ZenFone s viacerými zmenami.

ASUS dnes na tlačovej konferencii predstavil množstvo noviniek. Fanúšikov smartfónov poteší najmä nový ZenFone, ktorý sa výrazne odlišuje od svojich predchodcov. Zmenu dizajnu chválime, ten existujúci už pôsobil zastaralo.

ASUS vývojárka Jen Chuang hovorí o efektnom vyhotovení telefónu ZenFone 3

ASUS vývojárka Jen Chuang hovorí o efektnom vyhotovení telefónu ZenFone 3

ASUS ZenFone 3 bude dostupný v troch prevedeniach. Štandardný model doplní verzia Deluxe a Ultra. Všetky novinky majú viacero spoločných prvkov. Základný model sa vyznačuje 2,5D ochranným sklo Gorilla Glass na prednej strane aj na chrbte a kovovým šasi pod ním. Bude predávať za 249 dolárov a treba uznať, že ZenFone 3 vyzerá vzhľadom k cene skutočne vynikajúco.

ASUS ZenFone 3 bude dostupný v troch prevedeniach

ASUS ZenFone 3 bude dostupný v troch prevedeniach

ASUS vždy vo svojich smartfónoch používal procesory Intel. Lenže, výrobca procesorov oznámil ukončenie výroby čipov do telefónov a tak sa v novinkách od ASUSu stretneme s procesormi Qualcomm. V prípade základného modelu je to Snapdragon 625. Súčasťou výbavy je 3000 mAh batéria, podpora pre dual SIM (jedna karta je micro SIM, druhá nano SIM). Operačná pamäť má kapacitu 3 GB a 32 GB úložisko môžete rozšíriť pomocou microSD karty. Treba si však vybrať medzi druhou SIMkou a pamäťovou kartou.

Telefón má 5,5-palcový displej s Full HD rozlíšením a USB port typu C. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov. Vzhľadom k cene chválime aj použitý fotoaparát. ZenFone 3 využíva 16MP senzor Sony IMX298, s ktorým sme sa už stretli napr. v prípade modelu Huawei Mate 8. Kvalita fotiek je veľmi dobrá. ASUS použil aj druhú generáciu laserového zaostrovania.

Verzia Deluxe ponúkne výkonnejší procesor, až 6 GB RAM a 23MP fotoaparát. Autor: Engadget

Verzia Deluxe ponúkne výkonnejší procesor, až 6 GB RAM a 23MP fotoaparát. Autor: Engadget

Model ZenFone 3 Deluxe má podobný dizajn ako základný model. Nemá však chrbát zo skla, ale z kovu.

Zenfone 3 Deluxe je prvý unibody telefón bez viditeľných anténnych prúžkov na zadnej strane

Zenfone 3 Deluxe je prvý kovový unibody telefón bez viditeľných anténnych prúžkov na zadnej strane

Základom je 5,7-palcový Super AMOLED displej s Full HD rozlíšením a procesor Snapdragon 820. Fotoaparát je v tomto prípade 23MP (konkrétne ide o senzor IMX318 od spoločnosti Sony) s podporou nahrávania 4K videa. Telefón ponúkne až 6 GB RAM a 64 GB úložisko. Cena začína na úrovni 499 dolárov.

zenfone_3_deluxe

ASUS ZenFone 3 Deluxe

ZenFone 3 Ultra je 6,8-palcový phablet s Full HD rozlíšením. Cena začína na úrovni 479 dolárov pre verziu so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. ASUS v prípade tohto modelu použil Snapdragon 652, rovnako ako pri základnom ZenFone 3. Operačný systém je vo všetkých telefónoch Android M.

ASUS ZenFone 3 Ultra

ASUS ZenFone 3 Ultra

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Computex: Počítačové novinky od ASUSu. Ultratenký ZenBook 3 a konvertibilný Transformer 3

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit