iPady vstupujú do ďalšej generácie.

Najskôr bol iPad, potom iPad Air a teraz prichádza obdobie iPadov Pro. 12,9-palcový model je na trhu od konca minulého roka, 10-palcová verzia by mala byť predstavená tento mesiac. Hoci sa očakávalo, že tablet dostane označenie iPad Air 3, podľa najnovší informácií tomu tak nebude. Apple chce prezentovať svoje tablety pod značkou iPad Pro, ktoré sa budú predávať v dvoch veľkostiach, rovnako ako notebooky MacBook Pro.

9,7-palcový iPad má byť predstavený 15. marca, pričom do obchodov by sa mal dostať už 18. marca. Zariadenie ponúkne takmer identickú výbavu ako 12,9-palcový model – procesor A9X, väčšiu operačnú pamäť a štyri reproduktory. Displej bude podporovať dotykové pero Apple Pencil. Menší iPad Pro dostane lepší fotoaparát, bude mať 12MP senzor, ktorý výrobca použil v iPhone 6s.

Zmena názvu nebude iba kozmetická, aj menší model iPadu Pro má vo výbave Smart Connector a Apple preň pripravuje ochranný obal s klávesnicou, tzv. Smart Keyboard. Kompatibilitu s perom Apple Pencil sme už spomenuli.

Zdroj: 9to5mac

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit