Najčastejším spôsobom je používať zariadenia priamo od Applu.

Aplikácia iMessage, ktorá funguje ako komunikačný nástroj v rámci zariadení od Applu a do istej miery nahrádza SMS správy, má konkurenciu aj na Androide. Už v minulosti sme upozornili na to, že výrobca smartfónov Nothing dáva vlastnú aplikáciu Chats, ktorá je kompatibilná so štandardom iMessage. Podobne na tom bola aj aplikácia Beeper Mini, ktorá tvrdila, že je možné používať iMessage na Androide. Okrem toho je tu ešte aplikácia Sunbird, ktorej sa venovali v magazíne BGR.

Sunbird bola dlhší čas odstavená pre problémy s kompatibilitou. Aplikácie, ktoré sa snažili vopchať do systému iMessage, museli fungovať cez prostredníka. Je to podobné ako v prípade natívnej podpory pri ucha iPhonoch, ktoré vyžadovali na prevádzku svojej komunikačnej aplikácie servery od Applu.

To spôsobovalo problémy s kompatibilitou, aj keď výrobcovia týchto aplikácií hovoria, že správy boli zabezpečené. Apple sa navyše zaviazal, že implementuje formát RCS a teda bude kompatibilný aj s komunikáciou zariadení fungujúcich na Androide.

Používatelia, ktorí chcú predsa len vyskúšať aplikáciu Sunbird, majú takúto možnosť, no vo všeobecnosti odporúčame používať natívne zariadenia od Applu. Ak je teda pre vás dôležitá komunikácia cez iMessage odporúčame zakúpiť iPhone alebo využiť iné zariadenie podporujúce takúto komunikáciu.

V budúcnosti by sa prijatím štandardu RCS mohlo zjednodušiť komunikovanie medzi svetmi Applu a Androidu. V súčasnosti však máte množstvo možností, ako komunikovať, a to napríklad cez WhatsApp alebo iné nástroje. Je to rozhodne lepší spôsob, ako sa snažiť používať aplikácie simulujúcej iMessage a riskovať potenciálne problémy.

Sunbird aplikaicaZdroj: Sunbird

Zdroj: BGR

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.