Predseda spoločnosti ASUS, Jonney Shih, predstavil počas tlačovej konferencie Zenvolution na výstave Computex 2016 tretiu generáciu mobilných produktov.

Portfólio noviniek zahŕňa rodinu smartfónov ZenFone 3, vrátane vlajkovej lode ZenFone 3 Deluxe, ktorá posúva mobilnú fotografiu na ďalšiu úroveň. ZenFone 3 je funkciami nabitý smartfón s prémiovým dizajnom a ZenFone 3 Ultra je výkonný phablet so 6,8-palcovým Full HD displejom. Predstavený bol aj ultratenký a ľahký notebook ZenBook 3 s prémiovým hliníkovým dizajnom a všestranné konvertibilné zariadenia ASUS Transformer 3 a ASUS Transformer 3 Pro, ktoré sa vyznačujú skvelou kombináciou mobility a pohodlia používania.

ASUS Zenbo

Na výstave Shih predstavil verejnosti aj malého inteligentného spoločníka, robota s názvom ASUS Zenbo, ktorý má za úlohu sprístupniť robotické počítače pre každú domácnosť. Zenbo je priateľský a schopný domáci robot, ktorý je navrhnutý, aby pomáhal, zabával a robil spoločnosť rodinám. Dokáže sa nezávisle pohybovať a rozumie hovoreným príkazom, takže vie pomôcť v domácnosti a interakcia s ním je zábavná.

Zenbo je navrhnutý pre každého, avšak má špecifické funkcie, vďaka ktorým pomáha seniorom sledovať ich zdravotný stav a užívať si digitálny život. V úlohe domáceho asistenta hovoreným slovom proaktívne pripomína dôležité informácie, ako je návšteva lekára, užitie liekov, plán cvičení a všetko ostatné, na čo je potrebné pamätať. Zenbo taktiež monitoruje domácnosť, a ak je to potrebné, napríklad v prípade pádu seniora na zem, okamžite upozorní vybraných členov rodiny na ich smartfóne. Tí môžu po prijatí notifikácie na diaľku ovládať robota a prostredníctvom zabudovanej kamery vizuálne skontrolovať situáciu. Zenbo je taktiež priateľský spoločník, ktorý pomáha odstrániť generačné rozdiely pri používaní digitálnych služieb – asistuje pri videohovoroch, používaní sociálnych sietí, nakupovaní, streamovaní filmov a TV seriálov.

ASUS Zenbo-Active_web2016_3_nowat

Zenbo je takisto užitočný kamarát pre deti, ktoré sa v rámci interakcie s ním vzdelávajú a trénujú svoju kreativitu a logické myslenie. Zenbo deťom prehrá ich obľúbené pesničky a dokonca aj zatancuje do rytmu. Zenbo je majster rozprávania, deti zabaví počas dňa a pomôže im v noci zaspať rozprávaním rozprávky. Okrem toho zobrazuje sprievodné obrázky na svojom displeji a ovláda osvetlenie miestnosti, aby zlepšil celkový zážitok. Má vo výbave aj vzdelávacie hry a interaktívnu encyklopédiu.

Zenbo okrem toho dokáže ovládať inteligentnú domácnosť a zariadenia ako osvetlenie, televízor, klimatizáciu a ďalšie. Majitelia domu môžu využiť zabudovaný displej, aby skontrolovali návštevníkov pred dverami a odomkli ich jednoduchým povelom. Robot pomôže aj v kuchyni, nahlas prečíta recepty a ponúka tiež funkciu časovača. Keď sú majitelia bytu preč, môžu na diaľku využiť robota vo funkcii bezpečnostnej kamery, ktorá je dostupná z hocakého miesta pomocou aplikácie pre smartfón.

Zenbo podporuje rastúci počet aplikácií, ktoré rozširujú jeho funkcionalitu. Bezplatný program Zenbo Developer Program umožní používateľom získať prístup k vývojárskym nástrojom Zenbo SDK. Členovia programu, Zenbo Partners, môžu spolupracovať s ASUSom a vytvoriť bohatý robotický ekosystém.

ZenFone 3 Deluxe

ZenFone 3 Deluxe je vlajková loď rodiny ZenFone 3. Je vyrobený z odolného a ľahkého hliníka. Jeho unibody konštrukcia má ultratenké hrany s hrúbkou iba 4,2 mm a neviditeľné antény, takže na chrbte nie sú žiadne nevkusné čiary.

ZenFone 3 Deluxe ponúka 5,7-palcový Full HD (1920×1080) Super AMOLED displej s farebným gamutom na úrovni 100 % NTSC, vďaka čomu sú farby jasné a bohaté aj pri vonkajšom osvetlení. Ultratenký rám zabezpečuje 79 % pomer obrazovky k telu. ZenFone 3 Deluxe poháňa výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 820 Series, grafický čip Adreno 530, integrovaný X12 LTE modem, ako aj až 6 GB RAM pre výborný výkon v hrách a aplikáciách.

ZF3 Deluxe Glacier Silver - Front_web2016_3_nowat

ZenFone 3 Deluxe posúva mobilné fotografovanie na ďalšiu úroveň. 23 MP fotoaparát obsahuje najnovší senzor Sony IMX318, veľký objektív so svetelnosťou f/2.0 a 4-osovú optickú stabilizáciu. Výsledkom sú vysokokvalitné a nerozmazané fotografie v takmer hocakých podmienkach. Fotoaparát má vo výbave aj 3-osovú optickú stabilizáciu pre stabilizované 4K UDH videá, technológiu automatického zaostrovania ASUS TriTech pre takmer okamžité zaostrenie v priebehu 0,03 sekundy a exkluzívnu technológiu PixelMaster 3.0.

ZenFone 3 Deluxe má zabudovaný snímač odtlačkov prstov na zadnej strane. Odomkne smartfón v zlomku sekundy a technológia Quick Charge 3.0 znižuje čas nabíjania batérie. Pre tento účel, ale aj pre pripojenie príslušenstva, slúži obojstranný USB 3.0 port typu C. ZenFone 3 Deluxe vyniká aj z hľadiska reprodukcie zvuku a to vďaka reproduktoru s piatimi magnetmi a NXP zosilňovaču.

ZenFone 3

ZenFone 3 je držiteľom ocenenia Computex 2016 d&i Award. Zároveň je to smartfón s množstvom funkcií, prémiovým dizajnom a výkonom pre každého. Základom je 5,5-palcový Full HD (1920×1080) Super IPS+ displej s jasom až 500 cd/m2. ZenFone 3 ponúka výborný vizuálny zážitok pri hraní hier, používaní aplikácií a sledovaní multimédií. Vďaka tenkému rámu a 77,3 % pomeru obrazovky k telu je zabezpečená maximálna zobrazovacia plocha pri zachovaní kompaktného tela. Prednú aj zadnú stranu konštrukcie chráni 2,5 D ochranné sklo Corning Gorilla Glass.

ZenFone 3_web2016_3_nowat

ZenFone 3 je vybavený 16 MP fotoaparátom s technológiou ASUS TriTech, ktorá automaticky zaostruje v priebehu 0,03 sekundy. ZenFone 3 je taktiež prvým smartfónom na svete s procesorom Qualcomm Snapdragon 625, integrovaným X9 LTE modemom a 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi konektivitou. Grafický čip na úrovni počítačov a až 4 GB RAM podporujú vynikajúci výkon. ZenFone 3 má zabudovaný snímač odtlačkov prstov na zadnej strane a odomkne telefón v zlomku sekundy.

ZenFone 3 Ultra

ZenFone 3 Ultra získal ocenenie Computex 2016 Best Choice Golden Award. Tento smartfón je navrhnutý pre všetkých milovníkov multimédií. Vo výbave má 6,8-palcový Full HD (1920×1080) displej s farebným gamutom na úrovni 95 % NTSC. Ako prvý smartfón na svete ponúka exkluzívnu technológiu ASUS Tru2Life+ Video, ktorá optimalizuje každý pixel pred jeho vykreslením. ZenFone 3 Ultra vyniká aj v reprodukcii zvuku, vďaka dvom stereo reproduktorom s piatimi magnetmi a NXP zosilňovaču. V kombinácii s certifikovanými reproduktormi podporuje štandard Hi-Res Audio (HRA) a virtuálny 7,1-kanálový priestorový zvuk DTS Headphone:X.

ZenFone 3 Ultra_web2016_3_nowat

Podobne ako ZenFone 3 Deluxe, ZenFone 3 Ultra má tenkú a elegantnú hliníkovú unibody konštrukciu – prvú na svete bez anténových čiar. 79 % pomer obrazovky k telu maximalizuje zobrazovaciu plochu pri zachovaní čo najmenších rozmerov a hmotnosti. ZenFone 3 Ultra je vybavený 23 MP fotoaparátom s technológiou ASUS TriTech, procesorom Qualcomm Snapdragon 652, grafickým čipom Adreno 510 graphics a až 4 GB operačnou pamäťou. Snímač odtlačkov prstov je v tomto prípade umiestnený na prednej strane, v tlačidle Domov a odomkne telefón v priebehu sekundy.

ZenFone 3 Ultra má taktiež 4600 mAh batériu pre dlhú výdrž s podporou technológie Quick Charge 3.0. ZenFone 3 Ultra dokonca funguje aj ako powerbanka s výstupným prúdom 1.5 A. V rýchlosti nabije ostatné mobilné zariadenia.

ZenBook 3

ZenBook ďalšej generácie má kompletne nový dizajn s konštrukciou, ktorá má hrúbku iba 11,9 mm a hmotnosť 910 gramov. ZenBook 3 dosiahol tieto parametre bez kompromitácie odolnosti, je vyrobený z kvalitnej zliatiny hliníka, ktorá sa využíva aj v kozme a je až o 50 % odolnejšia ako bežná zliatina v iných notebookoch. Materiál je takisto elegantný a dizajn zdobí charakteristický vzor sústredených kruhov. ZenBook 3 je dostupný v troch farbách – Royal Blue, Rose Gold a Quartz Grey.

ZenBook 3 ponúka bezprecedentný výkon vďaka procesoru až do Intel Core i7, 16GB operačnej pamäti s frekvenciou 2133 MHz a až 1 TB PCIe Gen 3 x4 SSD úložisku. Výbava zahŕňa aj USB port typu-C, výkonné reproduktory Harman Kardon a 12,5-palcový displej s farebným gamutom na úrovni 72 % NTSC. Displej sa nepoškriabe vďaka ochrannému sklu Corning Gorilla Glass 4 a v porovnaní s konštrukciou zaberá až 82 %. ZenBook 3 využíva inovatívny systém chladenia vrátane najtenšieho ventilátora na svete o veľkosti iba 3 mm.

ASUS ZenBook 3_UX390_royal blue_rose gold_quartz grey_web2016_3_nowat

ZenBook 3 má plnohodnotnú podsvietenú klávesnicu so vzdialenosťou 19,8 mm medzi klávesmi. Touchpad je pokrytý sklom, zabezpečuje precízne používanie a podporu pohybových gest Smart Gestures a písania rukou. Zabudovaný snímač odtlačkov prstov podporuje technológiu Windows Hello a umožňuje odomknúť počítač aj bez nutnosti zadávania hesla alebo PIN kódu.

ZenBook 3 má výdrž batérie až 9 hodín. Vďaka technológii rýchleho nabíjania sa 60 % batérie nabije už v priebehu 49 minút.

ASUS Transformer 3 Pro

ASUS Transformer 3 Pro je počítač typu 2-v-1, ktorý kombinuje bezkonkurenčný výkon s vynikajúcou mobilitou. Je vyrobený z hliníka s hrúbkou iba 8,35 mm. Má odolnú konštrukciu s elegantným dizajnom, ktorá je dostupná vo farbách Icicle Gold a Glacier Gray.

ASUS Transformer 3 Pro má zabudovaný kovový stojan s pántom, ktorý umožňuje náklon až o 170°. Priložená podsvietená klávesnica ASUS Transformer Cover Keyboard ponúka rovnakú kvalitu písania ako notebooky a to v štyroch farbách – Stone, Charcoal, Taupe a Amber. ASUS Transformer 3 Pro má nádherný 12,6-palcový displej s rozlíšením 2880 na 1920 a hustotou 275 ppi ako aj 121 % sRGB farebný gamut pre živé a jasné farby. Duálne predné stereo reproduktory Harman Kardon reprodukujú priestranný zvuk.

T303_03_web2016_3_nowat

ASUS Transformer 3 Pro poháňa procesor Intel Core i7, až 1TB PCIe x4 SSD disk a 16 GB operačnej pamäte s frekvenciou 2133MHz. USB konektor typu-C podporuje pripojenie zariadení cez rozhranie USB 3.1 Gen 2 rýchlosťou až do 10 Gbps a cez Thunderbolt 3 rýchlosťou až do 40 Gbps + umožňuje pripojenie dvoch externých 4K UHD displejov. ASUS Transformer 3 Pro taktiež obsahuje USB 3.0 a HDMI porty. 13 MP zadný fotoaparát zachytáva kvalitné fotografie a videá vo vysokej kvalite a predná Windows Hello kamera umožňuje prihlásiť sa do systému Windows 10 rýchlym pohľadom do kamery.

ASUS Transformer 3 Pro je rozšíriteľný prostredníctvom širokého portfólia príslušenstva, ktoré rozširuje funkcionalitu a výkon. ASUS Pen je štýlový stylus pre písanie a kreslenie s 1 024 úrovňami presnosti. Používatelia ho využijú aj pri anotáciách fotografií a webových stránok. ASUS Universal Dock je dokovacia stanica s úplnou výbavou portov, vrátane USB-C 3.1, USB 3.0, HDMI, VGA, RJ45 LAN a čítačkou SD kariet 3-v-1. ASUS Audio Pod je multimediálne príslušenstvo so štvoricou výkonných reproduktorov, ktoré poskytuje výborný 360° virtuálny 5.1-kanálový priestorový zvuk. ROG XG Station 2 je dokovacia stanica s externou grafickou kartou, vďaka ktorej sa ASUS Transformer 3 Pro premení na výkonný VR-ready herný stroj s podporou virtuálnej reality.

ASUS Transformer 3

ASUS Transformer 3 je ultratenký a kompaktný počítač typu 2-v-1. Používateľom poskytuje špičkovú mobilitu, pohodlie používania a výbornú rozšíriteľnosť. ASUS Transformer 3 je vyrobený z hliníka, má hmotnosť iba 695 g a hrúbku 6,9 mm. Kompaktný a elegantný dizajn dopĺňajú diamantom rezané hrany a mimoriadna povrchová úprava. Odnímateľná klávesnica ASUS Transformer Sleeve Keyboard má 1,4 mm medzeru medzi klávesmi. ASUS Transformer 3 obsahuje integrovaný stojan s 2 pozíciami používania a je dostupný vo farbách Icicle Gold a Glacier Gray. Klávesnica ASUS Transformer Sleeve Keyboard je vyhotovená v štyroch farbách – Stone, Charcoal, Taupe a Amber.

ASUS Transformer 3 má nádherný 12,6-palcový displej s rozlíšením 2880 na 1920 a hustotu pixelov 275ppi. S jasom až 450 cd/m2 a farebným gamutom 121 % sRGB zobrazuje jasné a bohaté farby. Vďaka ultratenkému rámu je pomer displeja k telu na úrovni 80 %, takže zariadenie je kompaktné, s výbornou mobilitou pri zachovaní maximálnej zobrazovacej plochy. Technológia ASUS Tru2Life Video optimalizuje každý pixel pred jeho vykreslením, čo ocenia všetci milovníci videa.

T102_02_web2016_3_nowat

ASUS Transformer 3 obsahuje štyri kvalitné reproduktory Harman Kardon. Každý z nich zosilňuje inteligentný zosilňovač a ASUS Transformer 3 automaticky prispôsobuje smerovanie zvuku na základe orientácie zariadenia.

Poháňa ho siedma generácia procesorov Intel Core. Vo výbave má až 512 GB SSD úložisko a až 8 GB RAM. Obojstranný USB-C konektor podporuje pripojenie USB 3.1 Gen 2 zariadení rýchlosťou až 10 Gbps a Thunderbolt 3 umožňuje prenosové rýchlosti až 40 Gbps a podporuje dvojicu externých 4K UHD displejov. Zabudovaný snímač odtlačkov prstov a funkcia Windows Hello umožňujú používateľom odomknúť ASUS Transformer 3 rýchlo a bezpečne. ASUS Transformer 3 taktiež obsahuje 13 MP fotoaparát. Zariadenie je možné rozšíriť pomocou príslušenstva, vrátane ASUS Pen, ASUS Universal Dock, ASUS Audio Pod a ROG XG Station 2.

Ďalšie vystavené produkty

ASUS Transformer Mini

ASUS Transformer Mini je najľahší počítač typu 2-v-1 na svete. Má prémiové hliníkové šasi, hrúbku 8,2 mm a hmotnosť iba 790 g s pripojenou klávesnicou, resp. iba 530 g v režime tabletu. ASUS Transformer Mini je vybavený 10,1-palcovým displejom s jasom 400 cd/m2 a technológiami ASUS TruVivid a ASUS Tru2Life. Výbava zahŕňa USB port, 802.11ac Wi-Fi, a až 11 hodinovú výdrž batérie.

ASUS Designo Curve MX34VQ

ASUS Designo Curve MX34VQ je 34-palcový, širokouhlý UWQHD (3440 × 1440) zaoblený monitor s pomerom strán 21:9. Má elegantný, bezrámový dizajn, dvojicu reproduktorov a audio technológiu ASUS SonicMaster. Základňa monitora funguje aj ako bezdrôtová nabíjačka pre smartfóny s podporou štandardu Qi.

ROG XG Station 2

ROG XG Station 2 je dokovacia stanica s externou grafickou kartou, ktorá premení pripojené mobilné zariadenie na VR-ready počítač. Dok obsahuje 680 W zdroj a je kompatibilný s najnovšími grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX a AMD Radeon. Súčasťou výbavy je Thunderbolt 3 port, štyri USB 3.0 porty a 1 Gbps LAN konektor.

 

Značky: