Kombinuje moderný dizajn a silnú základnú výbavu.

Dell SE3223Q je 31,5-palcový monitor s rozlíšením 3840 × 2160 pixelov a 60 Hz obnovovacou frekvenciou. Obrazovka je matná a využíva VA panel, takže pozorovacie uhly sú o trošku horšie v porovnaní s IPS monitormi. V rámci bežného používania, pokiaľ budete sedieť priamo pred monitorom, vás to však nebude obmedzovať.

Výrobca uvádza 99 % pokrytie priestoru sRGB, čo potvrdilo aj moje testovanie. Pomocou kalibračnej sondy som nameral pokrytie na úrovni 99,8 % pre sRGB, 80,3 % pre Adobe RGB a 88,2 % pre DCI-P3. Odchýlka deltaE dosahovala priemernú hodnotu 0,14 a maximálne 1,13.

Maximálny a minimálny jas pri prednastavenej úrovni kontrastu som nameral od 31 do 320 nitov, čo prevyšuje oficiálne uvádzaný maximálny jas na úrovni 300 nitov. Obrazovka podporuje zobrazenie 1,07 miliardy farieb. Štandardná doba odozvy je 8 ms, kontrast je 3000 : 1.

Dell SE3223Q má moderný dizajn s tenkými rámikmi po troch stranách displeja. Stojan monitora je minimalistický a neumožňuje nastavenie výšky. Vzhľadom k veľkosti obrazovky mi táto vlastnosť nechýbala. Náklon monitora je možné prispôsobiť a to v rozmedzí od -5 do 11°.

Dell SE3223QZdroj: Dell
Dell SE3223Q

Monitor ponúka základnú výbavu aj z hľadiska portovej výbavy. K dispozícii je dvojica HDMI 2.0 portov, DisplayPort 1.2 a 3,5 mm jack. USB hub vo výbave nenájdete. Počas testovania som meral aj spotrebu. Tá dosahuje 25,5 W pri nastavení 50 % jasu, 30 W pri 75 % jasu a 42 W pri maximálnom nastavení jasu. V režime spánku je spotreba 0,3 W.

Softvérové nastavenia sú štandardné. K dispozícii je úprava jasu, kontrastu, jednotlivých farieb (RGB) a tiež ostrosti. Nechýba funkcia obraz v obraze a tri nastavenia odozvy.

Dell SE3223Q podporuje aj adaptívnu synchronizáciu prostredníctvom technológie AMD FreeSync a obsahuje tri prednastavené herné režimy, ktoré dopĺňajú štandardnú výbavu, ako je Standard, ComfortView s tlmením modrého svetla, Movie na sledovanie videí a filmov či sRGB. Oceňujem, že režim Standard má od výroby nastavenú výbornú kalibráciu farieb a využíva úplný potenciál monitora.

Dell SE3223QZdroj: Dell
Dell SE3223Q

Verdikt

Dell SE3223Q je veľký 4K monitor za dobrú cenu. Hlavným lákadlom tohto monitora je kvalitný displej s takmer 100 % pokrytím priestoru sRGB a verným podaním farieb. Nižšia cena monitora sa prejavuje absenciou niektorých praktických vlastností, ktoré nájdete v iných zariadeniach, ako je nastaviteľná výška monitora či USB hub.

Pre bežné domáce a kancelárske používanie je však tento monitor dobre vybavený.

Cena: 360 eur

Zapožičal: ASBIS SK

Páči sa nám

  • Moderný dizajn
  • Veľká obrazovka so 4K rozlíšením za dobrú cenu
  • Takmer 100 % pokrytie sRGB
  • Továrenské nastavenie s verným podaním farieb

Nepáči sa nám

  • Chýba nastavenie výšky
  • Iba základná portová výbava
Dell SE3223Q: Pokrytie farebného priestoruZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Dell SE3223Q: Pokrytie farebného priestoru

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit