plánovanie trasy podľa najlepších možností nabíjania v závislosti od dojazdu vozidla, vonkajšej teploty, topografie terénu, typu jazdy (prestávky na nabíjanie, celkový čas nabíjania, typ nabíjačky, druh prístupu k nabíjačke…),

Platba za nabíjanie na faktúru alebo platenie priamo cez aplikáciu

Značky: