Predovšetkým to bude nové all-in one zariadenie ThinkCentre M90a určené pre biznis používateľov. Lenovo ukáže tiež najnovší ThinkPad X1 Carbon 8. generácie a X1 Yoga 5. generácie.

Spoločnosť Lenovo už predstavila nový all-in-one desktop ThinkCentre M90a (AIO), ktorý je určený na biznis použitie s dôrazom na bezpečnosť, použiteľnosť a produktivitu. Používatelia M90a môžu ďalej zlepšiť pracovnú efektivitu s využitím 1000-nitového externého displeja ThinkVision Creator Extreme alebo zakriveného monitora ThinkVision T34w-20. Najnovšie notebooky ThinkPad X1 sa naďalej zameriavajú vysokú produktivitu. Prémiové ultraprenosné biznis notebooky budú poháňané procesormi Intel Core vPro 10. generácie. Na výber bude 4K HDR displej s Dolby Vision alebo FHD displej s jasom 500 nitov a funkciou PrivacyGuard.

ThinkCentre M90a AIO

Vysoký výkon, bezpečnosť a elitná produktivita – všetko v jednom

All-in-one desktopy (AIO) spĺňajú požiadavky na nasadenie v maloobchodu, v pohostinstve  alebo na pracovnom stole. Prináša:

  • Vysoký výkon procesorov Intel Core 10. generácie a 23,8 palcového displeja FHD. M90a zahŕňa moderný standby režim na okamžitý prístup k najnovším správam a Dolby Atmos audio.
  • Ako pri každom laptope je aj bezpečnosť desktopu najvyššou prioritou a M90a nastavuje nové štandardy pridaním inteligentných inovačných bezpečnostných vlastností ThinkShield. M90a obsahuje 23,8 palcový displej FHD s voliteľnou technológiou PrivacyGuard na ochranu citlivých údajov. Okrem toho softvér môže automaticky rozmazať obrazovku, keď sa používateľ otočí od displeja. Infračervená kamera s ThinkShutter blokuje objektív, aby sa zabezpečilo, že vás bude vidno, iba keď to budete chcieť. Táto kamera poskytuje aj prihlásenie s biometrickým rozpoznávaním tváre prostredníctvom Windows Hello.

Správa  káblov ThinkCentre M90a AIO

ThinkCentre M90a AIO je určený pre prémiového používateľa so skúsenosťami so značkou Lenovo. Môžete k nemu pripojiť druhý monitor ThinkVision a získate úzke rámy, zdieľaný vzhľad, dojem a čistý a konzistentný dizajn. Systém ovládania skrytých káblov je zabudovaný do ergonomického stojana a zabezpečuje vedenie káblov v stojane s cieľom poskytnúť extrémne čisté AIO stolové riešenie.

Úplne nový ThinkVision Creator Extreme je 27-palcový HDR1000 kompatibilný displej, ktorý poskytuje prirodzený obraz vďaka 1 152 mini-LED zónam a 10 368 LED na dynamické lokálne stmievanie. Určený je pre profesionálnych tvorcov obsahu, monitor pritom vytvára veľmi presný vizuálny obraz. Displej obsahuje výrobcom kalibrovanú farebnú presnosť s 99 % DCI-P3, 100 % sRGB a 100 % BT.709 rozsahom farieb. Pokročilá technológia zavedená spolu s neuveriteľne tenkým dizajnom obsahuje najnovšie porty HDMI 2.0, DP1.4 a USB 3.1 typu C 2. generácie s napájaním až do 90 W pre kompatibilné zariadenia. Creator Extreme disponuje aj technológiou Smart Power, ktoré zabezpečuje bezpečnú prepojiteľnosť zariadení cez USB typu C.

Monitor ThinkVision T34w-20 ponúka 34-palcový 21:9 1500R zakrivený displej s rozlíšením 3440 × 1440 a jednokáblovým USB typu C, Smart Power, ktoré zabezpečuje napájanie až do 75 W. S vysokým pomerom jasu a kontrastu je ideálny ako náhrada konfigurácie dvoch obrazoviek a zahŕňa ergonomický stojan, ovládanie káblov a viacero portov na rýchle rozšírenie.

Monitor ThinkVision P27h-20 poskytuje mimoriadny vizuálny a audio zážitok s okrajmi takmer bez hrán po celom obvode, rozlíšením QHD a zabudovanými reproduktormi. Jednokáblový USB typu C s inteligentným napájaním ponúka napájanie až do 90 W, ďalej je tu ethernetový port, audio, video a dáta. Viaceré displeje môžu byť spojené do uzavretého cyklu pomocou rozhrania DisplayPort. 27-palcový monitor je navrhnutý s pevným ergonomickým stojanom s rozsahom zdvihu 135 mm a nastaviteľným uhlom sklopenia.

ThinkVision T24v-20 obsahuje aj Full-HD infračervenú kameru. Tá podporuje autorizáciou rozpoznaním tváre s Windows Hello a pritom ostáva bezpečná s krytom kamery ThinkShutter. Mítingy s využitím VoIP sú jednoduchšie s dvojitými mikrofónmi a zabudovanými stereo reproduktormi alebo pripojenými slúchadlami k 3,5 mm audio portu pre väčšie súkromie. 23,8-palcový displej poskytuje intuitívny používateľský zážitok s nastaviteľnými uhlami pre kameru a ergonomický stojan.

Prepracovaný prvotriedny ThinkPad X1

ThinkPad s legendárnou odolnosťou pokračuje najnovšími ThinkPad X1 Carbon a X1 Yoga. Kvalita konštrukcie testovaná na vojenské použitie a s klávesnicou, ktorá ponúka pohodlné písanie a obsahuje nový rad tlačidiel na jednotné komunikačné funkcie pre okamžitý prístup k hlasovej službe VoIP. Momentálne dostupný ThinkPad X1 Carbon je súčasťou inovačného programu projektu Athena spoločnosti Intel. V kombinácii s displejmi ktoré podporujú Dolby Atmos audio a voliteľne Dolby Vision, sú najnovšie notebooky ThinkPad X1 centrami produktivity.

Oba laptopy ThinkPad X1 môžu zahŕňať ThinkPad PrivacyGuard, ktorý chráni obrazovku koncových používateľov pred zvedavými očami. ThinkPad PrivacyAlert je jedinečná softvérová funkcia, ktorá varuje používateľov, ak sa niekto pozerá na ich obrazovku, v tom prípade sa na podporovaných displejoch automaticky zapne PrivacyGuard.

Nová klávesnica ThinkPad TrackPoint II má rovnaký dizajn a funkciu ako notebooky a poskytuje dobre známy dotyk a pocit. Bezdrôtové pripojenie pomocou 2,4 GHz alebo s Bluetooth 5 je uľahčené cez Microsoft Swift Pair vo Windows 10 pre bezkáblové stolové prostredie. Nová nabíjateľná klávesnica ponúka až dvojmesačnú životnosť batérie na jedno nabitie a iba pätnásť minút nabíjania cez USB typu C, ktoré poskytne až týždňovú výdrž. Klávesnica ThinkPad Trackpoint II sa môže pripojiť až k dvom zariadeniam s podporou pre Windows a Android a má aj 6-bodový vstup pre zrakovo postihnutých.

Ceny a dostupnosť

Očakáva sa, že ThinkPad X1 Carbon 8. generácie bude k dispozícii v druhej polovici roka 2020, už od 1 499 $. ThinkPad X1 Yoga 5. generácie bude k dispozícii v druhej polovici roka 2020, už od 1 599 $. ThinkCentre M90a AIO bude k dispozícii od júna 2020, už od 1 099 $. Klávesnica ThinkPad TrackPoint II bude k dispozícii od mája 2020, už od 99,99 $. ThinkVision Creator Extreme bude k dispozícii od apríla 2020, už od 2 499 $. ThinkVision T34w-20 bude k dispozícii od marca 2020, už od 799 $. ThinkVision P27h-20 bude k dispozícii od marca 2020, už od 499 $. ThinkVision T24v-20 bude k dispozícii od apríla 2020, už od 264 $.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.