Zeno je ideálny kočík, pokiaľ chcete spojiť športovanie s kočíkovaním.

Cybex Zeno je multifunkčný športový kočík, ktorý predstavuje ideálnu voľbu pre všetkých aktívnych rodičov. Do tejto skupiny patrí aj naša kolegyňa Xénia, ktorá pred pár mesiacmi porodila, a keďže športuje od malička, hľadala riešenie, ktoré by jej umožnilo skombinovať športovanie a kočíkovanie.

V redakcii sme preto spravili analýzu toho, čo ponúka trh s detskými kočíkmi a naša voľba padla na multifunkčný športový kočík Cybex Zeno. Ten umožňuje štyri spôsoby používania – môžete ho využiť na behanie či turistiku, a to až dvoma spôsobmi, na bicyklovanie a takisto na bežkovanie.

Pre deti do 4 rokov

Cybex uvádza, že Zeno je určený pre deti od zhruba 6 mesiacov až do 4 rokov, resp. do výšky 111 cm alebo 22 kg. Kočík ponúka dostatočný vnútorný priestor pre dieťa. K dispozícii sú bezpečnostné pásy, ktoré zabezpečujú bezpečnosť dieťaťa počas kočíkovania. Cybex Zeno má vo výbave praktickú striešku proti slnku alebo vetru, sieťku proti hmyzu a tiež bočné priezory, ktoré umožňujú dieťaťu pozerať sa okolo seba. Vo výbave je aj pláštenka, ktorú využijete za nepriaznivého počasia.

Spomínali sme, že Zeno umožňuje štyri spôsoby používania. V prípade behu môžete držať kočík jednou rukou, tlačiť ho a popritom bežať. Kočík je v takom prípade jednoducho ovládateľný, dobre drží smer a výborne sa s ním behá. Takýmto spôsobom ho môžete využiť aj na ľahšiu turistiku do nenáročného terénu.

Cybex ZenoZdroj: TOUCHIT
Cybex Zeno
Cybex ZenoZdroj: TOUCHIT
Cybex Zeno

Môžete s ním bicyklovať aj bežkovať

Druhý spôsob používania spočíva v tom, že si na pás pripevníte bežecké rameno, ktoré pripojíte aj ku kočíku. Vďaka tomu máte pri behu obe ruky voľné. K dispozícii je tiež rameno na bicyklovanie, ktoré pripevníte ku kočíku a k zadnému kolesu bicykla. Pokiaľ použijete rameno, či už na behanie alebo bicykovanie, je potrebné urobiť jemné úpravy na Zene – je potrebné dať dole predné koleso a samotný kočík znížiť na nižšiu úroveň. Môžete to vidieť aj v našom videu TU.

V zimnom období môžete využiť Cybex Zeno aj na bežkovanie. V takom prípade vymeníte zadné kolesá za lyžiny a predné koleso odpojíte, pričom kočík si pripevníte k pásu pomocnými ramenami. Prípadne môžete kočík po snehu aj tlačiť, v takom prípade nasadíte lyžiny a predné koleso necháte pripevnené.

Cybex ZenoZdroj: TOUCHIT
Cybex Zeno
Cybex ZenoZdroj: TOUCHIT
Cybex Zeno
Cybex ZenoZdroj: Cybex
Cybex Zeno

Jednoducho sa s ním manipuluje a je skladný

Na kočíku Cybex Zeno sme ocenili, že sa s ním jednoducho a intuitívne manipuluje, pohodlne sa skladá a dobre skladuje v aute a chválime aj rýchlu a pohodlnú výmenu jednotlivých častí pre potreby vyššie uvedených športov a rôznych spôsobov používania.

Kočík je možné rýchlo zložiť zložením stredovej časti. V prípade potreby je možné odňať obidve zadné kolesá, čo uľahčí jeho prevážanie v menšom aute, resp. zmenší priestor, ktorý zaberá v zloženom stave. Pokiaľ vás zaujímajú detaily, pozrite si naše video.

Cybex ZenoZdroj: TOUCHIT
Cybex Zeno

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit