Praktický reproduktor, ktorému bude najlepšie pod monitorom.

Je priamo od výrobcu navrhnutý tak, aby zabral čo najmenej miesta, ale poskytol zároveň čo najlepší zvuk. Toto sa podarilo a týmto reproduktorom dosiahnete príjemný audio zážitok. Výrobca ho pripravil tak, aby sa dal jednoducho prepojiť s minimom káblov. Potrebujete len prepojovací kábel typu USB-C na USB-C, ktorý je súčasťou balenia a má dĺžku 1,5 metra. Ide o napájací kábel a reproduktor sa následne k zariadeniam pripája cez rozhranie Bluetooth.

Creative použil minimalistický dizajn, pričom sa snažil šetriť aj na rozmeroch. Ovládací prvok na pravej strane je vo forme kruhového tlačidla, ktoré umožní ovládanie hlasitosti alebo prepnutie reproduktora do párovacieho režimu. Vďaka tomuto praktickému návrhu sa dá reproduktor používať nielen s monitorom, pričom napájanie môže viesť priamo z monitora alebo z počítača, ale aj samostatne.

Creative Stage SE miniZdroj: TOUCHIT
Creative Stage SE mini

Reproduktor sa dá totiž napájať aj klasickou nabíjačkou vášho smartfónu. Tým, že používa bezdrôtové pripojenie, ho môžete používať aj so smartfónom alebo tabletom. Na boku reproduktora sa nachádza aj audiokonektor na pripojenie káblových slúchadiel.

Umiestnenie reproduktora pod monitor je najlepší scenár, pretože podľa skúseností z testovania je najlepšie, aby mu v reprodukcii nič nebránilo. Nie je príliš vhodný na použitie s prenosným počítačom, pretože displej notebooku bude blokovať šíriace sa zvukové vlny. Reproduktor hrá najlepšie položený na rovnej doske, čomu odpovedá aj návrh. Akonáhle bude reproduktor nerovnomerne podložený, bude to mať dopad na zvuk a nevyniknú tak vysoké ani nízke tóny.

S výkonom 24 W na maxime je vhodný ako hlavná ozvučovacia jednotka. Ak ste doteraz rozmýšľali nad nejakým reproduktorom, no odrádzala vás napríklad cena, toto je ideálny adept. Za svoje peniaze získate výkon, ktorý ozvučí nielen filmy, ale dá sa dobre používať aj na počúvanie hudby. V prípade potreby si jemnú nevýraznosť stredných tónov upravíte ekvalizérom.

Verdikt

Creative Stage SE mini je ideálne riešenie pod monitor a pre každého používateľa, ktorý nemá rád zbytočné káble. Reproduktor nemá vlastnú batériu, a tak je potrebné ho napájať z externého zdroja. V tomto prípade ide o jasnú výhodu. Je to domáci reproduktor, ktorý nebude potrebovať vlastnú batériu a tým pádom sa dalo ušetriť aj na nákladoch.

Získavate dobre hrajúci reproduktor za veľmi dobrú cenu, ktorý si splní svoj účel tým, že v skutočnosti sa zvuk prenáša cez rozhranie Bluetooth a nie cez kábel. Máte voľné ruky v tom, s akými zariadeniami ho nakoniec budete používať.

Cena: 39,99 €

Zapožičal: Creative

Páči sa nám

  • Minimalistické spracovanie
  • Dá sa použiť aj s mobilnými zariadeniami
  • Výkonné ozvučenie za málo peňazí

Nepáči sa nám

  • USB-C nie je na prenos zvuku, iba napájanie

Technické parametre

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative Stage SE mini
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Výkon RMS [W]24
Bluetooth, NFC, 3,5 mm5.3, nie, áno
Ovládaniehlasitosť, vypnutie
Odolnosťnemá
Výdrž batérie [h]bez batérie
NabíjanieUSB-C
Rozmery [mm]410 × 108 × 68
HodnotenieCreative Stage SE mini
Kvalita zvuku3/5
Výbava2/5
Pomer cena / možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]39,99

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.