Asistent umelej inteligencie sa možno bude spúšťať priamo po štarte systému.

Podľa magazínu Neowin tak nasvedčujú uniknuté informácie z testovacích verzií najnovšieho systému Windows 11. Microsoft totiž experimentuje s funkciou, ktorá by Copilot spustila priamo po štarte systému. Používateľ by ušetril jedno kliknutie myšou. To mnohých používateľov nepoteší a zatiaľ ešte nie je jasné, ako nová funkcia bude vyzerať. Zmena sa prejavuje v testovacom zostavení s číslom 23615.

Podľa doteraz známych informácií to vyzerá na automatické spustenie len v prípade, že máte veľké monitory, a to konkrétne s uhlopriečkou 27“ a minimálnou šírkou 1920 pixelov. Uvidíme, ako sa tento doplnok bude správať na zariadeniach, ktoré majú síce vyššie rozlíšenie, no zároveň majú zapnuté optické zväčšenie prvkov. S týmto sa môžete štandardne stretnúť pri mnohých monitoroch alebo displejoch na notebookoch.

Máte síce veľké rozlíšenie, no nevyužijete naplno potenciál obrovskej plochy. Využijete ho ale na zjemnenie detailov. Každý používateľ si musí prispôsobiť mierku podľa seba, nakoľko aj podľa našich skúseností sa nám javí ako zbytočne veľká. Tým prichádzate o priestor na veľkej ploche monitora s vysokým rozlíšením.

Späť však k pointe zobrazenia Copilota priamo po spustení systému. Podľa dostupného obrázka sekcie Nastavenia je vidieť, že používatelia zatiaľ dostávajú na výber. V priebehu niekoľkých mesiacov a rokov sme sa stretli s tým, že Microsoft nové funkcie výrazne promuje. Inak povedané, mierne otravuje používateľov, ako napríklad častým informovaním o možnosti zmeniť prehliadač Edge za predvolený alebo napríklad upozorňuje na možnosť zálohovania dokumentov do cloudu OneDrive. S takýmto hlásením sa stretnete aj niekoľkokrát za deň.

win11 copilotsettingsZdroj: Neowin

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.