Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje Deco M4, ďalší produkt zo série Wi-Fi mesh systémov Deco, ktorý pracuje vo dvoch pásmach a dosahuje rýchlosť až 1167 Mbit/s. Systém sa skladá z dvoch jednotiek a je určený pre domácnosti a rodinné domy rôznych veľkostí a tvarov a svoje uplatnenie nájde aj v kanceláriách menších firiem.

Vďaka cenovej dostupnosti predstavuje Deco M4 vstupnú bránu pre novú nastupujúcu generáciu Wi-Fi sietí typu Mesh. Vďaka vzájomnej komunikácii medzi jednotkami dochádza k optimalizácii ako signálu, tak aj ich vyťaženiu, čo vedie k širšiemu pokrytiu. Jednotky tiež zaisťujú bezproblémové pripojenie s automatickým predávaním spojenia, takže nie je nutné prerušovať videochat pri prechode do inej časti domu a prihlasovať sa k inej Wi-Fi sieti. Neprerušovaný prenos platí aj pre kopírovanie súborov, sledovanie videa alebo počúvanie online rádií.

Rýchla Wi-Fi aj kábel

Dve Wi-Fi pásma zaisťujú kapacitu ako pre prehliadanie internetu, tak aj sledovanie video obsahu a hranie online akčných hier s potrebou rýchlej odozvy. Vďaka rýchlosti so štandardom AC1200 je možné sa zadrhávaniu a oneskoreniu bezpečne vyhnúť. Deco M4 využíva pre bezdrôtovú prevádzku dve pásma, 5 GHz (867 Mbit/s) a pásmo 2,4 GHz (300 Mbit/s) a pre pevné spojenie má k dispozícii dva gigabitové ethernetové porty.

Rýchlosť a kapacita pásiem nie je nijako obmedzovaná, pretože bezdrôtová komunikácia medzi jednotlivými jednotkami Deco je zaistená iným spôsobom a využíva aj prípadné káblové pripojenie.

Pripojíme vás všetkých a všade

Počet mobilných zariadení, ktoré sú online, sa neustále zvyšuje. Vyžadujú tak odpovedajúcu bezdrôtovú sieť, ktorá ich požiadavky zaistí. Deco používa technológiu 802.11ac, ktorá je trikrát rýchlejšia ako pri routeroch predchádzajúcej generácie a dokáže zaistiť plynulé pripojenie až pre 100 zariadení.

Mesh systém tiež dovoľuje jednoduché pokrytie celého domu Wi-Fi signálom a umožňuje eliminovať miesta so slabým signálom. Každá jednotka Deco M4 je vybavená dvoma výkonnými dvojpásmovými anténami, ktoré dohromady pokryjú plochu s rozlohou až 260 m2. Pokiaľ aj to nebude stačiť, je Deco M4 plne kompatibilný s ostatnými jednotkami série Deco a pokrytie je možné jednoducho rozšíriť pridaním ďalšej jednotky.

Ďalšou nespornou výhodou Mesh systému je tzv. Wi-Fi roaming, ktorý umožňuje hladký prechod medzi jednotlivými zónami pokrytia. Princíp je obdobný ako u mobilných telefónov, akurát sa jedná o dátové pripojenie. S mobilným zariadením je tak možné prechádzať zo spálne na WC, z pracovne do jedálne, alebo von na záhradu a nie je potrebné starať sa o to, ku ktorému prístupovému bodu alebo Wi-Fi sieti je zariadenie pripojené. Všetko pokračuje bez prerušenia.

Jednoduchšie už to nejde

Inštalácia Mesh systému je napodiv jednoduchšia než klasickej Wi-Fi. TP-Link zjednodušil inštaláciu na minimum a bez problémov ju zvládne aj laik. V prvej fáze stačí jednotky pripojiť k routeru káblom a nastaviť sieť cez aplikáciu z mobilu podľa inštrukcií na displeji. Potom je možné jednotky umiestniť kdekoľvek po byte, dome či kancelárii. Skúsenejší používatelia si môžu jednotlivé jednotky Deco M4 nastaviť ako router, prístupový bod alebo opakovač signálu. Stačí si vybrať odpovedajúci režim pre aktuálne potreby.

Dôveruj, ale preveruj

Neposledná v rade vlastností a možností série Deco je ich účinná kontrola obsahu, ktorá dokáže obmedziť čas trávený online a blokovať nevhodný obsah vďaka špecifickým profilom. Tie je možné vytvoriť zvlášť pre každého používateľa alebo konkrétne zariadenie. Zníži sa tak počet prekvapených rodičov, ktorí sa potom nestačia diviť nad zvedavosťou svojich detí.

Kľúčové vlastnosti Deco M4

  • Deco využíva systém jednotiek k dosiahnutiu bezproblémového celoplošného Wi-Fi pokrytia – eliminuje slabé oblasti signálu raz a navždy.
  • Vďaka pokročilej technológii Deco Mesh spolupracujú jednotky na vytvorení jednotnej siete s jediným názvom siete. Deco automaticky prepína dátové spojenie medzi jednotkami tak, ako sa používateľ pohybuje po domácnosti, aby bola dosiahnutá najvyššia rýchlosť.
  • Deco M4 dvoma jednotkami poskytuje Wi-Fi na ploche až 260 štvorcových metrov. A pokiaľ to nestačí, zvýši sa pokrytie jednoduchým pridaním ďalších jednotiek Deco.
  • Deco M4 poskytuje rýchle a stabilné spojenie rýchlosťou až 1167 Mbit/s a spolupracuje s hlavnými poskytovateľmi internetových služieb (ISP) a modemami.
  • Deco dokáže zvládnuť prevádzku aj veľmi vyťažených sietí a poskytuje bezdrôtové pripojenie až pre 100 zariadení.
  • Rodičovská kontrola obmedzuje čas online a blokuje nevhodné webové stránky podľa jedinečných profilov vytvorených pre každého člena rodiny.
  • Inštalácia s aplikáciou Deco je jednoduchšia než kedykoľvek predtým, používateľa prevedie každým krokom.

Viac informácií o produkte

Značky: