Zažite koncert ako nikdy doteraz.

Nastupujúca doba virtuálnej reality so sebou prináša boom 360-stupňového videa. Facebook a YouTube ho začali oficiálne podporovať nedávno, videoslužba teraz prináša ďalšiu novinku. Podporu živého vysielania v 360-stupňovej forme. Ako to funguje v praxi, resp. aký intenzívny zážitok dokáže sledovanie živého vysielania priamo z koncertu v 360° navodiť budete môcť zistiť už počas víkendu. Vybrané koncerty z festivalu Coachella budú vysielané v 360 stupňoch. Tie zvyšné sú streamované v štandardnom režime.

youteub_360_Jazz

YouTube takisto pridal podporu priestorového zvuku v 360° videách. Táto novinka má umocniť zážitok zo sledovania, pretože zvuk sa bude prispôsobovať tomu, v akej pozícii sa práve nachádzate. Priestorový zvuk môžete otestovať na vybraných videách. Google odporúča, aby ste si ich pozreli na zariadení so systémom Android a so slúchadlami na ušiach. Podpora priestorového zvuku by sa mala časom objaviť v ďalších videách.

Zdroj: YouTube blog

Prečítajte si aj:

VIDEO: 360-stupňové videá si pozriete aj na Facebooku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit