Známy francúzsky reťazec so športovými potrebami má vo svojom portfóliu obrovské množstvo bicyklov, pričom relatívne veľkú časť tvoria aj elektrické bicykle s rôznym zameraním za prevažne prijateľné ceny.

Aktuálne sa do skupiny elektrických bicyklov pridáva aj model, B’Twin Speed ​​900E, ktorý by sa dal zaradiť do strednej triedy, pričom zaujme najmä retro geometriou a vyhotovením, ktoré je veľmi nenápadné a na prvý pohľad nie je rozpoznateľný od klasického neelektrického bicykla. Samozrejme, bystré oko skúseného cyklistu to rozpozná rýchlo, no drvivej väčšine laickej verejnosti to hneď jasné nebude, čo je výhodné aj z pohľadu bezpečnosti, resp. nižšej náchylnosti na krádež.

B'Twin Speed 900E
B’Twin Speed 900E

Samotný rám novinky je neprestupný, teda veľký a dodávaný v rôznych veľkostiach (M, L, XL), aby bolo vyhovené zákazníkom s rôznymi proporciami. Na prvý pohľad ide o jednoduchý, možno až retrospektívne pôsobiaci bicykel, ktorý však ponúka plnú výbavu a všetky potrebné doplnky. Veľmi zaujímavým parametrom je aj hmotnosť tohto stroja, ktorý váži v strednej veľkosti iba niečo málo vyše 15 kilogramov, čo je pôsobivý údaj. To je dané veľmi ľahkou hliníkovou konštrukciou, prednou vidlicou z uhlíkových vlákien a hliníkovými ráfikmi s dutou komorou (ETRTO 622 x 19C).

Bicykel sa dodáva s 250 W motorom Mahle X35+ a jednorýchlostnou prevodovkou. Tento motor ponúka max. krútiaci moment 40 Nm, čo nie je dych berúci údaj, no v rámci jeho kategórie a určenia prevažne do mestskej premávky je to úplne v poriadku. Samozrejmosťou sú aj tri úrovne asistencie elektromotora, ktorý ponúka podporu až do 25 km/h. Pohonnú jednotku dopuje 244-watthodinová batéria v ráme, ktorá ponúka dojazd od 30 do 80 kilometrov v závislosti od zvoleného režimu asistencie elektromotora.

  • B'Twin Speed 900E
  • B'Twin Speed 900E
  • B'Twin Speed 900E
  • B'Twin Speed 900E
  • B'Twin Speed 900E
  • B'Twin Speed 900E

Samozrejmosťou sú aj veľké blatníky, pneumatiky s odolnosťou voči prepichnutiu, kompletné LED osvetlenie a nepochybne aj hydraulické kotúčové brzdy (TEKTRO TKR R280), ktoré zaručujú vyššiu úroveň bezpečnosti. A keďže ide o smart bicykel, tak je možné ho prepojiť aj s aplikáciou Decathlon Mobility, kde vidíte rôzne údaje o zariadení a rovnako tak ho môžete cez aplikáciu aj sledovať, čo je nápomocné v prípade krádeže. Bicykel má zabudovanú SIM kartu a celá služba je na prvý rok po zakúpení zdarma, následne sa platia 2 eurá mesačne, bez viazanosti, čo je férová ponuka.

B’Twin Speed ​​900E je aktuálne dostupný aj na Slovensku za cenu 1900 eur, čo je z pohľadu na ponúkané parametre zaujímavá cena.

Zdroj: insideevs.com / Decathlon.sk

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE