Na našu výzvu o zaslaní informácie o tom, ako to bude s digitálnym COVID 19 preukazom pre poisztencov súkromných poisťovní zareagovala zatiaľ Dôvera.

Zo stanoviska vyberáme:

Certifikát o očkovaní proti Covid-19, takzvaný zelený Covid pas, budú mať poistenci Dôvery v mobilnej aplikácii od platnosti zákona, ktorý aktuálne čaká na podpis pani prezidentky. Zároveň sú pracovníci Dôvery v pobočkách po celom Slovensku pripravení pomôcť vytlačiť tlačivo (certifikát) pre tých poistencov, ktorí to budú potrebovať.

Podľa informácii od NCZI budú v 1. fáze k dispozícii Certifikáty o očkovaní, neskôr aj ďalšie potvrdenia ako napr. potvrdenia o prekonaní ochorenia Covid-19 a potvrdenia o vykonaní testu.

Poistencom Dôvery táto poisťovňa odporúča stiahnuť si certifikát do pamäte mobilu a majú ho tak k dispozícii stále so sebou, aj na miestach, kde nemajú online prístup k dátam – napr. v zahraničí. Prípadne si môžu odfotiť do pamäte mobilu certifikát zobrazený v mobilnej aplikácii vo forme QR kódu.

Poisťovňa UNION sa nám napriek výzve včera nevyjadrila, dnes sme dostali informáciu že čakajú na tlačovú konferenciu Ministerstva zdravotníctva SR a potom sa vyjadria.

Poistenci VšZP už certifikáty začali dostávať počas nedele. Pripomíname, že ľudia, ktorí požiadali o predbežné potvrdenie ho dostávajú od NCZI priebežne bez ohľadu na to, v akej sú poisťovni.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.