Digitálne asistentky Cortana a Alexa by mali medzi sebou spolupracovať. Spoločnosti Amazon a Microsoft sa medzi sebou na tejto spolupráci dohodli.

Hoci ide o dve konkurenčné spoločnosti, obe si uvedomujú, že každá virtuálna asistentka má svoje prednosti a silné stránky. V rozhovore to uviedol CEO spoločnosti Amazon – Jeff Bezos.

Podľa neho sa tiež v reálnom živote obraciame na rôznych priateľov, jedného sa pýtame na turistiku a od iného si zase pýtame tip na dobru reštauráciu. Táto spolupráca je logická aj z dôvodu, že napríklad Cortana je hlbšie integrovaná s aplikáciami vyvíjanými priamo Microsoftom, ako napríklad Outlook či Microsoft Office.

Spočiatku môže byť používanie týchto asistentov spoločne nepohodlné, pretože používatelia Cortany budú musieť povedať „Cortana, open Alexa“ a naopak používatelia Alexy zase „Alexa, open Cortana,“ a následne zadať pokyn, ktorý má asistentka vykonať.

Satya Nadella, CEO Microsoftu (vľavo) a Jeff Bezos, CEO Amazonu (vpravo)

Partnerstvo Amazonu a Microsoftu sa začalo v máji 2016, kedy Jeff Bezos predniesol tento nápad s CEO Microsoftu Satya Nadelom na Microsoft summite pre generálnych riaditeľov spoločností.

Jeff Bezos sa netají tým, že by privítal, keby sa do spolupráce zapojili  Apple aj Google.

Zdroj: NYtimes.com