Spoločnosť Dell rozširuje portfólio superpočítačov, ktoré majú osloviť širší trh zákazníkov. Nové systémy majú prispieť k lepšej podpore v oblasti vedy a výskumu v priemyselnej výrobe. Spolu s tým oznámila expanziu svojho superpočítačového laboratória HPC Innovation Lab.

Nedávny prieskum severoamerického Národného vedeckého centra pre výrobný priemysel ukázal, že inovácie sú jedným z hlavných faktorov, ktoré určujú konkurencieschopnosť firmy. V blízkej budúcnosti podľa neho bude 98 % produktov navrhovaných digitálne. Tento fakt nekorešponduje s výsledkami výskumu, ktoré ukázali, že 95 % z 300 000 oslovených spoločností nemá stále prístup k výkonným superpočítačom.

„Superpočítače už viac nebudú dostupné len pre tie najpokročilejšie vedecké strediská. Máme veľa skúseností zo spolupráce s univerzitami a výskumnými inštitútmi, ktoré môžeme priamo využiť pri sprístupnení týchto systémov v priemyselnej výrobe,“ hovorí Jim Ganthier, Viceprezident a generálny manažér divízie inžinierskych riešení a cloudu v spoločnosti Dell.

Dell posilnil partnerstvo s Intelom v oblasti superpočítačov

Portfólio hypervýkonných počítačových systémov (HPC) je založené na riešeniach Dell Networking série H a využíva novú generáciu architektúry Intel® Omni-Path. Tá pomáha optimalizovať rýchlosť prenosu dát v superpočítačových systémoch – od prepínačov a adaptérov, až po aplikácie a softvér. Hlavnou výhodou Intel® Omni-Path je okrem optimalizácie prenosu až na úrovni optických vlákien aj zvýšenie stability a výkonu pri celkovom znížení energetickej spotreby.

Nové HPC portfólio Dellu obsahuje niekoľko konfigurácií superpočítačov podľa oblasti využitia:

  • Dell HPC systémy pre výrobný priemysel sa zameriavajú na komplexné simulácie potrebné pri návrhoch, analýze a výrobe produktov.
  • Dell HPC systémy pre genómové dátové analýzy je navrhnutý pre použitie v genómovom výskume a bioinformatických laboratórií, ktoré musia získavať spoľahlivé výsledky v klinickom čase a zabezpečiť ochranu citlivých informácií.
  • Dell HPC systémy pre výskum slúžia na komplexné vedecké analýzy.

Dostupnosť

  • Dell HPC systémy a Dell Networking séria H budú dostupné v prvom štvrťroku

Značky: