2. Galaxy S8 všeobecne

V ďalšej časti článku budeme hovoriť o Galaxy S8, napriek tomu, že sme mali na test väčší telefón, teda Galaxy S8+. Pripájame pár spoločných špecifikácií – procesor 8-jadrový Exynos vyrobený technológiou 10 nm, 64 GB pamäti pre používateľa + rozšírenie cez microSD kartu do 256 GB, 4 GB RAM, operačný systém Android 7.0, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, USB-C port + 3,5 jack pre slúchadlá, GPS, Galileo, Glonass a BeiDou.

Samsung Galaxy S8 má rozmery 149 × 68 × 8 mm a váži 155 gramov. Galaxy S8+ má rozmery 159 × 73 × 8,1 mm a váži 173 gramov. Predná aj zadná časť sú sklenené, chránené ochranným sklom Gorilla Glass. Telefón ma stupeň krytia IP68, teda najvyšší možný. Môžete ho mať vo vode po dobu 30 minút v hĺbke do 1,5 metra. Musí to byť čistá sladká voda, nie morská ani pivo. To ale neznamená, aby ste sa s telefónom zámerne potápali, skôr sa nemusíte obávať, ak by vám telefón spadol do vody alebo zmokol. Rovnako je tu kompletná ochrana voči prachu.

Okrem káblového napájania môžete použiť aj bezdrôtové. Nová je aj bezdrôtová nabíjačka, ktorá môže mať teraz dve polohy umiestnenia telefónu (na ležato alebo pod uhlom 45°). Na batériu si dal Samsung sakra pozor, má 8-bodovú kontrolu pri výrobe a bezpečnostné funkcie zabránia výbuchu. Zatiaľ sa nikomu nepodarilo dostať Galaxy S8 do stavu, že by batéria vybuchla (napriek veľkej snahe testujúcich).

Galaxy S8 poriadne pridal na kvalite zvuku a to je fajn. Predovšetkým sú tu AKG slúchadlá. Tie obsahujú woofer aj tweeter a že hrajú lepšie ako obyčajné slúchadlá je jasné na prvé počutie. V našej redakcii ich testoval Michal Reiter a skonštatoval to hneď. Galaxy S8 používa 32-bitový digitálno-analógový prevodník, zatiaľ čo Galaxy S7 má 24-bitový prevodník. Bluetooth 5.0 pripojenie umožňuje k jednému telefónu pripojiť naraz hneď dvoje bluetooth slúchadlá.

Vylepšila sa funkcia Allways On Display – na vypnutom displeji stále vidíte čas, ale teraz môžete aj riadiť prehrávanie hudby alebo sa pozrieť na to, ako je nastavený budík a iné funkcie. Allways On Displej spotrebováva len málo elektrickej energie navyše. Čo sa bude zobrazovať nájdete v nastaveniach.

Dvojité poklepanie na ikonu hodín potom zobrazí váš kalendár, budík alebo ovládač hudby.

1. strana: Galaxy S8 vs. Galaxy S8+
2. strana: Galaxy S8 všeobecne
3. strana: Čo nájdete v krabici?
4. strana: Nekonečný displej a dizajn
5. strana: Vylepšený multitasking
6. strana: Kamery a ovládací softvér
7. strana: Prihlásenie do telefónu
8. strana: Výdrž na batériu
9. strana: Samsung Connect
10. strana: Bixby
11. strana: Vyhodnotenie

Značky:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.