ASUS predstavil na veľtrhu Computex nové produkty z hernej série Republic of Gamers (ROG). Medzi nimi aj 34″ zakrivený monitor s rozlíšením 3440 × 1440, grafickú kartu ROG Poseidon GTX 980Ti s hybridným chladením, ale aj inovované herné notebooky ROG G751, G501 a GL552.

ROG 34“ zakrivený monitor s G-SYNC

34“ zakrivený monitor ponúka široké pozorovacie uhly, natívne rozlíšenie 3440 × 1440 a pomer strán 21:9. Novinka podporuje zobrazovaciu technológiu NVIDIA G-SYNC, ktorá prináša plynulý obraz bez sekania vďaka synchronizácii obnovovacej frekvencie grafického procesora vo všetkých počítačoch vybavených kartami GeForce GTX. Výsledkom je ostrejší a živší obraz, teda aj plynulejšia a citlivejšia odozva pri hraní. Rozšírené možnosti konektivity zahrňujú rozhranie DisplayPort a HDMI.

ASUS2

Monitor ROG SWIFT PG279Q

ROG SWIFT PG279Q je 27“ WQHD monitor s rozlíšením 2560 × 1440 a IPS panelom garantujúcom 178° široké pozorovacie uhly. Disponuje rýchlou 144 Hz obnovovacou frekvenciou a technológiou NVIDIA G-SYNC na plynulý obraz bez sekania. ROG SWIFT ponúka tiež bohaté možnosti pripojenia, medzi nimi nechýba ani DisplayPort a HDMI.

Grafická karta ROG Poseidon GTX 980Ti

Výkonná grafická karta ROG Poseidon GTX 980Ti je vybavená hybridným chladením DirectCU H2O s kombinovanými parnými komorami a vodnými kanálmi, ktoré udržujú nízku teplotu a tiež výrazne nižšiu hladinu zvuku. Grafické karty ASUS sa vyrábajú pomocou technológie Auto-Extreme, 100% automatizovaného procesu s využitím komponentov Super Alloy Power II z materiálov používaných v kozmickom priemysle, ktoré zaisťujú vysokú kvalitu a spoľahlivosť. Model ROG Poseidon GTX 980Ti okrem toho disponuje funkciami GPU Tweak II a XSplit Gamecaster, ktoré slúžia na zlepšenie výkonu pretaktovaním, resp. streamovanie videa.

ASUSGrafika

Drôtová/bezdrôtová herná myš ROG Spatha

Myš ROG Spatha je určená primárne na hranie MMO hier. Jej povrch je vyrobený z horčíkovej zliatiny a ponúka 12 tlačidiel a nastaviteľnú úroveň sily stlačenia. Výhodou novinky je tiež magnetický nabíjací stojan. Hráči môžu používať myš podľa svojich preferencií ako v v drôtovom, tak aj bezdrôtovom režime a nastaviť si efekty LED osvetlenia na troch rôznych miestech – na výber majú z celkom 16,8 miliónov farieb. 

cmZmE5yIsDSHZxJNc4G3kdzzogM48VddpFaWz12I45k

ROG G751JT/JY

Herné notebooky ROG G751JT/JY podporujú technológiu NVIDIA G-SYNC, ktorá pomáha obmedziť oneskorenie obrazu a vylepšuje tak jeho plynulosť a celkové zážitky z hry. Minimalizuje stratu počtu snímkov za sekundu a eliminuje viditeľné trhanie obrazu. Notebooky ROG G751JT/JY poháňajú procesory Intel Core i7 a grafický výkon dodávajú karty NVIDIA GeForce (až GTX 980M). Počítače zaujmú aj inteligentným riešením chladenia, ktoré sa skladá z dvoch ventilátorov a zadných výduchov. Tie odvádzajú teplo a hluk mimo používateľa, čo je výhodou hlavne pri dlhodobom hraní.

G751 Left Open135 Top

ROG G501

ROG G501 je veľmi tenký a ľahký herný notebook s výkonným procesorom Intel Core i7 a grafickou kartou NVIDIA GeForce rady GTX 900. Tento model je vybavený 4K/UHD displejom a vylepšenou chladiacou technológiou Hyper Cool. Tá sa skladá z dvoch nezávislých ventilátorov a medeného chladiča, ktoré zaisťujú účinné riadenie teploty a stabilný výkon i pri vysokom zaťažení.

G501_Left Open135 Top

ROG GL552

Tempo herného notebooku ROG GL552 udáva 4-jadrový procesor Intel Core i7 štvrtej generácie, vybavený je tiež samostatnou hernou grafickou kartu a voliteľne tiež SSD diskom. Agresívny dizajn inšpirovaný neviditeľnými stíhačkami Stealth doplňuje na červeno podsvietená klávesnica a špeciálne označené klávesy WASD. Sieťový softvér  GameFirst III uprednostňuje herné dátové toky a prispieva tak k plynulému online hraniu bez sekania. GL552 je dobre prispôsobený tiež rozširovaniu operačnej pamäti a úložného priestoru.

GL552-14

ROG G20CB

ROG G20CB je herný stolný počítač, ktorý vo vnútri skrýva šiestu generáciu procesorov Intel Core a grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX v malej a tenkej skrinke s obsahom 12,5 litrov. Je vybavený SSD diskom PCI Express Gen 3 x 4, pamäťou DDR4 SDRAM a novým rozhraním USB 3.1 na rýchle prenosy dát. Pokročilý softvér Aegis II hráčom umožňuje sledovať výkon systému, nahrávať a editovať videá z hry a zdieľať ich na sociálnych médiách. V prípade počítača G20CB je možné tiež ľahko upravovať svetelné efekty v spektre 8 miliónov farieb spolu s pulznými a zvukovými režimami,

ROG G20_KV

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.