Pripravte sa na ďalšie oznámenie od firmy Microsoft. Na 6. októbra Microsoft totiž zvolal do New Yorku podujatie, na ktorom ukáže nové hardvérové zariadenia s využitím Microsoft Windows 10. Zatiaľ nie je známe, čo to presne bude, ale hovorí sa o tom, že by to mohol byť Microsoft Surface Pro 4.

Na nedávnom predstavení firmy Apple totiž Microsoft oznámil softvérovú podporu pre hybridný tablet Apple iPad Pro s klávesnicou Smart Keyboard a perom Apple Pencil. V tomto prípade sa dá využiť softvér Microsoftu na efektívnejšiu tvorbu dokumentov na mobilnom zariadení s využitím dotykového pera. Je celom možné, že Surface Pro 4 bude niečo podobné obsahovať . Hovorí sa tiež o tom, že by sme mohli vidieť aj Surface Pro 4 s uhlopriečkou displeja 14 palcov. Tiež sa možno dočkáme viacerých detailov o headsete HoloLens, ktorý oznámil Microsoft pred pár mesiacmi, ale zatiaľ nie je známy termín uvedenia na trh.

MSFTInvite_nowat

Image Credit: Microsoft

Podobne Microsoft môže ukázať smartfóny s Windows 10 Mobile, napr. nové vlajkové lode od firmy Nokia – Lumia 950/Lumia 950 XL s týmto operačným systémom. TouchIT bude toto predstavenie podrobne sledovať a budeme vás o konkrétnych uvedeniach informovať.

Tip: Pozri videorecenziu Microsoft Surface Pro 3

Zdroj: Mashable

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.