Do predstavenia ďalšej generácia modelového radu Mate zostáva niekoľko mesiacov.

Preto je potrebné nižšie popísané parametre brať s miernou rezervou. Pokiaľ sa budeme aspoň trochu spoliehať aj na zdroje z prostredia spoločnosti, tak by sme sa podľa nich mali dočkať viacerým vylepšeniam a to nielen oproti predchodcovi, ale aj novinke P30 Pro.

Novinkou pri modeli Pro by mal byť displej, ktorý bude dodávať spoločnosť BOE. Uhlopriečka tohto panela bude skutočne impozantná. Amoled displej bude dosahovať až 6,71-palca a bude obsahovať zabudovanú čítačku odtlačkov prstov.

Vo vnútri Mate30 Pro nájdeme to najlepšie, čo bude mať Huawei k dispozícii. V čase predstavenia by mal byť dostupný 7nm čipset Kirin 985 s 5G modemom Balong 5000. Je pravdepodobné, že k dispozícii bude aj 4G verzia Mate 30 Pro.

Na zadnej strane zariadenia sa budú nachádzať štyri fotoaparáty a očakáva sa, že budú nadväzovať na aktuálny ultra širokouhlý, štandardný, ​​teleobjektív a 3D ToF fotoaparát. Zatiaľ neexistujú žiadne náznaky toho, že aj pri modeli Mate 30 Pro sa bude využívať periskopický zoom, ktorý bol použitý pri P30 Pro.

Batéria dostane štedrých 4200mAh s rýchlym 55W káblovým nabíjaním, podporou bezdrôtového nabíjania a reverzného bezdrôtového nabíjania až do 10W. V súčasnosti Huawei telefóny môžu reverzne nabíjať iba 5W. Huawei štandardne predstavuje sériu Mate počas jesene. Do októbra zostáva ešte päť mesiacov. Do tej doby sa môžeme tešiť na ďalšie informácie o novinkách z pripravovaného radu Mate 30.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Fototest Huawei P30 vs. P30 Pro: Aký je rozdiel medzi vlajkovými loďami od Huawei?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.