Aj pri tomto modeli tak príde k veľkej medzigeneračnej zmene.

Táto zmena je svojim spôsobom nevyhnutná, keďže s dizajnom aktuálneho modelu iPhone SE (2022) sa stretávame od roku 2014, kedy sa po prvýkrát objavil pri modeli iPhone 6. Blížiacu sa zmenu podporuje aj nová správa z portálu GSMArena, ktorá na základe tvrdení analytika Rossa Younga naznačuje, že ďalšia generácia iPhone SE bude vybavená 6,1-palcovým LCD displejom s výrezom

Musíme však dať veci na pravú mieru. Keďže aktuálny iPhone SE bol predstavený iba tento rok, tak novej generácie sa podľa tvrdenia Younga dočkáme až v roku 2024. V tom čase by bolo skutočne nežiadúce, aby Apple opäť na trh uviedol ďalší 4,7-palcový iPhone, o ktorý aj tak nie je záujem.  

iPhone SE 2024Zdroj: MacRumors
iPhone SE 4

Young je presvedčený, že Apple nový iPhone SE predstaví až v roku 2024, čím bude dodržaný dvojročný životný cyklus tohto modelu. Je však celkom možné, že kvôli čo najnižšej cene iPhone SE (2024) bude vybavený iba bočným tlačidlom Touch ID.

Koncom augusta sme informovali, že nová generácia iPhonu SE dizajnovo bude vychádzať z modelu iPhone Xr, ktorý bol na trh uvedený v roku 2018. To znamená, že dizajn iPhonu Xr, ktorý poslúži ako predloha pre nový iPhone SE, bude mať v tom čase už 6 rokov. Je však možné, že samotný výrez, keďže nebude obsahovať hardvér pre Face ID, bude o niečo menší.

Jeden zo zdrojov tvrdí, že nový model série iPhone SE by mohol byť uvedený už budúci rok. Myslíme si však, že v tomto prípade nemusí ísť o ďalší nový a predovšetkým plnohodnotný iPhone SE. Žeby sme sa konečne dočkali aj Plus verzie aktuálneho modelu iPhone SE (2022)?

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.