Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rýchle a stabilné internetové pripojenie v domácnosti sa v dnešnej dobe stáva normou. K sieti sa už nepripájajú len počítače, notebooky alebo mobilné telefóny, ale celý rad ďalších zariadení od televízie až po inteligentné senzory. Ako ale vytvoriť takú domácu sieť v miestach, kde je ťažké alebo nemožné realizovať tradičné širokopásmové či káblové inštalácie?

Stačí jedna SIM karta

Typickým príkladom takého miesta je chata alebo chalupa. Ani tam už dnes nikto nechce byť offline a bežné mobilné dáta nemusia pokryť potreby celého osadenstva. Riešením je domáci mesh systém s Wi-Fi 6 Deco X50-5G od spoločnosti TP-Link. Zariadenie funguje veľmi jednoducho, stačí do neho vložiť SIM kartu a po jednoduchom nastavení okamžite surfujete na vlnách 5G siete.

Jednotka Deco X50-5G pracuje kombinovanou rýchlosťou až 3 000 Mb/s (574 Mb/s na 2,4 GHz a 2 402 Mb/s na 5 GHz) a vďaka dvojpásmovej Wi-Fi 6 zaisťuje stabilitu aj počas vysokej záťaže. Vy si tak budete môcť bez problémov užiť hranie online hier, kvalitné 4K streamovanie alebo môžete sťahovať a odosielať objemné súbory. To všetko súčasne.

Jednotka tiež vďaka pokročilému 2,5 gigabitovému portu poskytuje spoľahlivé pripojenie s veľkou rýchlosťou pre káblové zariadenia s vysokými nárokmi, typicky ide o inteligentné televízie alebo herné konzoly. Využiť môžete aj dvojicu samostatných gigabitových portov pre zariadenia pripojené káblom.

TIP: Deco X50-5G je tiež ideálnym riešením pre dovolenky alebo krátkodobé prenájmy. Hodiť sa môže aj pokiaľ organizujete najrôznejšie akcie, kde je nutné krátkodobo priviesť kvalitné vysokorýchlostné internetové pripojenie.

Mesh sieť vyrieši pokrytie celého priestoru

Tým ale flexibilita zariadenia Deco X50-5G nekončí. Pre dokonalé pokrytie vami požadovaného priestoru môžete vytvoriť praktickú mesh sieť z dvoch a viacerých jednotiek a nemusíte sa obmedzovať iba interiérom. Deco X50-5G je totiž kompatibilný s ostatnými modelmi Deco, čím sú možnosti mesh siete prakticky neobmedzené a kvalitný internet tak dostanete napríklad aj na záhradu alebo do dielne.

Systém spolupracujúcich jednotiek dokáže pokryť potreby až 150 pripojených zariadení. To všetko vo Wi-Fi sieti s jednotným názvom a heslom. Nie je tak potrebné čokoľvek ďalšie riešiť, pretože vás celý systém bez meškania a úplne automaticky pripája k jednotke s najlepším signálom.

Bezpečný internet ako štandard

Všetky modely radu Deco sa vyznačujú vysokým štandardom zabezpečenia prostredníctvom technológie TP-Link HomeShield. Tá prináša nielen špičkovú ochranu siete prostredníctvom sofistikovaných bezpečnostných prvkov, ale aj pokročilú rodičovskú kontrolu zaisťujúcu blokovanie nevhodného obsahu, aplikácií, či možnosť obmedzenia času stráveného na YouTube a ďalšie časové limity.

Jednoduchá inštalácia a intuitívna správa

Nastaviť a spravovať celú sieť zvládne naozaj každý, kto vlastní inteligentný telefón. Vďaka voľne dostupnej aplikácii Deco, ktorú si stiahnete pre zariadenia s Androidom alebo iOS v češtine aj slovenčine, nastavíte celú sieť počas troch jednoduchých krokov. Potom ju už budete len spravovať v intuitívnom prostredí aplikácie. Odhalíte tu všetky pripojené zariadenia alebo úplne bez ťažkostí vytvoríte sieť pre hostí, a to aj pokojne len pomocou hlasových príkazov, pretože rad Deco podporuje funkcie Amazon Alexa a Google Asistant.

Značky: