Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

D-Link oznámil uvedenie svojho prvého Wi-Fi AC1300 Wave 2 firemného prístupového bodu (AP) – DAP-2610.

Tento AP reprezentuje nový štandard z hľadiska cenovej dostupnosti aj rýchlosti prenosu a poskytuje firmám spoľahlivý základ pre rýchle a ľahko ovládateľné Wi-Fi pripojenie, ktoré ponúka veľkú flexibilitou, bezpečnosť a škálovateľnosť.

DAP-2610 využíva pásmo 5 GHz, kde býva menšie rádiové rušenie, a prepája siete medzi rôznymi miestami bez nutnosti inštalovať ďalšiu kabeláž. Je navrhnutý špeciálne tak, aby pomohol správcom siete vybudovať a spravovať spoľahlivé prepojenie mnohých bezdrôtových zariadení. Ponúka možnosť paralelnej dvojpásmovej prevádzky bezdrôtových LAN s využitím najnovšej technológie 802.11ac Wave 2.

Vlastnosti:

  • Technológia Wave 2 – spoľahlivý vysokorýchlostný prenos dát podľa štandardu 802.11ac.
  • Bleskovo rýchla Wi-Fi sieť – dosahuje rýchlosť až 400 Mb/s (256-QAM) v pásme 2,4 GHz a až 900 Mb/s v pásme 5 GHz.
  • Optimalizácia pre MU-MIMO – vďaka vstavanej 802.11ac Wave 2 technológii MU-MIMO (Multiuser, Multiple Input, Multiple Output) je DAP-2610 schopný komunikovať s viacerými zariadeniami súčasne, čo výrazne zvyšuje priepustnosť siete a zlepšuje kvalitu používateľského prostredia.
  • Podpora priemyselného štandardu 802.3af (PoE) – jednoduchá inštalácia vďaka možnosti napájania cez ethernetový kábel alebo DC napájacie vstupy.

Flexibilná inštalácia

DAP-2610 je kompaktné a vysoko univerzálne zariadenie, ktoré dobre zapadne do každého pracovného prostredia. Dá sa namontovať na strop alebo na stenu alebo jednoducho položiť na stôl. Vďaka podpore 802.3af napájania cez Ethernet (PoE) môže byť DAP-2610 umiestnený aj tam, kde nie sú k dispozícii elektrické zásuvky, pretože si vystačí len s jediným ethernetovým káblom na prenos dát i napájanie. Nie je preto potrebné volať elektrikára.

Maximálne zabezpečenie

Rovnako ako u všetkých firemných riešení D-Link je aj u DAP-2610 kladený veľký dôraz na bezpečnosť. Dokáže pracovať v Personal aj Enterprise režime WPA a WPA2 (802.11i), podporuje backend RADIUS server a ponúka tiež vstavaný interný RADIUS server pre vytváranie používateľských účtov priamo v samotnom zariadení. Tento prístupový bod umožňuje tiež filtrovanie MAC adries, segmentáciu bezdrôtovej LAN, zablokovanie vysielania SSID, detekciu neoprávnene nainštalovaných AP a plánovanie časového rozvrhu Wi-Fi prevádzky pre maximálnu ochranu firemnej bezdrôtovej siete.

Ďalšie výhody:

  • Vylepšené bezdrôtové pokrytie pomocou funkcie „Beamforming AC“, ktorá automaticky smeruje Wi-Fi signál ku klientom a rozširuje tak dosah Wi-Fi siete.
  • Niekoľko prevádzkových režimov, čo umožňuje používať zariadenie ako prístupový bod, bezdrôtového klienta, WDS (bezdrôtový distribučný systém) alebo WDS + prístupový bod.
  • Podpora funkcie Wi-Fi Multimedia (WMM) Quality of Service (QoS) pre lepší prenos zvuku, hlasu a videa.
  • Pokročilé funkcie, ako je vyrovnávanie záťaže a redundancie, pre zvýšenie odolnosti proti zlyhaniu bezdrôtového pripojenia.
  • Bezplatný softvér D-Link Central WiFiManager (CWM-100), ktorý ponúka rozsiahle možnosti na konfiguráciu a správu až 500 prístupových bodov. Tento SW je ideálny aj pre centrálnu správu prístupových bodov rozmiestnených na rôznych pobočkách.
  • Vstavaná funkcia AP Array pre správu až 32 prístupových bodov v skupine. Konfigurujete jeden prístupový bod a konfigurácia sa zosynchronizuje s ostatnými AP.
  • K dispozícii sú aj tradičné spôsoby konfigurácie cez webové rozhranie (HTTP), Secure Socket Layer (SSL), Secure Shell (SSH) alebo Telnet.

Cena a dostupnosť

DAP-2610  je už k dispozícii v Českej republike a na Slovensku za odporúčanú maloobchodnú cenu 138,90 € (resp. 3 769 Kč) vrátane DPH.

Značky: