Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Národná diaľničná spoločnosť za menej ako 24 hodín opravila ťažko poškodený úsek na D1. Opravy prebiehali bez prestávky, vrátane noci.

Na prácach sa podieľalo niekoľko desiatok ľudí. Odstránili sa tony kovu, poškodené vozidlá a na veľkej ploche sa položil nový asfaltový koberec. Aktuálne sa čaká na noc, počas ktorej by asfalt vychladol dostatočne, aby bolo možné obnoviť dopravu. Spustenie dopravy na úseku je plánované o polnoci.

Národná diaľničná spoločnosť v mimoriadne krátkom čase zvládla opraviť zničenú vozovku na D1 Prešov-Poprad. Za jeden deň nepretržitej práce zaistila odstránenie vrakov kamiónov vrátane nákladu – 18 tonového oceľového zvitku. Prebehol odvoz kontaminovanej pôdy, frézovanie vozovky, výmena zvodidiel a položenie asfaltového koberca v hrúbke až 18 centimetrov.

Niekoľko desiatok ľudí a ťažké mechanizmy pracovali bez prestávky počas včerajšieho poobedia, noci a dnešného dňa. Vďaka tomu sa ešte včera vo večerných hodinách podarilo sprejazdniť úsek v smere z Popradu do Prešova. O termíne sprejazdnenia opačného smeru rozhodla teplota. Je nevyhnutné, aby nová vozovka dostatočne vychladla. Preto sa s obnovením dopravy čaká na dnešnú polnoc.

Obojsmerné uzatvorenie diaľnice D1 medzi mostom nad Štefanovským potokom a zjazdom Hendrichovce bolo spôsobené zrážkou dvoch kamiónov, ktoré následne začali horieť. Obe vozidlá zhoreli do tla a spôsobili masívne škody na úseku.

Značky: