Služba využíva strojové učenie a poskytuje kvalitnejší preklad ako nástroje technologických gigantov.

Pokiaľ potrebujete niečo preložiť, pravdepodobne zadáte do Googlu frázu „prekladač“ alebo „preložiť a využijete nástroj priamo od Googlu, ktorý je zabudovaný do vyhľadávača. Google Translate si vďaka tomuto marketingu získal veľkú popularitu a patrí medzi najobľúbenejšie internetové prekladače.

My však máme pre vás tip na službu DeepL Translator. Tá je dostupná na webovej stránke deepl.com/translator a funguje v princípe totožne ako Google Translate, avšak s jedným rozdielom – preklad pomocou tejto služby je výrazne kvalitnejší a služba ponúka viac funkcií. Pokiaľ nám neveríte, posúďte sami, služba je dostupná aj zadarmo.

Preklad pomocou strojového učenia a umelej inteligencie

DeepL Translator funguje pomerne krátku dobu. Službu spustili koncom augusta 2017 v Kolíne v Nemecku. Prekladač pôvodne podporoval 7 jazykov, aktuálne je ich 24. A od marca 2021 je medzi podporovanými jazykmi aj slovenčina, čo výrazne zvyšuje prínos tejto funkcie pre našincov.

DeepL Translator využíva pri prekladaní strojové učenie a umelú inteligenciu. Vďaka tomu sa odlišuje od konkurenčných nástrojov, ako je už spomenutý Google Translate alebo Microsoft Translator. Tieto prekladače technologických gigantov sú aktuálne dostupné pre verejnosť iba vo verziách, ktoré ponúkajú základný strojový preklad. A na kvalite prekladu je to v porovnaní s DeepL Translator poznať.

Ponúka aplikácie a preloží vám aj celé dokumenty

Službu DeepL Translator môžete využívať aj bezplatne. K dispozícii je cez webové rozhranie a prostredníctvom aplikácií pre Windows, macOS a iOS. Aplikácia pre Android aktuálne nie je k dispozícii.

Prekladač ponúka základné preklady cez webové rozhranie, ale umožňuje aj preklad celých dokumentov, ktoré nahráte cez webové rozhranie. V prípade aplikácie pre Windows je k dispozícii rýchly preklad označeného textu v ľubovoľnej aplikácii po dvojitom stlačení skratky Ctrl + C.

DeepL ponúka aj platené balíčky, ktoré môžu byť atraktívne pre náročnejších používateľov z hľadiska objemu preloženého textu. Na občasné preklady by vám však mala vystačiť aj bezplatná verzia. Detaily a poplatky za jednotlivé balíčky nájdete na oficiálnom webe, TU.

DeepL Translator

DeepL Translator. Zdroj: TOUCHIT

Zdroj: DeepL

Prečítajte si aj:

Ako sa stroje učia? Umelá inteligencia a strojové učenie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit