Výkon na úrovni Mate 20 Pro.

Na internete sa objavili ďalšie informácie o chystanej vlajkovej lodi Huawei P30 Pro. Tá sa dočká oficiálneho oznámenia v Paríži už 26. marca. Portál SlashGear a ďalšie zahraničné weby si však už teraz všimli certifikáciu z taiwanského úradu, ktorá prezrádza modelové označenie modelov Huawei P30 a P30 Pro.

Model P30 má označenie ELE-L29 a dostupný bude vo verziách so 6/8 GB RAM a 128 GB úložiskom. V prípade P30 Pro sa spomína označenie VOG-L29, 8 GB RAM a 128/256 GB úložisko. Podľa certifikácie budú telefóny podporovať 4G konektivitu, špekulácie o 5G verzii sa teda zatiaľ nepotvrdili.

Takisto je veľmi pravdepodobné, že Huawei P30 Pro bude poháňať procesor Kirin 980, ktorý debutoval v smartfóne Mate 20 Pro. Čínsky výrobca to tak robí každý rok. A tento predpoklad potvrdzujú aj výsledky testov, ktoré sa v týchto dňoch objavili na internete.

Portál gsmarena zverejnil výsledok z AnTuTu. Huawei P30 Pro v ňom získal 286 152 bodov, čo je o trochu viac ako Huawei Mate 20 Pro. Aktuálne najvýkonnejší telefón s Androidom je Xiaomi Mi 9, ktorý získal v rovnakom teste takmer o 100 000 bodov viac. Objavil sa aj výsledok testu Geekbench.

Dávnejšie sa tiež objavili správy, podľa ktorých by mal Huawei P30 Pro ponúknuť 6,5-palcový displej. V prípade modelu P30 má mať uhlopriečka 6,1 palca.

Hlavným lákadlom Huawei P30 Pro by mal byť jeho zadný fotoaparát. Špekuluje sa o 4 fotoaparátoch a periskope, ktorý ponúkne doteraz nevídaný zoom. Periskop oficiálne potvrdil aj zástupca čínskej firmy.

Huawei P30 Pro a výsledky testov AnTuTu a Geekbench. Zdroj: gsmarena, letsgodigital

Zdroj: slashgear, gsmarena, letsgodigital

Prečítajte si aj:

Huawei P30 Pro sľubuje revolúciu mobilného fotografovania: Bude obsahovať periskop, ponúkne aj lepšie nočné fotky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit