Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

D-Link, nadnárodný výrobca sieťových zariadení, aby pomohol používateľom domácich alebo kancelárskych Wi-Fi sietí pripojiť sa kdekoľvek v budove pomocou bezproblémového rýchleho pripojenia, uviedol na trh štartovaciu sadu PowerLine AV1000 Wi-Fi AC, ktorá je ideálna na streamovanie 4K médií a rýchle sťahovanie súborov.

Štartovacia sada PowerLine AV1000 Wi-Fi AC (DHP-W611AV) umožňuje pridať s minimálnou námahou spoľahlivú vysokorýchlostnú bezdrôtovú konektivitu do každej miestnosti alebo areálu cez sieť PowerLine. Set obsahuje PowerLine AV1000 Wi-Fi AC adaptér (DHP-W610AV) a PowerLine AV1000 gigabitový adaptér s priechodnou zásuvkou (DHP-P610AV). Používatelia tieto zariadenia jednoducho pripoja do elektrických zásuviek, aby mohli využívať elektrický rozvod v budove na rozšírenie existujúceho prístupu k internetu a bezdrôtovým sieťam.

„Ak riešite problém, že Wi-Fi signál vašej siete nedosiahne do niektorej miestnosti alebo areálu, táto nová sada PowerLine ponúka jednoduchý a účinný spôsob, ako vytvoriť ďalší Wi-Fi prístupový bod tam, kde ho potrebujete, jednoduchým zapojením adaptérov do štandardnej elektrickej zásuvky,“ povedal Kevin Wen, prezident D-Link Europe Ltd. „Využíva najnovšiu technológiu PowerLine AV2.1, ktorá umožňuje zlepšenie výkonu pri použití viacerých adaptérov, zníženie rušenia a podporu prenosovej rýchlosti až 1 Gb/s.“

S touto technológiou získajú zákazníci znateľne vyšší výkon pre aktivity a aplikácie s veľkými nárokmi na šírku pásma, ako je streamovanie 4K filmov alebo sťahovanie veľkých súborov. Tiež bežné surfovanie na webe sa stáva oveľa rýchlejšie, spoľahlivejšie a príjemnejšie.

Pre zvýšenie výkonu a bezpečné pripojenie je štartovacia sada PowerLine AV1000 Wi-Fi AC DHP-W611AV vybavená technológiou Dual-band Wi-Fi AC1200, ktorá ponúka celkovú rýchlosť dvojpásmového bezdrôtového prenosu až 1,2 Gb/s. Podporuje tiež funkciu QoS, ktorá umožňuje nastavenie priority určitého typu komunikácie, napríklad multimediálneho prenosu, pred inou internetovou prevádzkou, aby bola zaistená vysoká kvalita streamovania. 128-bitové AES šifrovanie zaručuje úplne bezpečné pripojenie cez sieť PowerLine a tlačidlo Simple Connect umožňuje jednoduchú konfiguráciu pripojenia a ochrany pomocou funkcie Wi-Fi Protected Setup (WPS).

Hlavné vlastnosti sady PowerLine AV1000 Wi-Fi AC DHP-W611AV:

  • Najnovšie technológie PowerLine AV2.1 – až 1 Gb/s cez existujúce elektrické rozvody vášho domu so zníženým rušením a lepším výkonom pri použití viacerých adaptérov
  • Dual-band Wi-Fi AC1200 –celková rýchlosť dvojpásmového bezdrôtového prenosu až 1,2 Gb/s (max. 300 Mb/s pre pásmo 2,4 GHz a 867 Mb/s pre pásmo 5 GHz)
  • Tlačidlo Simply Connect – zabezpečenie PowerLine a Wi-Fi siete pomocou rovnakej technológie, aká sa používa pre internetové bankovníctvo (128-bitové AES šifrovanie) jednoduchým stlačením tlačidla
  • Funkcia QoS (Quality of Service) – umožňuje optimalizovať komunikáciu nastavením priority sieťového prenosu podľa typu aplikácie
  • Podpora IPv6 – kompatibilita s najnovším sieťovým protokolom
  • Jednoduchá konfigurácia – inštalácia a nastavenie pomocou webového prehliadača
  • Úsporný režim – adaptér automaticky prejde do režimu úspory energie, keď nie je používaný

Cena a dostupnosť

DHP-W611AV je už dostupná na Slovensku a Českej republike za odporúčanú maloobchodnú cenu 124,90 € (3 399 Kč) vrátane DPH.

Značky: