Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina ČSOB opäť zabodovala v prestížnej súťaži European Structured Products & Derivatives Awards 2016 a z Londýna si priniesla pred pár dňami cenu za prvé miesto v kategóriách Najlepší distribútor a Najlepšia výkonnosť štruktúrovaných produktov na Slovensku.

 „Veľmi nás teší, že sa skupine ČSOB dostáva aj medzinárodné uznanie,“ hovorí Andrea Baumgartnerová, riaditeľka KBC Asset Management Slovensko, pobočky správcovskej spoločnosti, ktorá je tvorcom štruktúrovaných fondov pre ČSOB. „Toto už opakovane získané ocenenie zároveň potvrdzuje, že ČSOB je dlhodobo lídrom na slovenskom trhu v oblasti štruktúrovaných fondov. Skupina KBC, do ktorej ČSOB aj KBC Asset Management patria, sa naviac umiestnila na najvyššiej priečke aj v kategóriách Najlepší distribútor v krajinách Beneluxu a Najlepší distribútor v regióne strednej a východnej Európy, čo svedčí o tom, že sa pohybujeme na špičke nielen lokálne, ale aj regionálne,“ dopĺňa Andrea Baumgartnerová.

O podujatí

V dňoch 11. a 12. februára 2016 bol Londýn dejiskom už 13. ročníka konferencie The European Structured Products and Derivatives, ktorú možno považovať za najväčšiu európsku udalosť v oblasti štruktúrovaných produktov. Stretávajú sa tu a aktívne diskutujú predstavitelia retailových bánk, poisťovní, investičných bánk, správcovských spoločností ako aj regulátorov, právnych kancelárií a nezávislých investičných poradcov.

O súťaži

SRP European Structured Products & Derivatives Awards je súťaž, ktorá oceňuje najlepších tvorcov, distribútorov a poskytovateľov služieb v oblasti štruktúrovaných produktov, a to na lokálnej aj regionálnej úrovni. Metodológia sa opiera o komplexný prieskum trhu, nezávislé hlasovanie odborníkov na danú problematiku a analýzu dát. V kategórii distribútorov sa víťazi vyberajú na základe objemu predajov a výkonnosti produktov, pričom obom kritériám je priradená rovnaká váha a pri ich vyhodnotení sa SRP opiera o vlastnú databázu. Kandidáti predkladajú všetky produktové listy s kompletnými údajmi o objeme predajov a výkonnosti jednotlivých produktov. Pre SRP European Structured Products & Derivatives Awards 2016 sa hodnotili produkty distribuované medzi 1.10.2014 a 30.9.2015.

Štruktúrované produkty

SRP definuje štruktúrované produkty ako investičné nástroje, ktoré poskytujú rizikovo-výnosový profil s výnosmi naviazanými na jedno alebo viac podkladových aktív.

csob_srp_nowat_1_nowat

Na snímke Silvia Čechovičová, senior manažér pre vývoj produktov a investičná strategička  KBC Asset Management Slovensko pri preberaní ocenenia od zástupcu organizátora.

csob_srp_nowat_2_nowat

Na snímke zľava Richard Jory, Global Head of Content SRP a zástupcovia skupiny KBC z ocenených krajín: Danny Kettels, senior manažér pre vývoj produktov KBC Asset Management NV Belgicko; Jaroslav Mužík, generálny riaditeľ ČSOB Asset Management Česká republika; Silvia Čechovičová senior manažér pre vývoj produktov a investičná strategička  KBC Asset Management Slovensko, Václav Lepič, produktový manažér ČSOB Asset Management Česká republika.

Značky: