Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Takmer 12.000 bežcov sa cez víkend postavilo na štartovú rovinku v niektorej z disciplín 13. ročníka ČSOB Bratislava Marathon.

Trinástka sa v tomto prípade potvrdila ako šťastné číslo – športovcom prialo počasie, aj množstvo divákov, ktorí povzbudzovali pozdĺž trate. ČSOB je už jedenástym rokom generálnym partnerom tohto športového podujatia a podporuje aj jeho charitatívny rozmer.

Stalo sa už tradíciou, že ČSOB prispieva jedným eurom za každého bežca na Konto bariéry a podporuje deti, pre ktoré nie je ani bežný pohyb vôbec samozrejmý.

„Máme za sebou opäť skvelý športový víkend, počas ktorého sa podarilo dostať šport medzi všetky vekové kategórie, od hobby bežcov po profesionálov. My sme sa rozhodli urobiť z trinástky šťastné číslo aj pre trinásť detí s pohybovými problémami a verím, že príspevkom 13.000 eur z našej ČSOB nadácie, im prostredníctvom Konta bariéry pomôžeme aspoň sčasti uľahčiť ich každodenný pohyb,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár.

V deviatich súťažiach ČSOB Bratislava Marathon súťažilo cez víkend takmer 12 000 bežcov. Kráľovskú disciplínu, teda maratón, cez víkend dokončilo 919 z 1041 vytrvalcov na štarte. Do cieľa polmaratónu dobehlo rekordných 2997 bežcov. Špecialistka na duatlon a triatlon Kristína Néč-Lapinová vyhrala svoj prvý maratón v kariére, s časom 2:58:41 h. Víťazom maratónu mužov sa stal český bežec Jiří Čípa v osobnom rekorde 2:22:16 h.

„Ďakujeme veľmi pekne všetkým účastníkom, nesmierne nás potešil výrazný nárast počtu divákov v cieli, ale najmä na trati behu či už v Ružinove alebo v centre mesta. Veľká vďaka patrí aj všetkým našim dobrovoľníkom a všetkým tým, ktorí prispeli k úspešnému priebehu podujatia, vrátane našich partnerov a príslušníkov dopravnej, poriadkovej a mestskej polície, vrátane dispečerov dopravného podniku“, uzavrel 13. ročník

Značky: