Výrobca taktiež predstavil nový ZenFone 3, o ňom informujeme v samostatnom článku.

ASUS_ZenBook_ 3_nowat

ZenBook 3 pokračuje v evolúcii ultraprenosných počítačov od ASUSu a opäť je o niečo tenší a ľahší. Jeho hmotnosť je iba 910 gramov a hrúbka dosahuje 11,9 mm. Je to dané novým hliníkovým šasi, ktoré je odolnejšie a ľahšie ako v minulosti. V prípade predchádzajúceho modelu to bolo 1,2 kg a 12,9 mm. Výrobca sa skvelými parametrami chváli a nemôže chýbať ani porovnani s MacBookom, ktorý je ťažší o 10 gramov a takisto aj hrubší.

ZenBook 3 má 12,5-palcový displej a môže ponúknuť procesor až Intel Core i7, 16 GB RAM a 1 TB SSD disk. Displej chráni ochranné sklo Gorilla Glass 4, súčasťou výbavy je aj Thunderbolt 3 / USB-C port. Ten nabije 60% batérie v priebehu 49 minút, pričom výdrž je podľa výrobcu 9 hodín. Vo výbave nájdete aj snímač odtlačkov prstov.

Na informácie o európskej dostupnosti čakáme, ZenBook 3 sa však bude predávať v cene od 999 dolárov. Za najvýkonnejšiu konfiguráciu si výrobca vypýta 1999 dolárov.

ASUS vynovil aj segment konvertibilných zariadení 2 v 1. Celkovo na trh prídu tri novinky – Transformer 3 Pro, Transformer 3 a Transformer Mini.

ASUS_Jonney_Tranformer_3_Pro_nowat

Transformer 3 má v základnej aj Pro verzii 12,6-palcový displej s rozlíšením 2880 × 1920. Vo výbave nájdete USB-C / Thunderbolt 3 port, reproduktory od Harman Kardon, USB 3.0 konektor a HDMI výstup. V oboch prípadoch je súčasťou aj snímač odtlačkov prstov. Zariadenia sú kompatibilné s príslušenstvom, ako je stylus, dokovacia stanica alebo špeciálna herná dokovacia stanica ROG XG Station 2 s výkonnou grafickou kartou.

ASUS Transformer 3 Pro

ASUS Transformer 3 Pro

Menšie rozdiely medzi oboma zariadeniami nájdete vo výbave. Verzia Pro má špeciálny pánt, ktorý umožní nastaviť sklon až o 170 stupňov a súčasťou výbavy je podsvietená klávesnica. Hrúbka zariadenia je 8,35 mm, základom je procesor Intel Core až do i7, až 1 TB SSD disk a až 16 GB RAM.

Základný Transformer 3 má iný stojan (ponúka len 2 pozície) a základnú klávesnicu. Výhodou je nižšia hrúbka 6,9 mm a hmotnosť iba 695 gramov. Konfigurácie ponúkajú procesory Intel Core do i7, až 8 GB RAM a maximálne 512 GB SSD úložisko.

ASUS Transformer 3

ASUS Transformer 3

Transformer Mini ponúkne 10,1-palcový displej, hrúbku 8,2 mm a hmotnosť 530, resp. 790 gramov podľa toho, či je pripojená klávesnica alebo nie. V tomto prípade je pravdepodobne použitý procesor Intel Atom.

Dostupnosť noviniek nepoznáme, americké ceny však začínajú na úrovni 799 dolárov pre Transformer 3 a 999 dolárov v prípade verzie Pro.

ASUS Transformer Mini

ASUS Transformer Mini

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Computex: ASUS ZenFone 3 je štýlový smartfón za atraktívnu cenu. Deluxe verzia má 6 GB RAM

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit