7. Prihlásenie do telefónu

Už telefón Galaxy Note 7 prišiel s revolučnou technológiou – rozpoznanie používateľa podľa jeho očnej dúhovky. Mali ste vtedy možnosť prihlásiť sa do telefónu pomocou PIN, obrazového vzoru, odtlačku prsta alebo očami. Galaxy S8 prináša ďalšiu možnosť – rozpoznanie tváre. To sme si aj vyskúšali. Hneď treba povedať, že Galaxy S8 vás upozorní, že tento systém prihlasovania nie je celkom bezpečný, lebo takto sa do telefónu môže prihlásiť napr. vaše jednovaječné dvojča (ak teda existuje 🙂 ) alebo sa tento systém dá oklamať vašou fotkou.

Áno, dá sa a vyskúšali sme to. Ale musí to byť aktuálna a dosť kvalitná fotka. Práve preto sa tento systém prihlásenia cez rozpoznanie tváre nedá použiť na prihlásenie do platby cez Samsung Pay alebo do zabezpečeného priečinku (ten vidíte len vy spolu s celým jeho obsahom). Ďalej nie je možné súčasne používať systém rozpoznania tváre a očnej dúhovky – buď jedno alebo druhé. My sme boli ale s rozpoznaním tváre veľmi spokojní. Fungovalo to nad naše očakávania, a to aj pri nižšej úrovni svetla (nad 50 knitov). Navyše to prebiehalo celkom rýchlo.

Rozpoznanie očnej dúhovky je veľmi bezpečné prihlásenie. Takto sa prihlásite aj do platobných systémov či do zabezpečeného priečinku. Funguje aj cez slnečné okuliare, lebo používa infračervenú kameru. Na naše multifokálne okuliare si ale rozpoznávač nezvykol a museli sme sa prihlasovať tak, že sme si dali okuliare na chvíľku dole. To nie je veľmi pohodlné, ale keď využijete napr. dôveryhodné zariadenie ako je spárované auto alebo GPS lokalitu vášho domu ako dôveryhodné miesto, kde sa netreba prihlasovať, tak je to fajn riešenie.

Palec hore však od nás Galaxy S8 dostáva za nové rozpoznanie tváre.

Horšie je to s rozpoznaním odtlačku prsta. Nie, že by to bolo nespoľahlivé alebo pomalé. Tento snímač je jednoducho vzadu a nám sa páčila jeho poloha vpredu. Miesto vpredu je teraz vyhradené pre displej, a preto snímač odtlačku prsta sa musel podriadiť a presunúť dozadu. Na túto polohu si nie a nie zvyknúť – furt sme museli telefón otáčať, aby sme si pozreli, kam to vlastne máme ten prst priložiť. Dosť otravné a za toto má od nás Galaxy S8 palec dole.


1. strana: Galaxy S8 vs. Galaxy S8+
2. strana: Galaxy S8 všeobecne
3. strana: Čo nájdete v krabici?
4. strana: Nekonečný displej a dizajn
5. strana: Vylepšený multitasking
6. strana: Kamery a ovládací softvér
7. strana: Prihlásenie do telefónu
8. strana: Výdrž na batériu
9. strana: Samsung Connect
10. strana: Bixby
11. strana: Vyhodnotenie

Značky:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.