Čaká nás záplava nových produktov.

Posledné tri mesiace tohto roka budú naozaj hektické. Apple predstaví dva nové iPhony a možnože aj veľký iPad Pro. Google pripravuje dva Nexus telefóny a svoje produkty plánuje predstaviť aj Microsoft. Ten podľa portálu The Verge chystá veľkú tlačovú konferenciu, na ktorej ukáže svetu viacero zariadení.

Hlavný dôraz bude kladený na nový tablet Surface Pro 4 a smartfóny Lumia 950 a Lumia 950 XL, ktoré sa na trh dostanú so systémom Windows 10 (Mobile). Nový Surface sa nebude výraznejšie líšiť od svojho predchodcu. Jeho dizajn by mal byť totožný, dočkáme sa hlavne aktualizovanej hardvérovej výbavy a možno o trochu tenšieho a ľahšieho tela. Spomína sa aj senzor odtlačkov prstov a vylepšená klávesnica. Microsoft by podľa portálu The Verge mohol predstaviť aj mini verziu tabletu.

O Lumii 950 a 950 XL sme už v minulosti písali. Predpokladáme, že Microsoft tieto zariadenia predstaví o 2 týždne na výstave IFA, avšak The Verge tvrdí opak. Ďalším z predstavených zariadení má byť Microsoft Band 2, inteligentný náramok, ktorý komunikuje s Windows Phonom, Androidom a iOS zariadeniami. Koncept zariadenia sa nemení (meranie fitness aktivity a zobrazovanie notifikácií), avšak novinka by mala priniesť viacero vylepšení na základe pripomienok k prvej generácii.

Microsoft podľa viacerých zdrojov pripravuje aj 1 – 2 prekvapenia. Okrem spomenutej mini verzie tabletu Surface sa špekuluje aj o tenšom modeli hernej konzoly Xbox One.

Zdroj: The Verge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit