Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prednosťou tohto modelu je spojenie odolné voči výpadkom – súbežný prenos prostredníctvom 4G/3G mobilne siete a cez pevnú linku, ako aj možnosť vytvárať bezpečné súkromné hotspoty.

D-Link uvádza na trh Wi-Fi AC router, ktorý umožňuje prístup cez vysokorýchlostné pevné i mobilné pripojenie. Kombináciou viacerých typov pripojenia k internetu ponúka väčšiu celkovú šírku prenosového pásma a spojenie bez výpadkov.

Wi-Fi AC750 Dual-Band Multi-WAN router (DWR-118) je ideálny pre tých, čo potrebujú nepretržité pripojenie, ako sú rodiny využívajúce technológiu chytrých domácností, ľudia pracujúci z domu alebo hráči on-line hier. Týka sa to tiež používateľov v miestach, kde nie je pevné káblové pripojenie vždy najspoľahlivejšie.

V domácnostiach, kde majú používatelia veľké nároky na prenos dát, môže router vďaka funkcii vyvažovanie prevádzkovej záťaže využívať súčasne pevné i mobilné pripojenie k internetu – to umožňuje rýchlejšie sťahovanie objemných súborov alebo kvalitnejší streaming. Domácnosti si tiež môžu vytvárať súkromné Wi-Fi hotspoty, ktoré umožňujú súbežné pripojenie niekoľkých zariadení k internetu vďaka kombinovanému dvojpásmovému bezdrôtovému prenosu s rýchlosťou až 750 Mb/s.

Router je možné využívať na vytváranie súkromných Wi-Fi hotspotov aj mimo domova, napríklad na chate alebo počas dovolenky v hoteli. Keď do USB portu routera pripojíte 4G alebo 3G adaptér s vhodnou SIM kartou, môže byť kdekoľvek celá rodina on-line.

Wi-Fi AC750 Dual-Band Multi-WAN router je vhodný aj pre malé kancelárie ako prostriedok na alternatívny prístup k internetu, aby bola neustále k dispozícii možnosť záložného pripojenia.

Parametre produktu:

  • Dual-band Wi-Fi 802.11ac
  • Zdieľané mobilné širokopásmové pripojenie rýchlosťou až 433 Mb/s
  • Podporuje 4G LTE/EV-DO/CDMA/HSPA+/HSUPA/ HSDPA/UMTS bezdrôtové siete na zaistenie celosvetovej kompatibility pomocou doplnkového USB adaptéru
  • Prekonáva výpadky WAN pre nepretržité pripojenie do internetu
  • Rozmery 148×113×23 mm
  • Na pripojenie k mobilnej sieti si musí používateľ zakúpiť samostatný 4G/3G USB adaptér a SIM kartu od niektorého z mobilných operátorov.

Cena a dostupnosť

DWR-118 je už k dispozícii na Slovensku za odporúčanú maloobchodnú cenu 68,90 EUR vrátane DPH.

Značky: