10. Bixby

Bixby je niečo ako virtuálna asistentka v telefóne, pričom je to už druhý pokus Samsungu o niečo takéto. Samozrejme, na plné využitie treba najlepšie angličtinu. So slovenčinou sa zatiaľ v prípade Bixby nepočíta. Ale niečo z Bixby sa dá využiť a povieme si čo a ako.

Ako sme spomínali, pre Bixby bolo pripravené aj samostatné hardvérové tlačidlo, to znamená, že s touto funkciou Samsung aj do budúcna naplno počíta. Po jej konfigurácii si môžete zvoliť, aké karty sa vám budú ponúkať ako prvé – napr. počet prejdených krokov, nastavený budík, kalendár a pod. Galaxy S8 sa pritom učí, čo je pre vás dôležité a v akej dobe. Podľa toho prispôsobuje karty. Napr. vám napovie komu obyčajne v aktuálnej dobe telefonujete a pripraví vám kartu na realizáciu hovoru. Celkom dosť toho o nás vie ten Samsung 🙂

Ďalšou časťou je Bixby Vision. Vision pritom dokáže rozpoznať, na čo sa cez kameru asi pozeráte a zároveň vie vyhľadať podobné fotografie na internete. Tiež si poradí s QR kódmi alebo etiketou značkového vína, o ktorom vám povie viac. Pripomeňme, že niečo veľmi podobné predstavila spoločnosť Sony vo svojom telefóne Xperia už pred pár rokmi, ale s využitím služieb tretích strán. Aj teraz je to podobné, Samsung spolupracuje napr. s Foursquare, Pinterest alebo Vivino.

My sme si službu rozpoznanie miest vyskúšali v Bratislave a v Nitre. Treba konštatovať, že systém rozpoznávania miest dáva do popredia reštaurácie pred pamätihodnosťami. V Bratislave sme rozpoznávali Bratislavský hrad, reštauráciu AuCafe a Most SNP.

V prípade Mosta SNP nám ponúkla na rozpoznanie reštauráciu UFO, s AuCafe nebol žiadny problém a v prípade hradu sme skončili opäť pri reštaurácii UFO. V tomto prípade to bolo pravdepodobne spôsobené tým, že naša vzdialenosť od hradu bola väčšia ako 300 metrov a najbližšia reštaurácia bolo práve UFO.

Systému Bixby sa jednoznačne na pravom brehu Dunaja páčila reštaurácia UFO a v starom meste zase SkyBar. Ako podobné fotky k Dómu svätého Martina nám Bixby vybral celkom podobné stavby v rôznych krajinách.

Po presune do Nitry sme vyskúšali nájsť Divadlo Andreja Bagara a Nitriansky hrad. Treba povedať, že bol celkom úspešný, ale opäť sa mu páčili viac reštaurácie než pamätihodnosti.

Celkovo Bixby Vision pracuje skoro správne, ale opäť to asi nie je niečo, za čo by ste si Samsung Galaxy S8 už aj utekali kúpiť. Je to vlastnosť navyše, ktorú pravdepodobne oceníte hlavne v zahraničí, ak teda budete mať dáta – to je nevyhnutná podmienka na fungovanie tohto systému.

Vyskúšali sme samozrejme aj rozpoznanie etikety vína. Úspešne.

 

Bixby sa dá využiť aj ako pripomienkovač, ktorý rozpozná kontext vašej poznámky a v správnom čase a mieste sa vám pripomenie. Toto nám zatiaľ nefungovalo správne. Bude zrejme potrebné počkať na oficiálne spustenie predaja tohto telefónu a tiež môže byť problém s naším jazykom, aj keď sme sa snažili použiť angličtinu.

1. strana: Galaxy S8 vs. Galaxy S8+
2. strana: Galaxy S8 všeobecne
3. strana: Čo nájdete v krabici?
4. strana: Nekonečný displej a dizajn
5. strana: Vylepšený multitasking
6. strana: Kamery a ovládací softvér
7. strana: Prihlásenie do telefónu
8. strana: Výdrž na batériu
9. strana: Samsung Connect
10. strana: Bixby
11. strana: Vyhodnotenie

Značky:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.