Slúchadlá prinášajú technológiu aktívneho odhlučnenia a zároveň transparentného režimu s detailným nastavením.

Výrobca už tradične prináša úplne bezdrôtové slúchadlá s dlhou výdržou na jedno nabitie. Vydržia až 8 hodín s aktívnym odhlučnením, prípadne 10 bez tohto režimu. Celkovo s nabíjacou škatuľkou dosiahnete výdrže až 35 hodín. Ide o ultraľahké slúchadla, ktoré sa technickými parametrami a možnosťami vyrovnajú podstatne drahším produktom. Sú vhodné aj na športovanie, keďže majú certifikáciu IPX5 chrániacu pred spotením alebo dažďom.

Spracovanie a konštrukcia

Zaoblená nabíjacia škatuľka sa dá nosiť vo vrecku bez toho, aby tlačila a vďaka jej tvaru a ľahkosti ju prakticky nepocítite. Na pohľad sa môže zdať ako hrubšia, no jej výhodou je poskytnutie nadštandardného času na nabíjanie slúchadiel. Nabíja sa cez konektor USB-C a dostupné je aj bezdrôtové nabíjanie cez štandard Qi a výkonom 5 W. Signalizácia nabitia škatuľky a slúchadiel je prostredníctvom LED diód. Softvérová aplikácia zobrazuje iba zostávajúcu kapacitu pre každé slúchadlo samostatne.

creative sensemore airZdroj: TOUCHIT

Tvar slúchadiel

Používajú systém in-ear a v balení nájdete 3 veľkosti silikónových návlekov. V tomto smere sa výrobca drží zaužívaného štandardu a slúchadlá by mali držať v ušiach každému. Stačí zvoliť správnu veľkosť na udržanie v uchu, ale zároveň aj na čo najlepšie dosiahnutie efektu odhlučnenia. Všimnite si, že nadstavce sú kratšie a do ucha ich netreba hlboko zasúvať.

Ideálne pre tých, čo chcú tento typ slúchadiel, no príliš hlboké zavedenie do zvukovodu im prekážalo. Slúchadlá používajú 6 milimetrové meniče a na ovládanie je k dispozícii dotyková plocha. Táto plocha je lemovaná LED diódou, ktorá na základe farby signalizuje pripojenie alebo párovanie.

Režim Sensemore

Pomenovanie tohto režimu majú slúchadla aj vo svojom názve a ide o vylepšený transparentný režim, ktorý rozlišuje medzi zvukmi z okolia a vaším hlasom alebo blízkymi zvukmi. Na výber máte štandardný režim Ambient, ktorý je zameraný na všeobecné zvuky. Režim Sensemore je zacielený na hlas, pričom jeho intenzita sa dá nastaviť v aplikácii prostredníctvom 5. krokov, podobne ako aj režim ANC. Režim je vhodný na pri vedení dialógu alebo, aby ste nezmeškali žiadne dôležité hlásenie. Napríklad pri cestovaní, počas bežného pohybu na ulici vám postačí klasický transparentný režim nazvaný ako Ambient.

Z mojich skúseností je najväčšia intenzita špeciálneho režimu ekvivalentom načúvadla. Používatelia, ktorí dobre nepočujú alebo majú obavu zo zmeškania hlásenia v rušnom prostredí je tento režim ideálny. Hlasy ostatných ľudí budú výraznejšie a prenikavejšie. Pozor na to, že v maximálnom nastavení budú ľudia naozaj hlučnejší než v skutočnosti sú.

Ekvalizér a aplikácia

Aplikácia má vlastný ekvalizér, pričom máte možnosť si ich vytvoriť niekoľko a pomenovať podľa svojich preferencií. Na výber sú štandardné pre jednotlivé hudobné žánre, sú tu aj špeciálne na nastavenie ekvalizéru na hry, ako napríklad Apex Legends, Call of Duty či Fortnite. Hry sú zastúpené v hojnom počte.

Ďalej sa dá v aplikácii prispôsobiť funkcia dotykovej plochy pre každé zo slúchadiel. Reagujú na dvojité a trojité stlačenie a dlhé podržanie. Týmto spôsobom sa dá nastaviť zmena ambientného alebo ANC režimu, prípadne aktivácia hlasového asistenta alebo prechádzanie medzi skladbami. Okrem toho je možné každým slúchadlom upraviť hlasitosť, v preddefinovanom režime ľavým na zníženie a pravým na zvýšenie hlasitosti. Túto možnosť môžete vypnúť, takisto sa dá vypnúť kompletné ovládanie cez dotykový systém.

Po hudobnej stránke získate dobre slúchadla sa kvalitným podaním zvuku. Vzhľadom na možností ekvalizéra si ho vyladíte presne podľa seba. Získate potrebnú dynamiku basov ako aj zreteľné dialógy. Spĺňajú požiadavky na kvalitný zvuk v tejto cenovej triede a z praktického pohľadu nie je slúchadlám čo vytknúť.

Verdikt

Creative Sensemore Air oceníte najmä v súvislosti s dlhou výdržou na jedno nabitie. Nemenej dôležitý je špeciálny transparentný režim ideálny na každodenné cestovanie alebo používanie slúchadiel počas celého dňa. Nebudete ich musieť dávať z uší preč a budete počuť lepšie ako bez nich.

Cena: 59,99 eur

Zapožičal: Creative

Páči sa nám

  • Hmotnosť slúchadla iba 5 gramov, 48 celkovo aj so škatuľkou a obomi slúchadlami
  • Štuple netreba vkladať hlboko do ucha
  • Transparentný režim Sensemore s detailným nastavením
  • Kvalita zvuku a prispôsobenie ekvalizérom

Nepáči sa nám

  • Žiadne podstatné

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreCreative Sensemore Air
TypBluetooth 5.2
Veľkosť meniča [mm]6
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]100 – 10 000
Audio konektorN/A
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]8 s ANC
HodnotenieVýsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]59,99

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.