Jeho silné stránky využijete nielen na cestách, ale aj v kancelárii.

Dell P1424H Portable Monitor je 14-palcový ultratenký prenosný IPS Full HD monitor s príjemnými rozmermi, ktoré sú menšie, ako porovnateľný displej v notebooku. Po stranách sú tenké rámiky, avšak ten spodný je o niečo hrubší. Samotný displej je oproti rámikom mierne zapustený a má matný povrch, ktorý eliminuje neželané odlesky a znižuje nadmerné zachytávanie odtlačkov prstov.

Dell P1424H Portable Monitor Zdroj: TOUCHIT
Dell P1424H Portable Monitor

Milým prekvapením je kvalitné podanie farieb a veľmi nízka hmotnosť iba 590 gramov. Súčasťou balenia je aj praktické puzdro na prenášanie, ktoré síce prenosný monitor chráni pred poškriabaním, ale ochrana pred mechanickým poškodením je skôr základná. V každom prípade Dell 14 Portable monitor je skvelým pomocníkom na prácu v kancelárii kancelárii, domácej pracovni alebo na cestách. Či už pracujete napríklad ako technik alebo obchodný zástupca, tak rozšírenie zobrazovacej plochy bude s týmto praktickým monitorom vždy rýchle a pohodlné.

Dell P1424H Portable Monitor Zdroj: TOUCHIT
Dell P1424H Portable Monitor

Hoci nastavenia sú v prípade tohto prenosného monitora obmedzené, tak jas a kontrast sú dostačujúce aj pre náročných používateľov. Monitor má aj veľmi dobré pozorovacie uhly, čo zabezpečí nerušený pohľad na monitor aj druhej osobe počas prezentácie alebo konferencie. 

Monitor je vďaka funkcii Plug-and-Play po vytiahnutí s puzdra okamžite pripravený na používanie. V ideálnom prípade monitor pripojíte priamo k notebooku s dodávaným USB-C – USB-C káblom. Počas testovanie som však vyskúšal aj prepojenie so smartfónom Samsung Galaxy, ktorý je vybavený podporou režimu DeX. Monitor a telefón sa v okamihu premenili na prenosný počítač, čo je praktické v prípade, keď nechcete so sebou na stretnutie brať notebook, a postačí vám iba 590 gramový prenosný monitor.

Obrazovka po stranách nemá žiadne ovládacie prvky. Tie sú umiestnené až na stojane. Pri pohľade spredu sa na ľavej strane nachádza tlačidlo na zapnutie alebo vypnutie funkcie Comfort View, ktorá eliminuje modré svetlo pre čo najpohodlnejšiu prácu. Na ľavej strane sa nachádza aj kolíska na nastavenie jasu, ktorý má skutočne veľmi dobrý rozsah. Výbavu portov a ovládacích prvkov uzatvára USB-C port. Na pravej strane sa už nachádza iba tlačidlo napájania a druhý USB-C port. 

V prípade portov oceňujem funkciu priechodného nabíjania až do výkonu 65 W. To znamená, že na cesty si dokonca nemusíte brať ťažké adaptéry k notebooku, ale postačí vám výkonná a kompaktná nabíjačka s funkciou Power Delivery, a dva káble s USB-C na USB-C. Ďalšou výhodou dvoch portov stranách je aj možnosť zapojenia monitora vľavo alebo vpravo od zdroja. Súčasťou monitora je aj zabudovaný stojan, ktorý je nastaviteľný v rozsahu 10 až 90 stupňov, čo umožňuje dosiahnuť dostatočnú flexibilitu v každej situácii.

Vylepšený správca displeja

Dell Display Manager umožňuje jednoduché a rýchle nastavenie základných parametrov monitora. Či už budete potrebovať nastaviť jas alebo kontrast, program umožňuje jednoducho rozložiť viacero aplikácií na jednu alebo viacero obrazoviek s prednastavenými oddielmi okien a možnosťou prispôsobiť si až štyri okná. Funkcia Easy Arrange Memory si pamätá, kde ste skončili, takže aplikácie sa vrátia na miesto, kde ste skončili svoju prácu, aj po odpojení monitora od napájania. Praktickou funkciou sú klávesové skratky, ktoré umožňujú jednoducho konfigurovať nastavenia správy displeja.

Monitor Dell P1424H je navrhnutý aj s ohľadom na životné prostredie a spĺňa najnovšie regulačné a environmentálne normy, ako sú EPEAT Gold, RoHS Compliant a ENERGY STAR.

Záver

Monitor Dell P1424H ma počas testovania prekvapil svojou nízkou hmotnosťou, ktorá je iba 590 gramov. Aj vzhľadom na úzku špecializáciu, a malé možnosti používateľského nastavenia, monitor poskytuje živé farby, prirodzenú bielu a široké pozorovacie uhly. Keďže súčasťou balenia je aj praktické puzdro, prenosný monitor je možné bez problémov prenášať. V prípade potreby ho už iba jednoducho prepojíte s telefónom alebo notebookom, a môžete začať prezentáciu alebo obchodné stretnutie. Všetko funguje bez problémov a bleskurýchle.

Technické špecifikácie:

Dell 14 Portable Monitor
Veľkosť a typ panela14″, IPS, 1920 × 1080 px, 60 Hz,
Maximálny jas, odozvamax. 300 nitov, 6 ms GTG, kontrastný pomer 700:1
TechnológieTechnológia podsvietenia LED, Efektívne Plug and Play, Comfort View
FunkcieNastavenie sklonu v rozsahu 10 – 90°, spotreba energie 6 W, spotreba v pohotovostnom režime 0,6 W
Konektivita2 × USB-C/DisplayPort 1.2 Alt Mode (HDCP 1.4 / power up to 65W)

Zapožičal: ASBIS SK

Cena: 316,50 eur

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.