Microsoft ponúka rozšírenie pôvodného Copilota za poplatok.

Už od začiatku bolo jasné, že tieto služby nebudú môcť fungovať zadarmo a ani sa tak vo svojich verziách poskytovaných zadarmo netvárili. Používatelia dostali istú formu kreditu, ktorú mohli využiť na generovanie odpovedí alebo obrázkov v prípade, že išlo o grafickú umelú inteligenciu.

Microsoft sa vydal podobnou cestou a teraz za poplatok 20 dolárov bez dane mesačne umožňuje získať profesionálnu verziu svojho digitálneho asistenta či inak povedané umelej inteligencie. Služba zatiaľ nie je oficiálne dostupná na Slovensku, no pripojením z podporovaných krajín ako USA sa spustí proces, ktorý vám umožní si službu predplatiť.

Zaplatením tohto poplatku získa používateľ prioritný prístup k najnovším modelom tohto AI nástroja. V čase písania článku je použitý model GPT-4 Turbo. Pribudne integrácia v rámci kancelárskeho balíka Office, po novom nazvaného ako Microsoft 365, konkrétne v aplikáciách ako sú Word, Excel, Outlook, PowerPoint a OneNote.

Množstvo funkcií sa dá vykonávať aj v bezplatnom modeli, no platená alternatíva bude vychádzať z najnovšieho modelu, ktorý je napojený na internet. Okrem toho, že dostanete najnovšie informácie, získate aj lepšie organizovanie vašich pracovných činností prostredníctvom rôznych súhrnov alebo prepisovania poznámok, či porád, ktoré boli zachytené na mikrofón. V prípade použitia s programom Excel získate možnosť generovať rôzne vzorce alebo analyzovať dáta a transformovať ich do vizuálne príťažlivejších grafov.

Pre tých z vás, ktorí si chcete Copilot vyskúšať a používať ho aj v bezplatnej verzii, máte možnosť využiť aplikáciu pre smartfóny alebo ho vyskúšať v prehliadači. Nie je nutné mať nainštalovaný Microsoft Edge. Postačí, keď navštívite stránku Copilot na webe.

Zdroj: Microsoft Copilot

Titulný obrázok: Windows Copilot icon by Icons8

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.