USB-C port môžete v kombinácii s vhodným príslušenstvom použiť aj na pripojenie do siete pomocou ethernetového kábla.

Taktiež je možné jednoducho premeniť kábel s mini USB koncovkou na USB-C koncovku.

1. Roline USB 3.1 Type C to Gigabit Ethernet umožní pomocou USB-C portu pripojiť zariadenie k lokálnej sieti aj prostredníctvom kábla. Príslušenstvo funguje v kombinácii s notebookmi, MacBookmi, Windows tabletmi, ale aj s Android zariadeniami. Podporovaná rýchlosť pripojenia káblom je až do 1 Gbps.

Zapožičal: PC Business
Cena: 21,60 EUR

2. Value micro USB to USB-C je malá redukcia, vďaka ktorej môžete kábel s micro USB koncovkou používať aj v kombinácii s USB-C zariadeniami. Kábel v kombinácii s redukciou zabezpečí prenos dát aj nabíjanie zariadenia.

Zapožičal: PC Business
Cena: 3,00 EUR

3. SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C je USB kľúč, ktorý má z jednej strany USB-C koncovku a z druhej strany klasický konektor typu USB 3.1. USB kľúč umožňuje reálne prenosové rýchlosti na úrovni až 150 MB/s, pričom výhoda tohto riešenia spočíva v tom, že USB kľúč môžete používať s klasickým aj USB-C portom. Skopírujete si teda dáta z notebooku a jednoducho ich môžete preniesť aj do Android smartfónu.

Ultra Dual Drive USB Type-C je dostupný v rôznych kapacitách, od 16 GB do 256 GB. Medzi jednotlivými konektormi sa môžete jednoducho prepínať, výhodou sú veľmi kompaktné rozmery USB kľúča. V prípade Android zariadení je k dispozícii aj praktická mobilná aplikácia.

Zapožičal: SanDisk
Cena: od 14,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Adaptéry do siete a do auta s USB-C portom

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit