Creative inovoval svoju sériu slúchadiel Aurvana In-Ear a priniesol používateľom super kvalitný zvuk v kompaktnom vyhotovení. V oboch prípadoch ide o luxus v oblasti zvuku a dôrazu na celkový dojem. Balenie obsahuje kapsičku na prenášanie, vymeniteľné nadstavce, nástroj na čistenie a adaptér do lietadla. Získate teda všetko potrebné, škoda, že výrobca nedal z každej veľkosti po dva páry návlekov, tak ako v minulosti.

Aurvana In-Ear2 Plus

Product_Aurvana In-Ear2 Plus

TOP_produkt_nowatToto je model, ktorý je aj v kategórii in-ear slúchadiel kompaktný. Sú nenápadné a zároveň majú vynikajúci dizajn, ktorý sa hodí všade. Kupujete si tak skutočne univerzálne slúchadlá na každodenné používanie. Sú ideálne na cestovanie aj do kancelárie a odhlučňujú takmer všetky okolité zvuky. Špeciálne sa hodia do rušnej premávky, do vlaku alebo do lietadla. Creative aj do modelu In-Ear2 Plus implementoval technológiu AuraSeal, ktorá až do úrovne 95 % odhluční rušenie z okolia. Prevedené do praktických skúšok to znamená, že po nasadení na uši získate zvukovú izoláciu od bežných kancelárskych zariadení ako napríklad kopírky alebo tlačiarne. Tiež „stíšite“ aj zvuky klasickej stolnej klávesnice. Nie úplne, no aj tento stupeň sa počíta. Akonáhle si zapnete do slúchadiel hudbu, nebudete počuť nič. Ich využitie pri športe a bezpečnosť pri behu je otázna, no ani pri tejto aktivite vám nebudú vypadávať z uší. Súčasťou balenia sú tri silikónové nadstavce na budiacu jednotku a dokonale priľnú do zvukovodu každému. V ušiach ich nebudete prakticky vôbec cítiť a takisto si ich netreba počas chôdze dodatočne korigovať v uchu. Verzia Plus má handsfree. Na pravom kábli je mikrofón. Spojenie oboch káblov je v ovládacom prvku, ktorý má tlačidlo na príjem hovorov a spustenie hudby a tiež posuvník na ovládanie hlasitosti. Ten sme nechali vždy na maxime a jeho funkcionalitu sme príliš nevyužili.

Mohli by vás zaujímať aj tieto články:
Zvuková karta cez USB? Dá sa to.
Multimediálny reproduktor SoundBlaster Roar

Zvukovo ide o špičku vo svojej oblasti. Vďaka špeciálne vyváženej kotve v budiacej jednotke získate vyladený zvuk v celom reprodukovateľnom spektre. Je to veľmi príjemný pocit presedlať zo slúchadiel, ktoré sú zhruba 6-násobne lacnejšie. Deformovaný dunivý pocit sa rýchlo vytratí a vy si vychutnáte hudbu so všetkým, s čím ju tvorcovia pripravili. Extra detailné stredy a výšky budete možno chvíľu vnímať s nezvykom. A neprídete ani o dynamické basy. Skrátka a dobre, toto je model pre tých, čo vyžadujú top kvalitu zvuku. Majú vysoký výkon a môžete si hudbu vychutnať aj hlasnejšie bez toho, aby sa prejavovalo nežiadúce chrčanie alebo deformovanie niektorých frekvenčných pásiem.

Hodnotenie:
+ ultra ľahké, kábel bez interferencií a zamotávania, špičkový zvuk
– žiadne

Cena: 99,99 EUR

Aurvana In-Ear3 Plus

Product_Aurvana In-Ear3 Plus

Tieto slúchadlá nie sú pre každého. Nielen kvôli cene 150 eur. Jednoducho preto, lebo na ich nosenie musíte počítať s väčším objemom schránky meniča. Ak však nemáte problém nosiť väčšie in-ear slúchadlá, získate nekompromisný zvuk. Výrobca ich vyhotovil v chrómovanom dizajne a už na pohľad je jasné, že toto nie je tradičný model. Celkovému dizajnu sa podriadil aj kábel, ktorý je potiahnutý látkou a neprenáša rušenie z oblečenia. V tomto prípade zašiel výrobca ešte ďalej a technológia AuraSeal odhluční až 98 % okolitého hluku. To je pravda, keďže už po nasadení na uši budete počuť hlasy vo vašej blízkosti ako by boli o niekoľko metrov ďalej. Po spustení reprodukcie už nebudete počuť nič okrem hudby. Samotný kábel sa síce nezamotáva, no schránky budiacich jednotiek sú ťažšie a tak sa efekt zamotania prejavuje tým, že meniče sú ťahané svojou váhou nadol. Pri pokuse rozmotať kábel sťahujú jeho časti viac k sebe. Aj tu je na pravej časti kábla mikrofón a v spojovacej časti oboch káblov je prvok na ovládanie hlasitosti a tlačidlo na hovory a hudbu.

Výrobca v tomto prípade použil duálny výškový a nízkofrekvenčný menič s vyváženou kotvou a pasívnou výhybkou. Na zvuku je to poznať. Získate veľmi čistý zvuk, ktorý vás donúti sa zamyslieť nad kvalitou kompresie vašich hudobných súborov. Tu odporúčame dátový tok aspoň 320 kbps. Rozdiel spoznáte, nekvalitné nahrávky tiež, najmä ak ste zvyknutí počúvať hudbu cez videoservery. Nemohli sme sa však zbaviť pocitu nižšieho prejavu basov. Sú síce dynamické a majú veľmi dobré podanie, no pri vyšších hlasitostiach ich jednoznačne prezvučili stredy, no najmä výšky.

Hodnotenie:
+ čistota reprodukcie, dynamika basov, dôraz na kvalitu podania stredov a výšok
– menej výrazné basy, typom konštrukcie nie sú vhodné pre každého

Cena: 149,99 EUR

Označenie slúchadiel / Technické parametreAurvana In-Ear2 PlusAurvana In-Ear3 Plus
Typ meničavyvážená kotvaduálna vyvážená kotva
Dĺžka kábla [m]1,21,3
Materiál káblagumovýlátkový
Funkcia handsfreeánoáno
Charakteristická citlivosť [dB/1 mW/1 cm]110112
Impedancia [Ω]4228
Frekvenčný rozsah [Hz]15 ÷ 16 00010 ÷ 17 000
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/54/5
Odhlučnenie od okolia5/55/5
Kvalita reprodukcie5/54/5
Pomer cena / výkon5/54/5
Cena [EUR s DPH]99,99149,99

Verdikt touchIT

Prvý model s názvom Aurvana In-Ear2 Plus si od nás odniesol najvyššie ocenenie Top produkt. Pretože toto sú skutočne top slúchadlá a kto hľadá kvalitný zvuk, dostane ho v tomto modeli. Bez diskusie. Avšak druhý testovaný model Aurvana In-Ear3 Plus nesadne do ucha každému. Poskytuje síce očakávanú dynamiku basov, no pri vyšších hlasitostiach ich výrazne prekričia stredy a výšky. Majú kvalitný zvuk, no lacnejší model na nás urobil lepší dojem.

Slúchadlá do testu zapožičal Creative.

 

 

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.