Príbeh protipožiarnych dverí začína v petržalskom byte. Zakladateľ firmy si svoje dvere vylepšil sám.

Značka SHERLOCK je dobre známa a pre mnohých je to symbol bezpečnostných dverí. Nie všetky dvere sú ale skutočne bezpečnostné a mnohé firmy používajú nekalé praktiky. Napríklad aj vo forme zavádzania svojich zákazníkov v tom, že poskytujú neprekonateľné dvere.

Z princípu nie sú žiadne dvere neprekonateľné. Ich odolnosť voči prieniku určuje bezpečnostná trieda. Následne sú dvere schopné odolať hrubému útoku po určitý čas, napríklad 30, 60 alebo viac minút. Platí to aj pre protipožiarnu ochranu. Firma vyrába dvere s rôznym stupňom tejto ochrany určené pre bežné domy alebo výškové budovy.

Boli sme sa pozrieť priamo do výrobne v Malackách, kde dvere prechádzajú kompletným výrobným procesom priamo tu na Slovensku. Dvere SHERLOCK používa takmer 250 000 domácností dverami Sherlock.

Majú certifikát ISO a dvere odolajú nárazu, vŕtaniu, tlaku, ohňu a mnohé z nich majú aj funkciu nepriezvučnosti. Ako dodáva bezpečnostný analytik SHERLOCK ASSA ABLOY, Juraj Hroš, čím vyššie je číslo bezpečnostnej triedy, tým je aj vyššia bezpečnosť dverí.

Dvere sa montujú vždy s novou zárubňou tak, aby práve tento prvok nebol slabinou celého dverového systému. Od objednávky sú dvere na mieru vyrobené do šiestich týždňov. Dvere sú dimenzované tak, aby zvládli 200 000 cyklov otvorenia a zatvorenia. To pri 3-4-člennej rodine znamená životnosť na 20-30 rokov.

Dvere sa dajú vyrábať v rôznych vonkajších a vnútorných dizajnových vyhotoveniach. Rovnako je možné dodať dvojfarebné zárubne. Vonkajšia farba musí ladiť so spoločnými priestormi bytoviek, vnútornú stranu zárubne si môže zákazník definovať podľa svojho interiéru.

Výkonná riaditeľka SHERLOCK ASSA ABLOY, Ing. Zuzana Slezáková hovorí, že firma aktuálne dodáva dvere pre zákazníkov zo Slovenska, Česka a Maďarska. Zároveň dodáva, že v roku 2018 sa chystajú v závode v Malackách modernizovať výrobu.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Jablotron 100 upozorní na zlodejov, vytečenú práčku, nedovreté dvere a iné životné situácie

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.