Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aj keď väčšinou stoja stranou od záujmu užívateľov, rýchle, spoľahlivé a chytré prepínače, ako napr. séria XGS1930 od spoločnosti Zyxel, sú tým, čo drží sieťovú infraštruktúru pohromade. Ich význam vo svojom článku vyzdvihuje Petr Koudelka, Senior Sales Engineer zo spoločnosti Zyxel.

Hlavnými hviezdami filmov a divadelných predstavení (tiež na nich s nostalgiou spomínate?) obyčajne bývajú herci a herečky v titulných úlohách. Práve oni sú stredom pozornosti a zbierajú najväčšie ovácie publika.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer v spoločnosti Zyxel Communications Czech

Je jednoduché zabudnúť, že v zákulisí pracujú desiatky ďalších ľudí, bez ktorých by žiadne filmové ani divadelné dielo nevidelo svetlo sveta. V prvom rade to samozrejme sú režisér, producent, scenárista, kameraman a ďalej potom osvetľovači, zvukári, scénografovia, kostýmoví výtvarníci, asistenti a celý rad ďalších profesií, bez ktorých by aj to najlepšie dielo zostalo len na papieri.

Neospevovaní hrdinovia

Či už sa jedná o svet umenia, podnikania, verejnú správu alebo spoločnosť ako celok, pri bližšom pohľade na takých ľudí určite narazíte. Sú to neospevovaní, za oponou schovaní hrdinovia, vďaka ktorým veci fungujú tak, ako majú.

A rovnaké je to aj vo svete informačných technológií. Pre väčšinu užívateľov sú najväčšími hviezdami ultra ľahké notebooky, super rýchle stolové počítače a aplikácie, online nástroje a služby, ktoré používajú pri práci.

Len máloktorý užívateľ vám povie, že hlavnou úlohou vo svete IT podľa neho hrá podporná infraštruktúra. A keď už na takého človeka narazíte, jeho pozornosti sa bude tešiť skôr dátové centrum než sieť, ktorá všetko prepojuje dohromady.

V hlavnú rolu hrajú…

Pritom dôležitú rolu za oponou hrajú všetky sieťové komponenty, od WiFi prístupových bodov cez káble a konektory až po prepínače, ktoré sieť prepojujú do jedného celku. Prepínače poskytujú porty pre pripojenie koncových zariadení a v jadre infraštruktúry nesú obrovskú záťaž, ktorej príčinou je zdanlivo nenásytný hlad užívateľov po dátach a prenosovej kapacite.

Navzdory svojej celkom zásadnej úlohe prepínače často bývajú tým najmenej viditeľným zariadením v sieti. Ich kľúčový význam spočíva v tom, že zaisťujú priepustnosť a rýchlosť, vďaka ktorej môžu až stovky užívateľov komunikovať so servermi a úložiskami umiestnenými v dátových centrách.

A to je dôvod, prečo sú neustále vystavené vysokému tlaku na výkon. Sme potešení, že medzi najlepšie a najspoľahlivejšie prepínače na trhu patrí séria XGS1930 od spoločnosti Zyxel.

Rýchle a výkonné

Sériu XGS1930 tvoria naše najvýkonnejšie a najschopnejšie agregačné prepínače. Ponúkame ich so štyrmi 10 Gbps SFP+ (optickými) portami pre uplink a 24 alebo 48 RJ-45 porty s rýchlosťou 1 Gbps a tiež vo vyhotovení s chytrým PoE napájaním. Ich konfigurácie si hravo poradia so zvýšenými nárokmi, ktoré dnes na sieťovú infraštruktúru kladú cloudové aplikácie a služby, nástroje pre videokonferencie a online spoluprácu a riešenie pre vzdialenú konektivitu a kvalitné zabezpečenie.

Prepínače série XGS1930 naviac podporujú riešenie NebulaFlex. To znamená, že ich je možné riadiť lokálne alebo pomocou cloudovej platformy Nebula, ktorá správcom sietí a poskytovateľom riadených služieb umožňuje jednoduché sprevádzkovanie a agilnú správu siete.

Hrdina, ktorý o sebe nedáva vedieť

Chytrý riadený prepínač XGS1930 je síce mimoriadne zariadenie, ale aj tak budete mať pocit, že sa po inštalácii stal takmer neviditeľným. Jeho úlohou je zaujať miesto uprostred siete a v tichosti (k čomu napomáha tiež jeho prakticky nehlučný ventilátor), efektívne a spoľahlivo preposielať celú prevádzku prenášanú v sieti bez toho,  aby o sebe dával vedieť.

A to je presne to, čo od prepínača čakáte. Aj keď sa prepínače len málokedy dočkajú zaslúženej pochvaly a potlesku, sú kľúčovou súčasťou sieťovej infraštruktúry. Bez nich by nefungovali siete ani by sme nemohli využívať všetky výhody, ktoré ponúkajú cloudové služby, pokročilý softvér a najmodernejšie koncové zariadenia.

Práve preto je prepínač skutočnou hviezdou sieťovej show, o čom svedčí aj neustále rastúca popularita modelov XGS1930 medzi zákazníkmi z radov firiem, ubytovacích a reštauračných zariadení, vzdelávacích inštitúcií aj širšou verejnosťou.

Model XGS1930 patrí medzi najviac praktických a najspoľahlivejších zástupcov nášho portfólia chytrých riadených prepínačov. Pokiaľ sa o ňom chcete dozvedieť viac, kontaktujte prosím lokálne zastúpenie alebo partnera spoločnosti Zyxel.

Značky: