Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovensko sa radí medzi krajiny, v ktorých sú platby kartami mimoriadne obľúbené  a spotrebitelia si na tento komfort veľmi rýchlo zvykli. ČSOB teraz prináša inovatívnu novinku, Flypos, ktorý je najmenší a najľahší platobný mPOS terminál na trhu. Bezhotovostné platby kartou sa vďaka nemu stávajú ešte dostupnejšie. Tak pre obchodníkov, ako aj spotrebiteľov.

Počet platieb kartou u obchodníkov, ako aj objemy týchto platieb každým rokom rastú. Napríklad v ČSOB evidujú za uplynulých 5 rokov viac ako 3,5-násobný nárast ich celkového počtu. Aj v tomto kontexte sú platobné terminály z pohľadu obchodníkov vnímané ako konkurenčná výhoda. ČSOB teraz prichádza s inovatívnou novinkou, ktorou podporuje bezhotovostné platby a dostupnosť terminálov – s najmenším a najľahším platobným terminálom mPOS, ktorý si môžu obchodníci prenajať aj krátkodobo, na obdobie od jedného mesiaca.

„Pri niektorých  typoch prevádzok a obchodníkov bola možnosť využívania platobného terminálu dosiaľ limitovaná. Napríklad v prípade obchodníkov pohybujúcich sa často v teréne, kuriérov, taxikárov, predajcov v stánkoch, na výstavách, koncertoch a podobne. Taktiež prevádzky s občasnými platbami kartou – napríklad u zubára či v kaviarňach. Malým podnikateľom a živnostníkom preto prinášame riešenie, ktoré pozdvihne ich biznis aj vďaka možnosti platieb kartou. Navyše, možnosť jeho krátkodobého prenájmu ocenia tí, ktorých biznis sa do veľkej miery odvíja od sezóny, napríklad predajcovia na vianočných trhoch. Samozrejme, je to dobrá príležitosť aj na to, aby si terminál vyskúšali začínajúci podnikatelia, ktorí ho dosiaľ nepoužívali,“ uviedla Dáša Polláková, manažérka segmentu pre mikro a malé podniky V ČSOB.

Uvedenie terminálu do prevádzky je veľmi jednoduché a technické riešenie umožňuje obchodníkov jeho využívanie prakticky kdekoľvek, kde je dostupné internetové pokrytie. mPOS stačí pripojiť cez zabezpečenú Wifi sieť, napr. aj prostredníctvom hotspotu cez smartfón. Dokáže fungovať samostatne, bez mobilu alebo tabletu. Naviac, pre uľahčenie obsluhy ponúka možnosť pripojiť sa aj cez aplikáciu OS Android . Potvrdenie o POS platbe je klientovi zasielané formou SMS správy alebo e-mailom.

 

Značky: