Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva ČSOB Daniel Kollár sa stal Bankárom roka 2018. O výsledku rozhodli predsedovia predstavenstiev jednotlivých bánk v rámci piateho ročníka oceňovaní týždenníka TREND a spoločnosti Fincentrum.

Ak môžete povedať, že vás vaša práca baví a teší aj po 14 rokoch na rovnakej pozícii, môžete naozaj hovoriť o šťastí. Ja za to vďačím najmä skvelo zohratému tímu mojich 2500  kolegov v ČSOB a aj tomu, že bankovníctvo je mimoriadne dynamicky vyvíjajúci sa sektor. Nielen z pohľadu sadzieb, ale aj technológii a digitalizácie. Aj vďaka tomu je každý rok v bankovníctve iný. Toto ocenenie si veľmi vážim a ďakujem zástupcom konkurenčných bank za ich dôveru a hlasy, ktoré mi dali,“ uviedol Daniel Kollár, ktorý získal ocenenie Bankár roka aj v roku 2015.

Daniel Kollár je generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva ČSOB Banky od jej právneho osamostatnenia v roku 2008. Vrchným riaditeľom dovtedajšej ČSOB Slovensko bol už od roku 2004, riadi aj celú ČSOB Finančnú skupinu. V roku 1997 zakladal na Slovensku ČSOB Leasing a od roku 2000 stál na jeho čele.  Od roku 2012 je viceprezidentom Slovenskej bankovej asociácie. Absolvoval Slovenskú technickú univerzitu a Ekonomickú univerzitu v Bratislave.

ČSOB si počas slávnostného večera Fincentrum & TREND Hypotéka roka 2018  odniesla aj Špeciálnu cenu TRENDU za inovácie, a to za hypotéku so službou SmartHome. Zároveň bodovala aj v kategórii Refinančná hypotéka roka, v ktorej získala tretie miesto. O oceneniach v oblasti produktov rozhoduje sedemčlenná porota, zložená zo zástupcov týždenníka TREND, spoločnosti Fincentrum a zástupcov odbornej verejnosti. Pri hodnotení produktov rozhodujú okrem úrokov a poplatkov aj ďalšie ukazovatele, ako napríklad transparentnosť produktu či jednoduchosť jeho vybavenia.

 

Značky: