Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Personalizované ponuky pre konkrétneho zákazníka. To je jeden z benefitov, ktoré si Elektrosped sľubuje od prechodu na nový informačný systém od SAP. Spoločnosti, ktorá patrí do českej skupiny HP Tronic a na Slovensku prevádzkuje značky ako DATART či Hej.sk, by to malo priniesť aj rýchlejšie plánovanie a doručovanie tovaru zákazníkom, zníženie nákladov či ľahšiu expanziu na zahraničné trhy. Cieľom skupiny HP Tronic je dostať kompletne celý systém do cloudu, teda postaviť modernú cloudovú architektúru pre zvýšenie efektivity.

„Aby sme dokázali dlhodobo rásť a ponúkať čo najlepší servis, musíme myslieť niekoľko rokov do budúcnosti. Pre biznis bude čoraz dôležitejšia schopnosť rýchlo reagovať a pracovať s dátami naprieč rôznymi oddeleniami vo firme, aby sme mali neustály prehľad. Vďaka tomu budeme schopní prijímať lepšie rozhodnutia a poskytovať zákazníkom personalizované ponuky,“ hovorí Karel Ročák, riaditeľ ICT skupiny HP TRONIC.

Zmena sa dotkne takmer každého oddelenia – od plánovania zdrojov a logistiky, až po financie a produktový management. Zásadné zjednodušenie pre firmu prinesie prechod na procesný model, v ktorom odpadá nutnosť poznať jednotlivé transakcie pri ich realizácii. Nové systémy, ktoré ponúknu štruktúrované a prehľadné dáta, umožnia i rýchlejšiu tvorbu komplexných správ, ku ktorým patrí napríklad nefinančný reporting cieľov v oblasti udržateľnosti.

„Ide o významný projekt, ktorý prakticky zmení tvár fungovania celej spoločnosti. V dnešnej dobe je však nevyhnutné mať k dispozícii nástroje, ktoré firme umožnia využívať potenciál skrývajúci sa v jej dátach. Ak hovoríme o migrácii piatich terabitov dát, zároveň vytvárame priestor pre analýzy oveľa väčších objemov údajov v reálnom čase, čo DATARTu prinesie veľkú konkurenčnú výhodu na trhu. Poznanie zákazníka a jeho preferencií či želaní sa posunie na úplne inú úroveň, ako doteraz,“ približuje jeden z konkrétnych dopadov implementácie nového SAP riešenia Martin Ferenec, generálny riaditeľ SAP Slovensko.

Pre spoločnosť SAP ide o migráciou zatiaľ najväčšieho objemu dát na česko-slovenskom trhu v rámci produktu RISE with SAP. Jeho súčasťou sú i systémy novej generácie SAP S/4HANA Private Edition a SAP Signavio.

Značky: