Aspoň nateraz.

Cyberpunk 2077 je dlho očakávaná hra, ktorá vzbudila po svojom uvedení na trh kontroverziu. Dôvodom je kvalita, ktorá v prípade konzol predchádzajúcej generácie nedosahuje žiadanú úroveň. Aj z toho dôvodu bol titul odstránený z obchodu PlayStation Store. Hru si najlepšie vychutnáte na výkonnom a modernom hernom počítači alebo na Xboxe Series X.

My v redakcii hráme Cyberpunk cez cloudovú službu Google Stadia a s kvalitou hry na tejto platforme sme spokojní – herný zážitok je príjemným prekvapením. Cyberpunk na Google Stadii zaujal aj známy YouTube kanál Digital Foundry, ktorý robí detailné rozbory hier na jednotlivých platformách a porovnáva ich medzi sebou.

Digital Foundry sa v prípade Cyberpunku rozhodol porovnať verziu pre Stadiu s tou pre Xbox Series X. Výsledok je prekvapujúci – obe verzie sú takmer zrovnateľné. Verzia pre Xbox má mierne navrch, nakoľko v prípade dynamického rozlíšenia dosahuje maximum na úrovni 1800p, zatiaľ čo cloudová verzia beží maximálne v 1584p.

Xbox má aj o trošku plynulejší beh v nastavení, ktoré preferuje vyšší počet snímok za sekundu. Hoci ani najvýkonnejšia konzola na trhu nedosahuje stálych 60 fps, ponúka o trochu viac fps ako cloudová verzia.

V prípade grafických detailov a celkovej vizuálnej kvality sú však obe verzie prakticky totožné. Digital Foundry tvrdí, že niektoré grafické efekty sú o niečo lepšie na Stadii, iné zas na Xboxe. Series X však v blízkej budúcnosti dostane tzv. next-gen patch, ktorý vylepší vizuálnu stránku hry. Uvidíme, či sa podobného vizuálneho zlepšenia dočká aj Stadia.

Každopádne, vzhľadom k aktuálnej nedostupnosti konzoly Xbox Series X v obchodoch a vstupnej investície – ak si chcete zahrať iba Cyberpunk 2077, potom môže byť lepšou voľbou práve cloudové hranie cez Google Stadiu. Podmienkou je mať kvalitné a stabilné pripojenie do internetu, ideálne cez optiku.

Kompletné porovnanie Cyberpunku 2077 vo verzii pre Stadiu a Xbox Series X si môžete pozrieť v tomto videu:

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Google Stadia napína svaly: Zahrali sme si Cyberpunk 2077

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit