Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dell na každoročnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES, ktorý sa konal v americkom Las Vegas, odhalil najviac noviniek v histórii.

Medzi novinkami nechýbali osobné a firemné desktopy a laptopy, exkluzívny konvertibilný variant notebooku XPS 13 a hardwarové vylepšenia naprieč celým portfóliom. Celá ponuka počítačov už navyše beží na operačnom systéme Windows 10 a poháňa ju siedma generácia procesorov Intel Core.

Dell Canvas – čo na srdci, to na displeji

Koncept, ktorý vznikal od roku 2014 ako projekt inteligentnej pracovnej plochy smart desk, sa teraz vyvinul do Dell Canvas – novej technológie pre inteligentnú kanceláriu, ktorá rozširuje možnosti a uľahčuje prácu vývojárom a designérom. Tí budú môcť s 27-palcovou inteligentnou pracovnou plochou v QHD rozlíšení popustiť uzdu svojej fantázii. Pracovnú plochu je možné bez problémov používať v naklonenej polohe alebo položenú na stole, čo ponúka priestor na neobmedzenú kreativitu a voľnosť pri tvorbe. Dotykom prsta, digitálnym perom alebo pomocou totemov dokáže Dell Canvas premeniť kresby na súčasť digitálneho plátna. Dell Canvas vznikol v spolupráci so spoločnosťou Microsoft a je možné ho prepojiť prakticky s akýmkoľvek zariadením, ktoré beží na platforme Windows 10. Bez problémov pritom spolupracuje so softwarovými riešeniami od partnerov ako Adobe, Autodest, AVID, Dassault Systems, SolidWorks a Microsoft.

XPS 13 teraz v konvertibilnej verzii a XPS 15 s väčším výkonom

Dell XPS získal najviac ocenení v histórii spoločnosti. Pokračovanie v úspešnom modelovom rade tak bolo jasnou voľbou a do obľúbenej rodiny pribudol model XPS 13 2-v-1, najmenšie trinásťpalcové zariadenie tohto typu na svete1. To prichádza s 360stupňovými pántmi a novými možnosťami vďaka systému Continuum, 15 hodinovou výdržou batérie2 a ostrým dotykovým bezrámčekovým displejom InfinityEdge s rozlíšením QHD+ (5,7 milióna pixlov), vôbec ako prvé zariadenie typu 2-v-1. Na chladenie nepotrebuje vetráky, čím je zaručený naozaj tichý chod. Rýchly SSD disk dokáže laptop naštartovať v priebehu niekoľkých sekúnd. Firemní zákazníci ocenia možnosť konfigurácie s procesormi Intel Core vPro siedmej generácie, Dell BIOS a softvér pre správu – to všetko s prístupom ku globálnej zákazníckej podpore ProSupport.

Dell okrem toho vylepšil model XPS 15, najmenší 15,6 palcový laptop na svete. Ten dostal procesory Intel Core siedmej generácie, grafiku GeForce GTX 1050 na architektúre NVIDIA Pascal a čítačku odtlačkov prstov pre jednoduchšie prihlasovanie prostredníctvom Windows Hello.

XPS & Precision AIO – najlepšia zvuková kvalita medzi all-in-one počítačmi

Niektoré all-in-one počítače na trhu dostali zvukové výstupy v podstate ako nutnosť. Pri novom XPS 27 AIO a jeho firemnom náprotivku Precision je to presne naopak. Ich vstavané audio vzniklo v spolupráci s producentom Jackom Josephom Puig, nositeľom Grammy a riaditeľom kreatívnych inovácií vo Waves Audio. Počítač tak prináša zvukový zážitok, ktorý predtým umožňovali iba externé reproduktory. Desiatka vstavaných reproduktorov prináša výkon 50 W na kanál s plným rozsahom frekvencií. Dell myslel aj na vizuálny zážitok. Osadil ich preto dotykovými bezrámčekovými displejmi v 4K Ultra HD kvalite (3840 x 2160) s plnou podporou farebnej škály Adobe RGB. Variant Precision sa nenechá zahanbiť ani po výkonnostnej stránke. Pracuje s procesormi Intel Xeon a grafikou AMD Radeon Pro s podporou VR. Spoľahlivosť pri práci zaručujú aj ISV certifikáty pre programy ako AVID a SolidWorks a špičkový softvér pre zabezpečenie a správu.

Prvá mobilná pracovná stanica od Dellu s podporou VR

Dell je svetovým lídrom v oblasti virtuálnej reality (VR) s najväčším výberom PC na trhu. XPS, Alienware ale aj pracovné stanice Precision podporujú VR od spoločností Oculus či HTC. Do tejto skupiny zariadení pribudla mobilná pracovná stanica Dell Precision 7720 – prvá mobilná pracovná stanica od Dellu s podporou VR navrhnutá špeciálne pre tvorbu VR obsahu.

Ide o najvýkonnejšiu mobilnú pracovnú stanicu Dell. Je osadená najnovšou, siedmou generáciou procesorov Intel Core, procesorom Intel Xeon a profesionálnou grafikou NVIDIA Pascal Quadro. Vývojári tak teraz môžu vytvárať VR obsah kdekoľvek a kedykoľvek bez obmedzenia.

5K už odzvonilo … Dell prináša nový monitor UltraSharp 32 Ultra HD 8K

Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K je prvým 32-palcovým monitorom na svete s 8K rozlíšením. Dokáže zobraziť viac než miliardu farieb, má 33,2 milióna pixlov, 100 % farebnú škálu Adobe RGB a sRGB a revolučných 280 ppi – to je štyrikrát lepší obraz ako Ultra HD 4K monitory a šestnásťkrát lepší obraz ako Full HD monitory. Monitory s takto vysokým rozlíšením a technológiou Dell PremierColor nájdu svojich zákazníkov predovšetkým v komerčných oblastiach, kde je sa pracuje s obrazom v extrémne vysokom rozlíšení. Ide napríklad o profesionálnu úpravu fotografií a videí, niektoré medicínske odbory, diagnostický výskum či ťažbu ropy alebo plynu. Vďaka takmer bezrámčekovému displeju prichádza monitor navyše vo veľmi kompaktnom balení.

Okrem toho predstavil Dell aj niekoľko ďalších nových monitorov vybavených technológiou HDR3, ktorá zaručí ešte lepšie vizuálne zážitky ako doteraz. Nechýba medzi nimi Dell 27 Ultrathin s najtenším profilom vo svojej triede, displejom InfinityEdge, technológiou Quad HD a portom USB Type-C a ďalej monitory Dell 24 a 27 InfinityEdge, ktoré majú tiež duálne externé 6W reproduktory s profesionálnym zvukom od Waves Maxx Audio.

Novinky v množstve ďalších osobných aj podnikových zariadeniach

Menších zmien sa dočkali aj ďalšie zariadena z radov osobných počítačov XPS, Inspiron a Alienware a podnikových zariadení OptiPlex, Latitude a Precision. Tie sú novoosadené siedmou generáciou procesorov Intel Core, USB-C portami s konektivitou Thunderbolt 3 a vylepšenou profesionálnou grafikou od spoločností NVIDIA a AMD. Vylepšenia čakajú aj monitory.

Firemné zariadenia dostali tiež procesory siedmej generácie Intel Core vPro a Xeon a pribudnú aj nové ultratenké notebooky a zariadenia 2-v-1 reagujúce na dopyt zákazníkov po tenkých a prenosných počítačoch bez výkonnostných či bezpečnostných kompromisov. Jedným z takýchto zariadení je Precision 5520, najľahšia 15-palcová mobilná pracovná stanica na svete, ďalej  ultrabooky radu Latitude 7000 a ocenené 12-palcové zariadenia radu Latitude 5000 2-v-1. Vážia  menej ako 1 kg, majú špeciálny automatický výklopný stojan umožňujúci náklon až do 150 stupňov a bohaté možnosti konektivity.

Milovníci desktopov zase ušetria miesto na stole vďaka novému all-in-one modelu OptiPlex 5250 AIO a vylepšenom rade malých a miniatúrnych počítačov radu OptiPlex. Tieto elegantné prístroje ponúkajú plný výkon v kompaktnom šasi a možno ich pripevniť na kompatibilné monitory s praktickými AIO stojanmi alebo napríklad pod stôl. Medzi novými monitormi je tiež Dell 24 pre videokonferenčné hovory ideálne pre pripojenie k desktopu aj laptopu. Ten je vybavený 2Mpx Full HD IR kamerou s bezpečnostnou krytkou, mikrofónom odstraňujúcim okolitý šum a vstavanými 5W duálnymi reproduktormi. Dostupný je aj v dotykovom variante Dell 24 Touch.

Ocenenie CES 2017 Innovation Awards získali od Asociácie spotrebnej elektroniky:

  • Dell Canvas (kategória technológií pre lepší svet)
  • Dell XPS 13 2-v-1 (kategória počítačového hardwaru a komponentov)
  • Dell XPS 27 AIO (kategória počítačového hardwaru a komponentov)
  • Dell Latitude 5285 2-v-1 (kategória počítačového hardwaru a komponentov)
  • Dell 27 Ultrathin Monitor S2718D (kategória počítačových periférií)
  • Dell Alienware 17 s technológiou Tobii Eye Tracking (kategória herných počítačov)
  • Bezdrôtová klávesnica a myš KM717 Dell Premier (kategória počítačového príslušenstva)

Dostupnosť

Január:

  • Dell XPS 13 2-v-1.
  • Monitor Dell 24 Touch (P2418HT) bude dostupný od 26. januára.
  • Monitor Dell 24 pre videokonferenčné hovory (P2418HZ) je dostupný od januára.

Február:

  • Dell XPS 27 AIO bude dostupný na začiatku februára.
  • Dell OptiPlex 5050 Micro a OptiPlex 5250 AIO budú dostupné na začiatku februára.
  • Dell Latitude 5285 2-v-1 bude dostupný na konci februára.

Marec – máj:

  • Mobilná pracovná stanica Dell Precision 7720 VR-ready bude dostupná v apríli.
  • Dell Canvas bude dostupný na konci marca.
  • Dell Precision AIO (5720) bude dostupný v apríli.
  • Monitor Dell 24 InfinityEdge (S2418H) a monitor Dell 27 InfinityEdge (S2718H) budú dostupné v polovici marca.
  • Monitor Dell 27 Ultrathin (S2718D) bude dostupný v apríli.
  • Monitor Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K (UP3218K) bude dostupný v máji.

Už čoskoro:

  • Dell XPS 15.
  • 15palcová mobilná pracovná stanica Dell Precision 5520.

VIDEO TOUCHIT: Dell na CESe v edícii, ako by ste tam boli s nami

Značky: