Každému vonia niečo iné, každý má iné preferencie. Vedeli ste, že parfém, ktorý ste si obľúbili o vás môže veľa vypovedať? Základné tóny je možné priradiť k rôznym osobnostným typom a zistiť, kým je ich nositeľ.

Vybrať ten pravý parfém pre ženy je beh na dlhú trať. Niekto svoju obľúbenú vôňu za celý život neobjaví, inému môže padnúť do náručia ani nevie ako. Ak už máte svoj obľúbenými parfém, na ktorý nedáte dopustiť, pozrite sa, čo o vás môže prezradiť?

Citrusové tóny sú pre tých súťaživých

Podľa parfumérov po citrusových vôňach najčastejšie siahnu športovci a súťaživý ľudia s dravou povahou. Ak je toto vaša obľúbená vôňa, potom ste pravdepodobne veľmi aktívny a energickí a v dave vás len tak nikto neprehliadne.

Drevité vône sú pre spoľahlivých

Ak ste zodpovedný a spoľahlivý, pravdepodobne obľubujete drevité vône. Tie sú najčastejším terčov introvertov a nie príliš nápadných ľudí. Podľa niektorých máte aj veľké očakávania od seba samých aj od svojho okolia a ste veľmi sebakritický.

Orientálne vône sú pre extrovertov

Ste extrovert? Potom máte doma určite nejaký orientálny parfém, ktorý rozhodne nie je pre každého. Orientálne vône bývajú intenzívnejšie a ťažšie, preto najviac sedia tým, ktorí sú radi stredobodom pozornosti a sú hviezdou každej párty.

Kvetinové vône pre optimistov

Pri kvetinových tónoch je to trochu zložitejšie, pretože záleží aj na tom, aká zložka parfému dominuje. Milovníci jazmínových tónov radi provokujú a užívajú si život naplno. Gardénia je zase obľúbenou u priateľských, ústretových a zodpovedných ľudí. A levanduľové tóny ulahodia spoločenským a zvedavým jedincom.

Ovocné vône sú pre pesimistov

Jablká, trnky, sladké jahody, tropické ovocie. Ak milujete tieto sladké ovocné vône, môžete byť skrytý pesimista a mrzút. Okolie by o vás povedalo, že ste sarkastický a ľahko sa rozhneváte. A váš cynický zmysel pre humor býva často okolím nepochopený.

Článok je komerčnou spoluprácou.

Značky: