Takýto monitor si domov asi nekúpite.

Aký používate monitor? Väčšina používateľov má pravdepodobne k počítaču pripojenú obrazovku s uhlopriečkou 20 až 30-palcov. Spoločnosť Dell však rozšírila svoje portfólio o nové obrie 4K monitory. Menší model má veľkosť 55 palcov, väčšia verzia dosahuje uhlopriečku 86 palcov.

Takéto zariadenie nie je určené do domácností. Tam by mohlo slúžiť ako náhrada za TV obrazovku, avšak faktom je, že rovnako veľký televízor kúpite lacnejšie. Dell sa novými produktami snaží osloviť školy a firmy, ktoré chcú nahradiť klasickú tabuľu či projektor. V zahraničí sa totiž začína rozmáhať technológia interaktívnych displejov (Interactive Flat Panel Display – IFPD) a práve novinka spoločnosti Dell či dávnejšie predstavený Microsoft Surface Hub predstavujú jedno z riešení.

Výhodou zariadenia Microsoft Surface Hub je, že k svojmu fungovaniu nepotrebuje externý projektor ani počítač. Všetky potrebné komponenty sú zabudované priamo v zariadení a dotyková obrazovka umožňuje súbežné dotyky až na 100 bodoch. Monitory od Dellu síce nemajú v sebe integrovaný počítač a rozoznajú súbežné dotyky maximálne pre 20 bodov, avšak aj to by malo bohato postačovať.

Výhodou monitorov od Dellu je, že stoja polovicu toho, čo Surface Hub. Nejde však o lacný špás. Za 55-palcovú verziu si výrobca pýta 5000 eur, za 86-palcový monitor zaplatíte 11000 eur. Je teda zrejmé, že takéto monitory čoskoro v slovenských školách ešte neuvidíme. Možno v niektorých súkromných.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Dell XPS 27 je All-in-One počítač pre profesionálov

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit